8 Ekim 2010 Cuma

FPV GT ve GT-P


Avustralya'da Ford'un sportif modellerini hazırlayan FPV (Ford Performance Vehicles), yeni GT ve GT-P modellerini tanıttı. Daha sportif bir görünüme sahip olan kardeşler artık daha güçlü.

Far ve sis farları arasında kalan yüzeyleri siyah renkli olan otomobillerin ön panjur ve tamponda bulunan büyük hava girişleri parlak tellerle kaplanırken FPV ve model logoları bu kısımları süslüyor. Gövdeleri için 3 değişik grafik kombinasyonu sunulan araçların yan etekleri yenilenirken arka kısımda bulunan büyük spoiler ve sportif tampon tasarımı dikkat çekiyor. Dört çıkışlı egzoz sistemine sahip olan araçlarda 19 inç çaplı jantlar kullanılıyor.

Deri ve Alcantara döşemelere sahip yüksek yan destek sunan koltuklar haricinde bir aile otomobilinden farksız bir kabine sahip olan araçlarda kullanılan sade orta konsol, göstergeler ve dört kollu direksiyon simidi motor performansı konusunda ipucu vermiyor.

Kaputunun altında Mustang GT'de kullanılan 5 litre hacimli v8 üniteye görev veren FPV, bu motoru kompresör beslemeyle birleştirerek 455 beygir güç, 570 Nm tork elde etmiş. Prodrive ile yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan yeni motor eski modellerde kullanılan 5.4 litre hacimli üniteden 47 kg daha hafif.

Süspansiyon ve fren sistemlerinde de iyileştirmelere gidilen araçların egzoz sistemleri, belirli motor devrinin üzerine çıkıldığında elde edilen sesi daha da sportif hale getirebilme özelliğine sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder