27 Mart 2010 Cumartesi

JE Design Seat León Cupra R



Je Design, Seat León Cupra temelli aracını yeterince güçlü bulmayanlar için León Cupra R temelleri üzerinde duran aracını tanıttı.

Görünüş olarak modifiye edilen Cupra'dan büyük bir farkı olmayan aracın ön ve arka tamponları yeniden tasarlanırken ön tamponun altına bir splitter eklenmiş. Ön panjuru siyaha boyanan otomobilin yan etekleri, üzerlerinde hava girişleri olacak şekilde tasarlanmış. Arka tamponun alt kısmında uzatma ve difüzör bulunurken dört çıkışlı egzoz sistemi aracın performansını olduğu kadar görünümünü de iyileştirmiş.

Yol tutuşun iyileşmesi adına yapılan modifikasyon çalışmalarıysa süspansiyon sisteminin alçaltılması, jantların büyütülmesi (19 inç çaplı) ve arkaya büyük bir spoiler eklenmesinden oluşuyor.

Otomobilin sahip olduğu, turbo beslemeli 2 litre hacimli motor, güçlendirme çalışmaları ardından 330 beygir güç, 420 Nm tork üretir hale gelmiş.

26 Mart 2010 Cuma

Cadillac CTS


Cadillac, Çin pazarında sattığı ikinci nesil CTS modellerinden 7.492 adedini geri çağırdı.

Fren sistemi problemi nedeniyle geri çağırılan araçların fren hortumlarında bulunan kauçuk parçalar çabuk aşınıp sisteme dışarıdan yabancı madde sızmasına neden olabilmekte. Zamanla sistemin paslanmasına kadar gidebilen bu durum frenlerin tutmamasına sebep olabilmekte.

Senner Audi S5 White Beast




Senner Tuning, Audi S5 için sunduğu gövde ve performans kitlerini tanıttı.

Standart S5'in sade fakat güçlü görünen hatlarını bozmayan firma ön tampon altı için bir splitter sunarken arka tampona yeni bir difüzör yerleştirmiş. Ön hava giriş ızgaraları yeniden tasarlanan otomobilin bagaj kapağı üzerinde ince bir spoiler sunulmakta.

İç mekanında karbon fiber kaplamalar dikkat çekerken yeni bir hız göstergesi ve kadife paspaslar dikkat çeken diğer özellikler.

Aracın motor kaputunun altında da aşırıya kaçmayan bir modifikasyon çalışması yapılmış. 4.2 litre hacimli v8 motorun gücü 384 beygire, torkuysa 475 Nm'ye yükseltilmiş. Egzoz sistemi tamamen yenilenen aracın maksimum sürat limitörü de kaldırılarak 285 km/s sürate ulaşmak mümkün kılınmış.

Yol tutuşun daha da iyileşmesi için süspansiyon sistemi önde 40, arkadaysa 35 mm alçaltılırken standart jantlar 21 inç çaplı kardeşleriyde değiştirilmiş.

Fren sistemi de modifiye edilen aracın ilginç özelliklerinden birisi de arka plaka ışıklandırmasının LED ampulleri kullanması. Ayrı ayrı alınabilen donanımları toptan almak için 18.990 Euro ücret ödemek gerekiyor.

AMS Nissan GT-R SR


A.B.D. merkezli modifikasyon firması AMS Performance, Nissan GT-R için geliştirdiği modifikasyon paketlerini tanıttı.

Daha önce bu araç için çeşitli modifikasyon çalışmaları sunmuş olan şirket ilk defa bu kadar kapsamlı kitler sunuyor.

SR600, SR750 ve SR850 adlı üç versiyonu bulunan aracın motor güçleri, model isimlerindeki gibi 600, 750 ve 850 beygir seviyesine yükseltilebiliyor. Fiyatları, sırasıyla 6.995, 19.000 ve 22.000 Dolar olan kitlerin montajının ardından SR600 ve SR750 modelleri, çeyrek mili 11 saniyenin altında geçebilirken SR850'de bu süre 10 saniyenin altına iniyor.

En ağır modifikasyona sahip model olan SR850'de yeni turbo beslemeler, tamamı yeni egzoz sistemi, 90 mm çaplı egzoz çıkışları, yeni hava filtreleri, genişletilmiş hava emiş kanalları, yeni intercooler, borular, yeni enjektör ve hava filtreleri kullanılmış. Motorun elektronik kontrol ünitesi yazılımı da yenilenen kısımlar arasında yerini almış.

Fren ve süspansiyon sistemleri de modifiye edilebilen otomobiller için değişik boy ve desenlerde jant seçenekleri de sunuluyor.

Porsche Boxster ve Cayman




Alman üretici Porsche, ürün gamında bulunan en küçük otomobiller için yeni donanım paketleri sunmaya başladı. İlk olarak Avrupa pazarlarında satışa sürülecek olan paketlerin ikisi iç, ikisiyse dış mekan odaklı.

Comfort adlı paket elektronik klima, viraj içi aydınlatmaya sahip bi-Xenon farlar, otomatik kararabilen dikiz aynalar, yağmur sensörü ve Porsche logolu koltukları içeriyor. Boxster ve Boxster S'te ise bu donanıma rüzgar deflektörü ve koltuklar arasında bulunan kapaklı göz ekleniyor.

Infotainment adlı pakette navigasyon ve üst seviye ses sistemi sunulmakta. CD değiştiricili ve MP3 çalabilen ses sisteminde her türlü MP3 çalar ve Bluetooth bağlantıları bulunuyor. Boxster'da kullanılan ses sistemi 7 hoparlöre ve 185 Watt kapasiteye sahipken Cayman'da sistem 9 hoparlöre ve 235 Watt kapasiteye sahip.

Görsel farklılığa odaklanan paketlerden ilkinin adı Design. Boxster Spyder modelinde de sunulan hafifletilmiş 19 inç çaplı jantları siyah renkli haliyle donanımında bulunduran paket dahilinde egzoz çıkışları, yan aynalar ve yan hava girişleri de siyah renge boyanmıl olarak geliyor. Otomobilin iç mekanında da hava üfleme ızgaralarıi Porsche logoları, kapı ve konsol kaplamaları siyah renkteyken Boxster modellerinde takla barları da bu renge boyanıyor.

İkinci görsel paket olan Sport Design ise ilk pakete ek olarak ön splitter, yeni arka spoiler ve çift parçalı difüzörden oluşan bir aerodinamik paket sunuyor.

Paketlerin Almanya'da vergi dahil satış fiyatlarıysa şöyle:

Comfort: Boxster ve Boxster S için 2.606 Euro, Cayman ve Cayman S için 2.380 Euro.
Infotainment: Bütün Boxster ve Cayman modelleri için 3.142 Euro.
Design: Boxter için 3.832 Euro, Boxster S için 2.559 Euro, Cayman için 3.558 Euro ve Cayman S için 2.297 Euro.
Sport Design: Boxter için 6.747 Euro, Boxster S için 5.474 Euro, Cayman için 6.474 Euro ve Cayman S için 5.212 Euro.

Rieger Volkswagen Polo



İşte Rieger Tuning tarafından Volkswagen Polo için sunulan gövde kiti.

Polo'nun bütün motor seçenekleri için modifikasyon kitleri hazırladığını da açıklayan firma, gövde modifikasyonuna süspansiyon sistemini alçaltarak başlamış.

18 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin ön tamponunun alt kısmında bulunan ekler daha da uzatılırken arka tamponun altına görsel işlevi olan bir difüzör yerleştirilmiş. Yan kısımda yeni etekler dikkat çekerken bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler biraz daha büyütülmüş. Ayrıca otomobilin ön tamponunun altına eklenen küçük splitter dikkatli gözlerden kaçmayacak bir ayrıntı.

Subaru Tribeca


Geri çağırma furyasına katılan son Japon üretici de Subaru oldu. Markanın SUV modeli Tribeca'nın 1.585 adet örneği geri çağırıldı.

2010 model yılı araçları kapsayan bu organizasyonun nedeniyse ön kapı açma telinin araca yanlış pozisyonda takılması. Bu hatadan dolayı ön camlar açılırken kapıların açılma riski olduğu gibi bazı durumlarda cam, teli koparabildiğinden kapıları açılmaz duruma getirebiliyor.

Walkinshaw SS-V Superwagon




Eski yarış pilotu İskoç Tom Walkinshaw tarafından kurulmuş olan Walkinshaw Performance, Holden VE Commodore SS-V temelli aracını tanıttı.

Dış mekanına bakıldığında alçaltılan süspansiyon sistemi ve 20 inç çaplı jantlar sayesinde daha sportif bir görünüm elde edilirken kaput üzerinde bulunan hava yarıkları büyütülmüş.

İç mekanında, koltuk kafalıkları, kapı eşikleri, paspaslar ve kol dayanaklarının üzerinde bulunan "Walkinshaw Performance" logoları dikkat çekmekte.

6 litre hacimli v8 motoru bir kompresör beslemeyle donatan firma, egzoz sistemi ve enjektörlerin yanında motorun elektronik kontrol ünitesini de yenilemiş. Bu modifikasyonlar sonucunda gücü 611 beygire, torkuysa 773 Nm'ye yükselen araç manüel veya otomatik şanzıman seçenekleriyle alınabiliyor.

Lexus IS-F




Lexus, piyasaya çıkmasının üzerinden 3 yıl geçen IS-F modeline yeni donanım ekledi.

Araca eklenen en önemli özellik limitli kaymaya imkan veren arka diferansiyel olmuş. 0-100 km/s süresi veya maksimum sürati etkilemeyen bu özellik Fuji International Speedway gibi bir pistte araca 2 saniye avantaj sağlamakta.

Dışarıdan bakıldığında yeni tasarım 19 inç çaplı jantları dikkat çeken aracın iç mekanında yeni bir ses sistemi sunuluyor. 40 GB kapasiteli sistemde 14 hoparlör görev yaparken MP3 dosyaları için bir USB girişi de bulunuyor. Navigasyon sistemi trafik durumu vericilerinden gelen sinyalleri alabilme yeteneğine kavuşurken CD çalar, çalan şarkıları doğrudan aracın sabit diskine kaydedebiliyor. Otomobilin opsiyonel donanımına beyaz renkli deri döşemeler de eklenmiş.

5 litre hacimli v8 motorunda bir değişiklik olmayan otomobil 423 beygir güç, 505 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 270 km/s.

25 Mart 2010 Perşembe

Geiger Hummer H2 Bomber


Gm'in Hummer markası kapatılmayla satılma arasında gidip gelirken modifikasyon firmaları elleri boş durmuyorlar. Amerikan otomobilleri üzerinde yaptığı modifikasyon çalışmalarıyla isim yapan Alman şirketi GeigerCars.de, H2 modelini oldukça ilginç bir hale sokmuş.

2009 yılının sonlarına doğru tanıtılan Subaru Impreza WRX STI TRAX ile benzer şekilde dört adet paletle donatılan araç en zorlu arazi şartlarında ilerleyebilecek duruma gelmiş. Paletlerin her birinin 40 cm X 150 cm taban alanı bulunmakta.

Dışa mekanında sunulan çıkartmaların haricinde tavana yerleştirilmiş ekstra aydınlatma ve yine tavanda bulunan geniş bagaj sepeti dikkat çeken diğer ayrıntılar.

İç mekana geçildiğinde aracın DVD oynatabilen bir eğlence sistemiyle donatıldığı görülüyor. Tavanda LCD monitörlere sahip olan sistem kablosuz kulaklıklar da sunmakta. Geri görüş kamerasıyla da donatılan araçta açılır tavan ve navigasyon sistemi de bulunmakta.

6.2 litre hacimli v8 motoru 398 beygir güç, 575 Nm tork üretebilen araca istenirse 155 litre kapasiteli bir depoya sahip LPG sistemi de takılabiliyor. Araçta kullanılan otomatik şanzımansa 6 ileri vitesli.

delta4x4 Toyota Land Cruiser


Toyota, Land Cruiser modelini yenilemiş olsa da eski model üzerinde yapılan geliştirme çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalarda birisini de Alman modifikasyon firması delta4x4 yapmış.

Dış tasarımda yapılan değişiklikler az olsa da görünüme katkıları oldukça büyük. Ön ve arka tamponların önlerinde boru korumalar bulunurken yanlara eklenen basamaklar iniş-binişi kolaylaştırıyor. 23 inç çaplı jantlarla oldukça heybetli bir duruşa sahip olan aracın egsos çıkışları da kromla kaplanmış.

Motor modifikasyonuna da uğrayan dev SUV'nin 4.5 litre hacimli turbo Diesel motoru artık 322 beygir güç, 780 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 7.8 saniye süren aracın maksimum sürati 218 km/s.

Fren sistemi de modifiye edilen araçta sunulan 396 mm çaplı diskler 6 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş.

B&B Volkswagen Scirocco R


Alman modifikasyon firması B und B Automobiltechnik, Ocak ayında Golf R modeline uyguladığı kürü Scirocco R'a uyarladı.

Dış görünüşünde 19 ve 20 inç çaplı versiyonları sunulan jantlardan başka bir değişiklik yapılmayan aracın 30 mm alçaltılan süspansiyon sistemi de sportif duruşa katkı sağlamakta.

Aynı Golf R modifikasyonunda olduğu gibi 310, 324 ve 362 beygir gücünde üç versiyonu bulunan otomobilin en güçlü versiyonu 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabilirken aynı aracın maksimum sürati 280 km/s.

Fren sistemi de modifiye edilen aracın turbo beslemesi yenilenirken elektronik kontrol ünitesi yeniden programlanmış. Soğutma sistemi de yenilenen araçta sportif bir egzoz sistemi kullanılmaya başlanmış.

Honda Jazz SI



Japon üretici Honda, İngiltere pazarında satışa sunduğu Jazz modellerine sportif bir donanım paketi ekledi.

Hem 1.2, hem de 1.4 litre hacimli motorlarla alınabilen paket sadece manüel şanzıman tercih edilebiliyor.

Aracın farklı donanımları arasında krom ön ızgara, yeni tasarım 16 inç çaplı jantlar, arka spoiler, özel paspaslarla bagaj kapağı ve torpido gözü üzerinde kullanılan "SI" logoları bulunuyor.

Pakette sunulan opsiyonların 2.000 Sterlin değerinde olduğunu söyleyen Honda yetkilileri, SI donanımını 870 Sterlin farkla sunduklarını açıkladı.

Buick LaCrosse


Buick, LaCrosse modelinin giriş seviyesini oluşturacak olan dört silindirli versiyonu tanıttı. LaCrosse satışlarının %25'lik bir kısmını oluşturması beklenen araç direkt enjeksiyon teknolojisi sayesinde soğuk çalıştırmada %25 daha az CO2 emisyon miktarına sahip.

2.4 litre hacimli motoru 182 beygir güç, 233 Nm tork üretebilen otomobilin başlangıç fiyatıysa 26.995 Dolar olarak açıklandı.

Mazda Axela Sport 1.5 S Style



Mazda, kuruluşunun 90. yıldönümünü kutlama amacıyla piyasaya sürdüğü modellere bir yenisini ekledi. Axela 90 Years ve Biante 90 Years adlı modellerin ardından tanıtılan üçüncü araç da bir Axela oldu.

