1 Nisan 2010 Perşembe

Infiniti QX56



Tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapılan yeni nesil QX56'nın detaylı teknik verileri ve fiyatları açıklandı.

Yerine geldiği araçtan 36 mm daha uzun olan QX, 28 mm daha geniş ve 97 mm daha alçak. Hava sürtünme katsayısı 0.37 cX'e gerileyen araç toplam ağırlığı 3.865 kg'a kadar olan römorkları çekebiliyor. 8 kişiye kadar oturma kapasitesi sunabilen aracın standart donanımında Navigasyon sistemi, DVD oynatıcılı eğlence sistemi ve 13 hoparlörlü Bose marka ses sistemi bulunuyor.

20 inç çaplı jantları standart donanımında sunan aracın 22 inç çaplı jantlarıysa opsiyonel olarak alınabiliyor. Yokuşta kalkış ve yokuş iniş sistemleriyle donatılan araç adaptif ön farlara, LED teknolojili stop lambalarına ve virajlarda aracın yola paralel kalmasına yardımcı olan hidrolik gövde düzeltme sistemine sahip.

5.6 litre hacimli v8 motoru 405 beygir güç, 562 Nm tork üretebilen dev SUV, ilk nesil modelden %25 daha güçlü olmasına rağmen %10 daha az yakıtla yetinebiliyor. Tüketimin azalmasını sağlayan etkenlerden birisi iyileştirilmiş hava sürtünme katsayısıyken 7 ileri vitesli otomatik şanzıman ve direkt enjeksiyon teknolojilerinin de bu azalmadaki payları tartışılmaz.

İki ve dört tekerlekten çekişli modelleri satılacak olan aracın fren sisteminde 350 mm çaplı diskler kullanılmış. Büyük SUV, şerit değiştirme ve kör nokta uyarısı, akıllı hız sabitleme sistemi, kaza önleme sistemi, mesafe radarı, şerit değiştirme engelleyici ve kazayı tahmin sistemi gibi gelişmiş teknolojik donanımlara da sahip.

Bu dev aracın A.B.D. pazarındaki fiyatları, iki tekerlekten çekişli modeller için 56.700 Dolar seviyesinden başlarken dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan araçların başlangıç fiyatları 59.800 Dolar olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder