18 Şubat 2010 Perşembe

Opel Flextreme GT/E



Alman üretici Opel, 2010 Cenevre otomobil fuarında hibrit motora sahip büyük bir hatchback konsepti tanıtacağını açıkladı.

4.7 metre uzunluğa sahip olan araç 0.22 Cx gibi oldukça düşük bir hava sürtünme katsayısına sahip. Bu başarının ardında, a sütunun alt kısmına, aynalar yerine yerleştirilmiş olan kameralar ve dış kapı kolları yerine kullanılan ışık sensörleri önemli rol oynuyor.

Geniş sayılabilecek cam yüzeyleri sayesinde ferah bir iç mekana sahip olan otomobilin tavanının ortasından geçen yarı panoramik bir cam kısım bulunuyor. Bu sene piyasaya çıkacak olan Meriva modelinin suicide doors konseptinden etkilenen Opel, bu aracın arka kapılarını da geriye doğru açılacak şekilde tasarlamış.

Ön ızgara tasarımı Mercedes'in SLS AMG modelini andıran otomobilin arka kısmı Renault'nun büyük hatchback modelleriyle Porsche Panamera'nın bir karışımı gibi duruyor.

Opel Ampera'da kullanılan E-REV sistemine sahip olan araç sadece elektrik motoruyla 60 km'ye kadar menzile sahipken toplam menzil 500 km civarında. Düşük hava sürtünme katsayısı sayesinde otomobilin maksimum sürati 200 km/s'i buluyor.

1 yorum:

  1. Yazınızda da belirttiğiniz gibi ön ızgara tasarımı Mercedes'in yeni Gullwing modelini andırıyor, ama bu konsept aracın üretim çıkarsa, Audi A5 Sportback ve piyasaya daha sonra çıkacak olan Audi A7'nin daha ucuz bir alternatifi olabilir.

    YanıtlaSil