12 Şubat 2010 Cuma

Nissan Juke


Nissan, önce Qazana, daha sonra da Juke konsept olarak tanıttığı kompakt crossover modelinin seri üretim versiyonlarını 2010 Cenevre otomobil fuarında sergileyecek.

Oldukça orijinal bir tasarıma sahip olsa da güzel diyemeyeceğim bir tasarıma sahip olan aracın boyu 4.13 metreyken genişliği 1.76 metre. 1.57 metre yükseklik sunan aracın aks mesafesi 2.53 metre olarak açıklanırken bagaj kapasitesi 251 litre.

Kaslı çamurluklar, 370Z modelinin stop lambalarını andıran stoplar, 17 inç çaplı jantlar ve c sütununa saklanmış arka kapı kollarıyla güzel göndermeler yapan aracın iç mekan tasarımı da sıkıcılığı yenmeyi başarabiliyor. Şaft tünelinin ön koltuklar arasında kalan kısmı gövde rengine boyanırken aynı işlem cam kumandalarının bulunduğu alanlar için de yapılmış. Kapı içleri ve koltuklar üzerinde de gövde rengi döşeme parçaları bulunuyor.

Aracı iki ve dört tekerlekten çekişli olarak sunacağını açıklayan Nissan üç adet motor seçeneğini seçenekler arasına katmış. Benzinli motorlardan güçsüz olanı 117 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli model. Sadece iki tekerlekten çekişli olarak sunulacak olan aracın ardından 110 beygir güç üretebilen, 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünite seçeneklere eklenecek.

En güçlü motor seçeneği olarak tamamen yeni bir ünite kullanacak olan Nissan, turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motorun 190 beygir güç, 240 Nm tork üreteceğini açıkladı. Manuel ve sürekli değişken oranlı şanzımanla (CVT) satılacak olan araçta dört tekerlekten çekiş sistemi de bulunacak.

Nissan yetkilileri Juke'un, 2010 yılının ikinci yarısında piyasada olacağını da açıkladılar.

2 yorum:

  1. Attention to detail in Nissan Juke is evident everywhere. Chrome fittings and high quality materials are used throughout while the interior colours – red or gun metal grey for the central console are available, depending on the grade; black, silver or red accents to the leather or honeycomb ‘sports’ fabrics – underscore the car’s sporting attitude.

    YanıtlaSil
  2. Well, It certainly looks original but "High quality"? I don't think so. Maybe in U.S. but not in Europe...

    YanıtlaSil