15 Eylül 2010 Çarşamba

Chrysler Town & Country


Nissan'ın Elgrand isimli MPV modelini Quest ismiyle satacağını açıklaması, Toyota'nın yeni Sienna modeli ve Honda'nın Odyssey isimli aracıyla daha kolay rekabet etmek isteyen Chrysler kendi MPV modeli Town & Country'yi yeniledi.

Genel hatlarında büyük değişiklikler olmayan aracın ön ve arka tamponu makyajlanırken farlar, stoplar, bagaj kapağı, motor kaputu ve ön panjur yenilenmiş. İç mekanda daha kaliteli plastik ve döşemeler kullanılan aracın orta konsol ve direksiyon simidi tasarımı da yenilenmiş.

Büyük MPV'nin asıl yeniliğiyse motor kaputunun altında bulunuyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilen 3.6 litre hacimli v6 motor 283 beygir güç, 354 Nm tork üretebiliyor. Şehir dışında ortalama 9.4 litre/100 km yakıt tüketen bu ünite, yerini aldığı 3.8 litre hacimli motordan yaklaşık %10 daha ekonomik.

1 yorum:

  1. Erken makyajlamışlar. 2008'de kasa değişmişti zaten. 1,5 sene boyunca 100.000km'nin üzerinde kullandık. Çok rahat, geniş, ve kullanışlı. Türkiye'ye 2.8 dizel motrlu ve tam donanımlı ithal ediliyor. Ortalama tüketimi 2 tonun üzerinde ağırlığına ve otomatik şanzımana rağmen 100km'de 10lt altında. Halen öyle mi bilmiyorum ama dizel motor da bildiğim kadarıyla Daimler ortaklığından miras kalan Mercedes motoru idi. Türkiye'de pek tutulmuyor ama fiyat/fayda bakımından tavsiye ederim.

    YanıtlaSil