Otomobilin dış görünümünde yapılan değişiklikler arasında yan etekler, karartılmış arka camlar, LED teknolojisiyle donatılmış stoplarla 15 veya 16 inç çaplı jantlar sıralanabilir.

16 inç çaplı jantlara sahip versiyonda donanıma bi-Xenon farlar, 4.1 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan bir navigasyon sistemi, deri kaplı direksiyon simidi ve vites topuzu ekleniyor.

Düşük CO2 salınımı sayesinde Japonya pazarında %50 oranında bir vergi indirmine sahip olan otomobilin motorundaysa bir değişiklik bulunmuyor.

BYD L3



Çin merkezli üretici BYD, kompakt sınıf sedan modeli L3'ün seri üretim versiyonlarını 2010 Pekin otomobil fuarında tanıtacağını açıkladı.

Sade tasarımı dikkat çekici olmayan otomobilin 1.8 litre hacimli motoru 123 beygir güç üretebiliyor. Otomatik şanzımana sahip olan araçta sesle yönetilebilen navigasyon sistemi, park asistanı ve uydu radyosu gibi donanımlar da bulunuyor.

24 Mart 2010 Çarşamba

Ferrari California


Ferrari, metal tavanlı cabriolet modeli için manuel şanzıman seçeneği sunacak. Müşterilerinin %10'luk bir kısmının 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman yerine manüel tercih edeceğini belirten Ferrari yetkilileri bu araçlarda bir miktar performans kaybı yaşanacağını da duyurdu.

6 ileri vitesli manuel şanzımanla birlikte aracın ağırlık dağılımı %47/ %53 olurken ortalama yakıt tüketim değeri 14.9 l/100 km'ye ulaşmış. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma zamanında da yaklaşık 0.3 saniyelik (4.2 saniye) bir yavaşlama olan otomobilin maksimum süratiyse 310 km/s.

GM EN-V




İşte GM'in şehir trafiğini yenmek için bulduğu çözüm: EN-V.

Ginger'ın üreticisi Segway ile ortaklaşa tasarlanan ve 2009 yılının Nisan ayında tanıtılan P.U.M.A. (Personal Urban Mobility and Accessibility) konseptini temel olarak kullanan bu araç, iki kişi için oturma alanı sunmakta. Yönlendirme ve hızlanmayı da kontrol eden konsol hareketli olduğundan araç içerisinde oturanların her ikisi de yer değiştirmeden şoför olabiliyor.

Arkada bulunan iki büyük tekerleğinin iç kısımlarına yerleştirilen elektrik motorları yardımıyla hareket eden aracın piller tam doluyken minimum 40 km menzil sunabileceği açıklandı.

Ağırlığı 500 kg'ın altında tutulan aracın boyuysa yaklaşık 1.5 metre.

Mercedes-Benz SLS AMG GT3




Alman üretici Mercedes, süperspor otomobili SLS AMG'nin standart versiyonu ve Formula 1 güvenlik aracı modelinin ardından pistlerde yarışmak için hazırlanmış ilk versiyonunu tanıttı.

FIA tarafından belirlenen GT3 sınıfına dahil olan aracın dış görünüşünde en çok dikkat çeken aksesuar, diğer GT3 araçlarında da bulunan dev arka spoiler. Arka tamponun altında bulunan difüzörü de oldukça uzun olan aracın ön tamponu altında bulunan splitter, tampon yanlarındaki kanatçıklarla desteklenmiş.

Standart aracın iç mekanında bulunan ve yarış sırasında gerekli olmayan bütün ekipmanlar sökülürken oval şekilli direksiyon simidi tamamı dijital olan gösterge paneliyle birlikte kullanılmış.

6.2 litre hacimli v8 motorunun gücü 600 beygire çıkarılan otomobilde 6 ileri vitesli sıralı yarış şanzımanı kullanılmış.

400.000 Euro gibi bir fiyata satılacak olan araç BMW Z4 GT3'ten yaklaşık 100.000 Euro daha pahalı.

23 Mart 2010 Salı

GTA Spano


İspanya asıllı üretici GTA Motors, bir yıldan uzun zamandır prototip halinde olan süperspor otomobili Spano'yu 2010 Top Marques Monaco'da sergileyecek.

Yuvarlak hatları ve alçak yapısıyla dikkat çekici bir tasarıma sahip olan otomobilde panoramik tavan ve Honda NSX'inkine benzeyen büyük bir arka spoiler bulunuyor. Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilde bulunan şasi, karbon fiber, kevlar ve titanyum alaşımından üretilmiş.

AP Racing tarafından üretilen fren sisteminde 380 mm çaplı karbon seramik diskler 6 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş.

Araçta, hacmi henüz açıklanmayan bir v10 motor bulunuyor. 780 beygir güç, 920 Nm tork üretebilen bu motor sayesinde otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3 saniyenin altına inerken maksimum sürat 350 km/s'in üzerinde.

Top Marques Monaco sırasında iç mekanı da ilk kez gösterilecek olan otomobilden sadece 99 adet üretilecek.

TECHART Porsche 911 GT2 Aerodynamic Kit 1



TECHART, Porsche'nin 911 GT2 modeli için geliştirdiği sade aerodinamik kitini tanıttı.

Ön tampon altına eklenen splitter, standart versiyondan daha kalın LED gündüz farları, yan etekler, arka cam üzerinde bülünan küçük spoiler, 19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleri ve kaput üzerinde bulunan büyük spoiler aracın dış mekandaki değişiklikleri.

Fren ve süspansiyon sistemi modifiye edilen otomobilde kullanılan egzoz sistemi, ses seviyesinin ayarlanabilmesi için bir kontrol supabı sunmakta. Daha kısa yaylarla donatılan süspansiyon sisteminde de ön aks için yükseltme düzeneği opsiyonlar arasında bulunuyor. Aracın burnunu 60 mm kadar kaldırabilen sistem kasis geçişlerinde ön splitter ile yolun temasını önlüyor.

Motor modifikasyonu üzerinde de çalışmış olan TECHART mühendisleri aracı, bir GTSteet R'dan daha güçlü hale getirmişler. Çift turbo beslemeye sahip olan 3.6 litre hacimli Boxer motor 680 beygir güç, 860 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manüel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen aracın 0'dan 200 km/s sürate ulaşması 9.9 saniye sürerken maksimum sürati 339 km/s'i buluyor.

Subaru Impreza WRX


Impreza'nın STI versiyonlarının diğerlerinden daha çekici göründüğünün farkında olan Subaru, WRX modelleri için de STI gövde kiti sunmaya başlıyor.

2010 New York otomobil fuarında tanıtılacak olan kit hem hatchback hem de sedan WRX modellerinde sunulacak.

Daha sportif görünümlü ön ve arka tampon, genişletilen çamurluklar ve daha geniş lastiklerle (235/45 R 17) dikkat çeken kit dahilinde süspansiyon sistemi de modifiye edilirken iz açıklıkları da artırılmış.

Turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motorunda bir değişiklik yapılmayan araç 265 beygir güç üretebilmekte.

22 Mart 2010 Pazartesi

Carbon E7




A.B.D. Eyalet polis teşkilatları için Carbon Motors tarafından üretilecek olan E7'nin fotoğrafları neredeyse iki yıldır bizlerle. Amerikan halkını daha fazla bekletmek istemeyen yetkililer, aracın sahip olacağı motoru da tanıttı.

Sadece polis için üretilecek olan otomobil, bu yönde kullanım ön planda tutularak tasarlanmış. Gövdenin her bir yanına gömülen ışıklandırma sistemi otomobilin aerodinamik yapısını kötüleştirmezken iç mekanda bulunan entegre bilgisayar ekranları dikkat dağıtmadan istenilen bilgilere ulaşılmasını sağlıyor.

