21 Ekim 2010 Perşembe

Dodge Journey


A.B.D. merkezli üretici Dodge, crossover modeli Journey'yi yeniledi. Dış görünüşüne bakıldığında yanilendiği zor anlaşılan aracın asıl gelişimi iç mekan ve motor kaputunun altında gerçekleşmiş.

Yenilenen tampon ve jant tarasımlarıyla dış mekanında farklılık yaratmaya çalışan araç 5 veya 7 kişilik oturma kapasitesine sahip olabiliyor. İç mekanda yeni gözler ve saklama alanları dikkat çekerken göstergelerden orta konsola, direksiyon simidinden havalandırma ızgaralarına kadar hemen hemen her nokta yeniden tasarlanmış.

Daha sade görünümlü ve derli toplu bir orta konsola sahip olan aracın bu kısmında bulunan büyük dokunmatik ekran ses ve navigasyon sisteminin kumanda edilmesine yararken iki ana daireden oluşan gösterge tablosu da orta konsolun sadeliğine gölge düşürmüyor. Malzeme kalitesinde ciddi bir artış olduğunu belirten Dodge, ön koltuklar arasında bulunan kol dayanağının içerisine USB ve 12 Volt portları yerleştirmiş.

Daha önce Chrysler grubunun Town & Country ve 200 gibi araçlarında kullanılacağı açıklanan 3.6 litre hacimli v6 motorla donatılan otomobil 283 beygir güç, 354 Nm tork üretebiliyor. Bir önceki motorundan %20 daha güçlü olan yeni ünite 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla aynı zamanda daha da ekonomik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder