4 Kasım 2009 Çarşamba

Citroën C5


Citroën, C5 ailesine v6 HDI motorun ardından iki yeni motorun daha ekleneceğini duyurdu. Üstelik her iki motor da, motor hacmi üzerinden vergi alınan ülkemizde yaşayan müşteriler için iyi haber niteliğinde.

İlk motor 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorun yerine piyasaya çıkacak olan 2 litre hacimli ünite. 163 beygir güç, 340 Nm tork üretebilen motorun 100 km mesafede ortalama yakıt tüketimi sedan modelde 5.6 litreyken station wagon modelde 5.7 litre.

İkinci motor seçeneğiyse benzinli bir ünite. Peugeot ve Mini modellerinde başarıyla görev yapan turbo beslemeli 1.6 litre hacimli motor C5'in motor kaputu altında 156 beygir güç, 240 Nm tork üretebilmekte. 100 km mesafede ortalama 7.1 litre benzin tüketen otomobilin bu değeri 2 litre hacimli benzinli motorunkinden %15 daha düşük.

4 yorum:

  1. onur bey iyi akşamlar. bu ara araba değişikliğine gitmeyi düşünüyorum. ilk aklıma gelenler citroen c5, vw jetta, vw passat. konfor, güvenlik, yakıt tüketimi baz alındığında sizce en iyi seçenek hangisi olacaktır. citroen c5 benim ilk seçeneğim fakat citroen'den her zaman uzak duruluyor. fakat 1,6e-hdi motoru çok cazip gibi. kısa bir değerlendirme yapabilirseniz çok sevinirim. fiyat aralığı 55-65bin tl arasında olan modeller arasında olursa ayrıca sevinirim. örn: 1.2tfsi comfortline passat,1.6tdi highline jetta,1,6e-hdi comfort citroen c5 gibi. iyi çalışmalar. saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,

    Sağ tarafta bulunan "Agamemnon'a Sorun" bölümünden bir mail atabilirseniz geniş bir inceleme ile cevap verebilirim.

    YanıtlaSil
  3. mail attım onur bey. iyi akşamlar.

    YanıtlaSil