15 Şubat 2010 Pazartesi

Rinspeed UC?



Dikkat çekici konseptler yaratmak konusunda en başarılı firmalardan birisi olan İsviçre merkezli Rinspeed, geçtiğimiz yıl eskizlerini paylaştığı elektrik motorlu şehir otomobili UC?'yi 2010 Cenevre otomobil fuarında sergileyeceğini duyurdu.

Bir Fiat 500 ile Smart Fortwo'nun karışımı gibi görünen otomobil iki kişilik oturma kapasitesine ve sadeec 2.6 metre boya sahip. Pilleri dahil 980 kg ağırlığa sahip olan otomobilin alaşım jantlarının tanesi 6.2 kg ağırlığında.

Motorunun 130 Nm tork ürettiği açıklanan araç maksimum 120 km/s sürate ulaşırken 75 km/s ortalama süratle menzil 105 km oluyor.

Aracın iç tasarımıysa dışından bile daha dikkat çekici. Orta konsolda çeşitli Fiat modellerinden alınan kumandalar dikkat çekerken direksiyon simidi yerine vites kolunun olması gereken yere yerleştirilen bir joystick kullanılması oldukça ilginç. Bu joystick sayesinde sürücü ister solda isterse de sağda oturabilirken her iki konumda da geniş cam yüzeyler ve iç mekanda kullanılan canlı renkler sayesinde ferah bir ortamda olacağı kesin. Bu arada aracın ön konsolunda bulunan kristaller Swarovski tarafından tedarik edilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder