27 Kasım 2009 Cuma

ACS1 2.3d Polizei


2009 Essen Motor Show yaklaştıkça fuarda tanıtılacak otomobiller de ortaya çıkmaya başlıyorlar. Birkaç senedir sürdürülen ve halkı güvenli modifikasyona yönlendirmeyi amaçlayan Tune It! Safe! organizasyonu çerçevesinde bu sene Alman polisi için modifiye edilmiş bir BMW 123d Coupé hazırlanmış.

Daha sportif bir süspansiyon sistemiyle donatılan otomobil standart modelden 30 mm daha alçak. Burulma direncinin artması için kullanılan kule gergisiyse hafiflik için alüminyumdan üretilmiş.

Aerodinamik paketinde çift parçalı ön spoiler, yenilenen arka tampon, arka tavan spoileri, bagaj üstü spoiler ve daha aerodinamik aynalar bulunan otomobilin jantları da 19 inç çaplı olanlarla değiştirilmiş.

Egzoz sistemi yenilenen otomobilin iç mekanına geçildiğinde, konsol, kapı kolları ve direksiyon simidinde kullanılan gri renkli karbon fiber kaplama dikkat çekiyor.

Motor modifikasyonunda da etkileyici sonuçlar alınan otomobilde kullanılan 2 litre hacimli turbo Diesel ünite 241 beygir güç, 480 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan otomobilin maksimum sürati 238 km/s olarak açıklanırken 0'dan 100 km/s'e ulaşma süresi 6.7 saniye olarak verilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder