26 Haziran 2010 Cumartesi

Ford Mondeo


Ford, Mondeo modelinin merakla beklenen makyajlı kasasını 2010 Moskova otomobil fuarında sergileyeceğini duyurdu. Araç hakkında ilk fotoğraf ve teknik bilgileri de paylaşan üreticinin, bu otomobilin görünüşü üzerinde fazla oynama yapmamış olması sürpriz değil.

Ön kısmında tamponun yeniden tasarlanarak yeni Galaxy ve S-Max'te kullanılan ön yüzü oluşturduğunu görüyoruz. Büyük bir hava girişine sahip olan tamponun iki yanında LED gündüz farları ve sis farları bulunuyor. Ön panjuru da makyajlanan otomobilin sportif donanımlı modellerinde tampon altına bir splitter eklenmiş. Bu sportif paket dahilinde 18 inç çaplı jantlar sunulurken yan etekler ve arka tampon altına eklenen arka etek de yeni. Arka tamponun iki tarafında kullanılan egzoz çıkışları makyajla birlikte daha da yaygınlaşırken stoplarda da LED teknolojisi kullanılmaya başlanmış.

İç mekana geçildiğinde orta konsolun ve kapı içlerinin makyajlandığını belirten Ford henüz bu kısmın fotoğraflarını yayınlamadı.

Motor seçenekleri konusundaysa büyük bir sürpriz bulunmuyor. 2 litre hacimli turbo Diesel motorun 115, 140 ve 163 beygir güç üretebilen versiyonlarını sunan otomobilde daha önceden kullanımda olan 2.2 litre hacimli turbo Diesel ünite ürün gamına veda ederken aynı motorun 2010 yılının son çeyreğinde 200 beygir güç üretebilir bir şekilde geri dönmesi bekleniyor.

2 litre hacimli benzinli motoru turbo beslemeyle donatılan Mondeo bu sayede 203 beygir güç üretebilirken ilerleyen aylarda aynı motorun 240 beygir güç üretebilen bir versiyonunun daha piyasada olması bekleniyor. Mondeo ST'de kullanılan 225 beygir gücündeki motorun yerini alacak olan bu ünite Volvo'nun yeni S60 modelinde de kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder