8 Aralık 2009 Salı

Infiniti M


Japon üretici Nissan'ın lüks markası Infiniti, daha önce fotoğraflarını ve sınırlı teknik verisini yayınladığı M serisinin resmi tanıtımını 2009 Los Angeles otomobil fuarında yaptı.

Donanımında eskiye oranla büyük yenilikler bulunan araçta sunulan motor seçenekleri de daha güçlü. Elektronik donanımları arasında şeritten çıkma uyarısı, kaza uyarısı, radarlı cruise control, şerit dolu uyarısı, önden çarpma uyarısı ve kaza öncesi otomatik olarak sıkılan emniyet kemerleri bulunan otomobilin konforlu bir sürüş sunabilmesi için çift amortisörlü bir süspansiyon sistemi kullanılmış.

Arkadan itişli modellerde sunulan Sportif S paketi 20 inç çaplı jantlarla birlikte süspansiyon sistemini de sertleştirirken bütün motor seçeneklerinde dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olarak sunulacak. Yine arkadan itişli modellerde sunulan ve direksiyon arkasında bulunan vites değiştirme kulakçıkları sportif sürüşlere olanak sağlarken 4 ayrı sürüş modu bulunan motor ve süspansiyon sistemi ikilisinin mod değişimleri küçük bir düğme yardımıyla yapılabiliyor.

Motor seçeneklerinin ilki M37 modelinde bulunan 3.7 litre hacimli v6. 330 beygir güç, 367 Nm tork üretebilen motorun ardından 5.6 litre hacimli v8 motora sahip olan M56 modeli geliyor. 420 beygir güç ve 567 Nm tork üretebilen araç diğer motor seçeneklerinde olduğu gibi 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte geliyor.

Önceden tanıtılan M35 Hybrid modelinde hibrit bir ünite bulunurken Avrupa pazarı için 3 litre hacimli v6 turbo Diesel motorun da kullanılması planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder