2 Aralık 2009 Çarşamba

Volkswagen Amarok


Amerika ve Japonya merkezli üreticilerin egemenliğinde olan Amerika kıtası Pick up pazarına Avrupa kıtasından bir üye katılıyor. Arjantin'de üretilecek olan araç öncelikle Güney Amerika pazarında satılacak.

İlk olarak dört kapıya sahip versiyonu tanıtılan araç 5.25 metre uzunluğa, 2.52 metre kare hacimli bir kasaya ve 1.15 ton yükleme kapasitesine sahip.

Tasarımı diğer Volkswagen modellerini hatırlatan pick up iki adet turbo Diesel motor seçeneğiyle piyasaya sürülecek. Daha düşük güce sahip olan versiyon 122 beygir güç, 340 Nm tork üretebilirken 2 litre hacimli güçlü versiyon 163 beygir güç, 400 Nm tork üretebilmekte. Her iki model de 6 ileri vitesli manüel şanzımanla donatılırken yine her iki modelde dört tekerlekten çekiş sistemi 4MOTION bulunuyor.

Dört tekerlekten çekişe gerek kalmadığı zamanlarda arkadan itişli olarak kullanılabilen aracın 122 beygir güç üretebilen motoru 100 km mesafede ortalama 7.6 litre mazot tüketirken 163 beygirlik versiyon aynı mesafede 7.8 litre yakıt tüketmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder