17 Şubat 2010 Çarşamba

Alfa Romeo Pandion



İşte Alfa Romeo ve Bertone iş birliğinin 2010 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek olan sonucu: Pandion.

Alfa Romeo'nun 100. yaş gününü kutlama amacıyla tasarlanan otomobilin aynı zamanda 159'un yerine geçecek olan otomobil temellerinde üretilmesi planlanan bir araca ilham vermesi bekleniyor.

Ön kısmı oldukça fütüristik görünse de Alfa Romeo hatları belli olan otomobilin arka kısmıysa oldukça detaylı bir çalışmanın eseri. Büyük jantlarıyla dikkat çeken yan kısımdaysa ön tekerleklerden arka tekerleklere kadar uzanan cam yüzeyler dikkat çekiyor. Aracın etkileyici yanlarından birisi de üst kısmının neredeyse tamamının camdan üretilmiş olması. Yumuşak bir bombeyle tavana doğru uzayan ön cam otomobilin arka kısmına kadar kesintisiz devam ediyor.

Dört kişilik bir coupé olan Pandion Alfa Romeo 8C Competizione temelleri üzerine geliştirilmiş. Platform ve 450 beygir güç üretebilen v8 motorunu bu araçtan alan otomobilin boyu 4.82 metreyken yüksekliği sadece 1.28 metre. Aracın üretiminde kullanılan karbon fiber sayesinde ağırlığı 1.000 kg seviyesinde sınırlanabilmiş.

3 yorum:

  1. Üretim versiyonuna daha yakın bir konsept bekliyordum. Hayal kırıklığına uğradım. Çok abartılı.Özelliklede arka tarafı. Bakalım Cenevre'de sergilenecek diğer iki Alfa konseptide böyle uçuk olacak mı ? Yoksa üretim versiyonlarına daha mı yakın çalışmalar olacak ?

    YanıtlaSil
  2. Bertone'nin kaslarını gösterme çalışması olmuş bu araç. Ön yüzü ve jantları dışında çok az yeri üretilebilir durumda. Zaten 159'un yüzünü biraz daha fütüristik bir hale getirmek için yapılacak yenileme çalışması da üç aşağı beş yukarı bu aracın ön kısmına benzerdi.

    YanıtlaSil
  3. bu araca sahip olmalıyım. varımı yoğumu satıp bir adet almalıyım. üstüne ömür boyu köle olurum. seri üretilse ne güzel olurdu değil mi?

    YanıtlaSil