Amacı gibi motoru da bir ilke imza atacakmış gibi görünen otomobilde BMW raflarından alınan 3 litre hacimli turbo Diesel ünite kullanılacak. 265 beygir güç üretebilen motorun, araçların yakıt giderlerini eski modellere oranla %40 aşağıya çekeceği düşünülüyor.

Carbon Motors'a 240.000 motor teslimatı yapacak olan BMW, araçların otomatik şanzımanlarını ve egzoz sistemlerini de tedarik edecek.

GM Daewoo


GM'in Güney Kore'de üretim yapan kolu olan GM Daewoo, üç modelini kapsayan bir geri çağırma operasyonu yapacağını açıkladı.

Toplam 58.696 aracı kapsayacağı açıklanan geri çağırmanın araçlara göre değişen nedenleri bulunmakta. Hatalı modellerin 45.957 ünitelik kısmını, 2006 ve 2007 model Daewoo Winstorm oluştururken yakıt seviyesi göstergeli arızalı olabilen 2009 model Daewoo Lacetti Premiere sayısı 12.604.

Suzuki lisansıyla üretilen mikrovan/mikrobüs Daewoo Damas'ın 135 örneğiyse yangın çıkmasına sebebiyet verebilecek ciddilikte bir problemden dolayı geri çağırılıyor.

Bu otomobillerin tamamının Güney Kore içerisinde satıldığını belirten GM Daewoo yetkilileri dış pazarlara satılan araçlarda da aynı problemlerin baş gösterebileceğini fakat henüz bu araçların kesin sayısının hesaplanmadığını belirtti.

Daewoo'nun Winstorm modelini Chevrolet Captiva, Lacetti Premiere modeliniyse Chevrolet Cruze olarak tanıyoruz.

21 Mart 2010 Pazar

Škoda Yeti Türkiye Basın Lansmanı


Yüce Auto, Škoda'nın SUV sınıfındaki temsilcisi Yeti'yi ülkemizde satışa sundu. 16 Mart tarihinde Esma Sultan Yalısı'nda yapılan tanıtım organizasyonuna katılma ve aracı yakından inceleme şansım oldu.

Škoda, kompakt SUV sınıfına yeni olsa da Yeti'nin temelleri, bu sınıfta güçlü bir varlığa sahip Volkswagen Tiguan'dan alınmış. Motor ve şanzıman seçeneklerinin tamamını Volkswagen grubundan alan Yeti'nin çekiş sistemleri de dahil bütün temel ekipmanları ana firma Volkswagen'in çeşitli modellerinde kullanılmakta.

Tasarım olarak markanın kompakt MPV sınıfında bulunan aracı Roomster'a benzeyen otomobilin genelinde, hafif arazi şartlarına karşı yapılan modifikasyonlar göze çarpmakta. Ön ve arka tamponların alt kısımlarıyla birlikte yan etekleri de siyah renkli olan aracın tampon altlarında metalik renkli koruyucular kullanılmış. Ön kısmında bulunan büyük sis farlarıyla dikkat çeken aracın üzerinde bulunan port bagaj rayları donanım seviyesine göre siyah veya gri renkli olabiliyor. Yan sinyal lambaları, günümüzde birçok araçta görülebileceği gibi yan aynalara yerleştirilirken donanıma göre 16 veya 17 inç çaplı sunulan jantlar, geniş çamurlukların içlerini doldurmakta zorlanmıyor.

İç mekanına geçildiğinde Volkswagen grubunun tanıdık havasıyla karşılaşılırken malzeme kalitesi göz dolduruyor. Geniş oturma alanlarına sahip ön koltuklar sert dolgu maddeleriyle dikkat çekerken arka koltuklar üç parça halinde katlanabiliyor. Koltuklar dik konumdayken 322 litre bagaj hacmi sunan aracın arka koltukları katlanarak bu hacim kademeli olarak 1665 litreye çıkartılabiliyor.

Ülkemizde üç motor, iki şanzıman ve üç donanım seçeneğiyle satılan aracın 1.2 litre hacimli TSI motoru sadece önden çekişli olarak sunulmakta. 105 beygir güç, 175 Nm tork üretebilen motor, araca 175 km/s'lik bir maksimum sürat ve 11.8 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresi sunuyor. 100 km mesafede yapılan ortalama tüketim 6.6 litre benzin olarak açıklanırken kilometre başına yapılan CO2 salınım miktarı 154 gram.

Diğer iki motor seçeneği de 2 litre hacimli turbo Diesel üniteler olan araç, bu motorların 140 ve 170 beygir güç üretebilen versiyonlarına sahip. Sırasıyla 320 ve 350 Nm tork üretebilen motorlar sadece dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte alınabilmekte. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi ve maksimum sürat verileri (140 beygirlik versiyon için) 9.9 saniye ve 190 km/s ile (170 beygirlik versiyon) 8.4 saniye ve 201 km/s olarak açıklanırken her iki motorun da ortalama yakıt tüketimi 100 km mesafede 6.1 litre olarak açıklandı. 6 ileri vitesli manüel şanzıman bütün modellerde standart olarak sunulurken benzinli motorda 7 ileri vitesli çift kavramalı yarı otomatik şanzıman (DSG) opsiyonel olarak bulunmakta. 2010 Temmuz ayından itibarense 140 beygir güç üretebilen turbo Diesel motor 6 ileri vitesli DSG ile ısmarlanabilecek.

Aracın istek üzerine getirilecek olan motor seçeneğiyse 1.8 litre hacimliTSI ünite. 160 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen benzinli motor araca 200 km/s maksimum sürat kazandırırken bu aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 8.6 saniye sürüyor. Dört tekerlekten çekişli olan otomobilin ortalama yakıt tüketimi 8 litre/100 km olarak açıklandı.

Active, Ambition ve Experience adlı üç donanım paketiyle satışa sunulan Yeti'nin fiyatı 39.990 TL'den başlarken en üst modeller standart donanımla 72.990 TL'ye alıcı bekliyor. Bu araçların fiyatları, panoramik sunroof, otomatik park etme sistemi ve deri döşeme gibi opsiyonlarla fiyatı 90.000 TL üzerine çıkabilen aracın en üst donanım paketi olan Experience standart donanımında çok fonksiyonlu direksiyon sistemi, 6'lı CD değiştiricili, MP3 çalabilen 8 hoparlörlü ses sistemi, otomatik katlanabilen, biniş aydınlatıcı lambaları bulunan ve kendiliğinden kararabilen yan aynalar, arka park ve yağmur sensörleri, alarm ve direksiyonel bi-Xenon farlar sunuyor.

Škoda Yeti'nin basın lansmanında çektiğim fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Kia Soul USTCC Safety Car




Kia, 2009 SEMA Show'da tanıttığı araçlardan birisi olan GOGOGEAR Soul'u, Birleşik Devletler Touring Otomobil Şampiyonası'nın (USTCC) güvenlik aracı yaptı.

Genişleyen çamurluklarıyla ilk bakışta dikkatleri üzerine çekebilen otomobilin ön tamponunun alt kısmına büyük bir splitter eklenmiş. Jantları yenilenen aracın arka tamponunun üzerinde değişik renkli ışıklandırmalar kullanılmış.

İç mekanında kırmızı-siyah renkli döşemeler dikkat çeken aracın ses sistemi yenilenirken orta konsoluna yeni göstegeler eklenmiş.

Süspansiyon, fren ve egzoz sistemleri yenilenen otomobilin motorunda da modifikasyon yapılmış olsa da Kia, performans verileri hakkında bir yorum yapmadı.