5 Temmuz 2010 Pazartesi

Volvo V60


Etkileyici tasarıma sahip sedan model S60'a bir o kadar etkileyici görünen bir station wagon kardeş geldi. Aracı "Uzatılmış bir coupé" olarak gören Volvo tasarımcıları bu otomobille birlikte station wagon modelleri işaret eden farklı numaraları da kullanmaktan vazgeçmiş.

V70 modelinin hemen altında konumlandırılacak olan otomobilin tasarımı C sütununa kadar sedan kardeşi S60 ile benzerlik gösterirken arka kısımda crossover model XC60'a olan benzerlik gözlerden kaçmıyor. Sedan kardeşinin sahip olduğu bütün güvenlik donanımlarına sahip olan V60'ın motor seçenekleri de saha önce S60 için açıklananlarla aynı.

Araç için iki adet şasi ayarı sunulacağını belirten Volvo yetkilileri Dynamic adlı ayarın Avrupa'da, Touring adlı versiyonunsa geri kalan pazarlarda satılacağını açıkladı. V60'ın bütün modelleri FOUR-C adlı gövde kontrol sistemiyle donatılabiliyor.

2 yorum:

  1. Birde memleketim hükümetleri insanına lüksü fazla lüks görmeyip vergileri katmerlemese de herkes güzel arabalara binse layık olduğunca....
    Murat

    YanıtlaSil
  2. Devlet, araçları lüks olarak görmekten çok bir vergi kapısı olarak gördüğünden saçma vergi oranları ve miktarlarına sahibiz.

    Otomobiller vergilendirilirken ne alış fiyatına, ne donanımına ne de gücüne bakılıyor. Adamların tek baktıkları şek motor hacmi. Durum böyle olunca da ülkemize özgü saçma sapan fiyat farklılıkları çıkıyor ortaya.

    YanıtlaSil