23 Kasım 2010 Salı

Audi RS3 Sportback


Alman üretici Audi, A3 serisinin uzun zamandır beklenen en sportif versiyonu RS3'ü tanıttı. Uzun versiyon Sportback amblemini taşıyan araç etkileyici teknik verilere sahip.

Görünümünde Audi'nin S ve RS ailelerine uyguladığı tipik makya sahip olan otomobilde ek hava girişleri bulunan sportif görünümlü ön tampon, RS5 modelinden tanıdığımız 19 inç çaplı jantlar, mat alüminyum yan ayna muhafazaları, genişletilmiş yan etekler, çift çıkışlı egzoz sistemi, bagaj kapağı üzerinde büyük spoiler ve arka tampon altı difüzör standart olarak sunulmakta.

İç mekanda da alıştığımız değişiklikler dikkatlerden kaçmıyor. Recaro tarafından üretilmiş sabit kafalıklı sportif koltuklar, kırmızı dikiş iplikleri, alüminyum pedal takımı ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidi bu otomobilin donanımları arasında yer almış.

Motor olarak TT-RS modelinden alınan turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli üniteyi kullanan araç 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanla donatılan araç dört tekerlekten çekiş sistemini de standart donanımda sunuyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilen RS3 Sportback'in maksimum sürati elektronik olarak 250 km/s'te sınırlandırılmış. 1.575 kg ağırlığa sahip olan aracın ortalama yakıt tüketimi 9.1 litre/100 km olarak açıklandı.

Modifiye edilen süspansiyon sistemi, aracı standart bir A3'ten 25 mm daha alçak bir hale getirirken Önde 370, arkadaysa 310 mm çaplı fren diskleri, 4 pistonlu kaliperlerle birlikte en iyi duruş performansını garanti ediyor.

Satışına 2011 yılının ilk aylarında başlanacak olan otomobilin fiyatı Almanya pazarında 49.900 Euro seviyesinden başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder