5 Haziran 2010 Cumartesi

Peugeot 308 Millesim


Peugeot'nun 200. yaş günü kutlamaları İngiltere'de 207 Millesim modeliyle başlamıştı. Bu versiyonu diğer modellerine de yaymaya karar veren Fransız üretici 308 için de aynı isimli bir modelin satışına başladı.

Dış tasarımında sportif panjura sahip ön tampon, gövde renginde yan çıtalar, sportif arka tampon, 16 inç çaplı jantlar ve 200 Millesim logolarından tanınabilen otomobilin iç donanımında USB ve Bluetooth bağlantıları sunulmakta.

Dört motor seçeneğiyle sunulacak olan aracın benzinli motorlarından 1.4 litre hacimli olanı 98 beygir güç üretebilirken 1.6 litre hacimli ünite 120 beygir gücünde. Turbo Diesel seçeneklerin her ikisi de 1.6 litre hacimliyken güçleri 90 ve 110 beygir.

Başlangıç fiyatı 16.245 Sterlin olarak belirlenen seriyi Haziran ayında alanlar araçla birlikte bir adet Nokia 5230'a da sahip olacak.

Peugeot 207 Millesim



Renault'nun Fransa ve Avusturya'da satacağı iki özel versiyonunun ardından bir başka Fransız üretici Peugeot da İngiltere pazarına sunacağı özel donanımlı 207 modelini tanıttı.

Firmamın 200. yaş gününü kutlamak amacıyla üretilen bu araçlar 3 ve 5 kapılı hatchback ve SW gövde seçenekleriyle sunuluyor. S donanımını temel alan araçlar dışarıdan bakıldığında 15 inç çaplı alaşım jantlar, gövde rengine boyanmış ve üzerine krom parçalar eklenmiş yan çıtalar, "Millesim 200" logoları, sportif ön tampon ve ön sis farlarıyla farklılık oluşturuyor.

SW versiyonunda alüminyum tavan rayları standart olarak sunulurken iç mekanda USB ve Bluetooth bağlantıları standart hale getirilmiş.

3 ve 5 kapılı hatchback versiyonlar 75 ve 95 beygir güç üretebilen benzinliyle 70 ve 90 beygir güç üretebilen turbo Diesel motorlarla alınabilirken Station Wagon sadece iki motor versiyonuyla (90 ve 95 beygir gücünde olanlar) sunuluyor.

Başlangıç fiyatı 11.995 Sterlin olarak belirlenen seriyi Haziran ayında alanlar araçla birlikte bir adet Nokia 5230'a da sahip olacak.

Renault Twingo Rive Gauche




Geçtiğimiz yıl içerisinde Walkman Edition ve Dolce Vita gibi özel donanımlı versiyonları tanıtılan Renault Twingo'nun bu tip serilerine bir yenisi eklendi.

Rive Gauche adlı aracın b sütunu üzerinde, kapı kollarında ve ön sis farlarının çevresinde Eiffel kulesi çıkartmaları görülürken yan aynalar siyah renge boyanmış.

İç mekanda kırmızı şeritle belirginleştirilmiş hız ve devir göstergelerinin yanında aynı şekilde süslenmiş küçük eşya gözü dikkatlerden kaçmıyor. İç mekanda Maco adlı özel bir kumaş kaplama kullanılırken dijital havalandırma kumandaları ve standart modellerde sunulandan daha güçlü bir müzik sistemi donanımı tamamlamış.

75 beygir gücünde benzinli ve 65 beygir gücünde Diesel motor seçeneklerine sahip olan otomobil sadece Fransa ve Avusturya pazarlarında satılacak ve fiyatı 11.450 Euro seviyesinden başlayacak.

4 Haziran 2010 Cuma

Renault Modus Evian Masters



Fransız üretici Renault, bu yıl 17.si düzenlenen, bayanlara özel golf turnuvası Evian Masters için sınırlı üretim bir Modus modeli tanıttı. Turnuvaya 10 yıldır sponsor olan Renault, 500 örneğini üreteceği bu aracını sadece Fransa'da satacak.

İki yanında ve bagaj kapağının üzerinde bulunan Evian Masters logolarıyla tanınabilen otomobilde 16 inç çaplı jantlar ve ek karartmaya sahip camlar da sunulmakta.

İç mekanında deri kaplı direksiyon simidi, el freni ve vites kolları donanıma eklenirken ağız kısmı pembe renkli avadanlık, özel logolu paspaslar ve havalandırma ızgaralarıyla orta konsolda sunulan gri kaplama otomobili standart versiyonlardan ayırıyor.

İkisi de turbo beslemeye sahip, birisi benzinli diğeriyse Diesel motor seçeneklerine sahip olan aracın 1.2 litre hacimli benzinli motoru 100 beygir güç üretebilirken 1.5 litre hacimli Diesel motor 85 beygir güç üretiyor. Aracın başlangıç fiyatı olarak açıklanan rakamsa 17.150 Euro.

Inden Materia ICECUBE




Alman modifikasyon firması Inden Design, Avrupa'da sık sık görülmeyen bir çalışmaya imza atarak Daihatsu Materia için bir gövde kiti tanıttı.

LED teknolojisi kullanan gündüz farları ve yuvarlak sis farlarıyla donatılmış yeni ön tampon, uzatılmış yan etekler, alt kısmına çift parçalı difüzör eklenen arka tampon, 18 inç çaplı jantlar, siyaha boyanmış tavan, farlara eklenmiş kaşlar ve çift çıkışlı egzoz sistemi aracın dış mekanındaki değişiklikleri oluşturuyor.

İç mekana geçildiğinde orta konsol, havalandırma ızgaralarının çevresi ve kapıların iç tutamakları değişik renkli malzemelerle kaplanabilirken sütunlar, tavan ve kapıların iç kısmı Alcantara ile kaplanmış. Araçta ayrıca DVD oynatabilen bir eğlence sistemi bulunuyor.

Koyulaştırılmış stop lambaları ve mat beyaz rengiyle Almanya'da 19.785 Euro seviyesinden satışa sunulan kite sahip olan otomobilin süspansiyon sistemi 35 mm alçaltılırken motoru üzerinde bir değişiklik yapılmamış.

Ferdinand GT3 RS



Porsche'nin kurucusu Ferdinand Porsche'nin adını taşıyan bu altın renkli jelatin kaplı otomobilin Alman marka ile olan bağı bundan ibaret.

Hatları gerçek bir 911 GT3 RS ile aynı olan otomobilin gezegendeki en yavaş Porsche olduğunu söylemek yerinde olur zira bu araç insan gücüyle hareket ediyor. Yandan bakıldığında aşırı derecede büyük görünen jantlar aslında bisikletlerde görev yapan tipten.

İç mekanına geçildiğinde de yolcuları bir sürpriz bekliyor. Tabanı olmayan aracın ilerleyebilmesi için sürücü ve/veya yolcunun pedal çevirmesi gerekiyor. Frenler ve yönlendirmeyse bir bisikleten alınan gidonla yapılıyor.

Aracın bu yavaş görünümüne aldanıp ağır olduğunu sananlarsa yanılıyorlar çünkü Ferdinand GT3 RS'in boş ağırlığı sadece 99.6 kg.

Saleen S302




Steve Saleen'in yeni firması SMS, yeni Ford Mustang GT temelli aracını tanıttıktan yaklaşık iki ay sonra eski firma Saleen de aynı temelleri kullanan otomobilini tanıttı.

Sade fakat sportif bir görünüm sunan otomobilin motor kaputu yenilenirken ön ve arka tamponların tasarımı değiştirilmiş. 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin yan etekleri de genişletilirken bagaj kapağı uzatılarak uç kısmı bir spoiler haline getirilmiş. Yan kısımda bulunan arka camların üzeri kapatılırken diktörtgen egzoz çıkışlarının sayısı dörde yükselmiş.

İç mekanda göstergeler, direksiyon simidi, vites kolu ve orta konsol için alüminyum ve piyano siyahı kaplamalar sunulurken kapı eşiklerine ışıklı Saleen logoları eklenmiş. Deri kaplı koltukların üzerlerine süet eklemeler yapan Saleen kapı içlerine de logolarını koymayı unutmamış.

5 litre hacimli v8 motoruna aşırı besleme uygulanmamış olan otomobil 425 beygir güç, 536 Nm tork üretebiliyor. Limitli kaymalı diferansiyelle donatılmış olan otomobilde gücü arka aksa 6 ileri vitesli manuel şanzıman aktarıyor.

Škoda Fabia Race Package


Makyajlı modelleri 2010 Cenevre otomobil fuarında sergilenen Škoda Fabia görsel değişiklikler sunan spor paketine kavuştu. Görünümü Fabia vRS modeline yaklaştırılan otomobilin performansıysa ne yazık ki bu otomobilin yanından bile geçemiyor.

Dışarıdan bakıldığında yenilenmiş ön tamponu, ön tampon altında bulunan deflektörleri, 17 inç çaplı ve beyaz renkli jantları, krom kaplı egzoz çıkışı ve arka tamponun altına yerleştirilen difüzör benzeri yapıyla standar modellerden ayrılan otomobilin tavanı da beyaz renkli.

gövde rengi kırmızı, mavi veya beyaz olarak seçilebilen aracın tavan, yan yüzeyler ve arkasında damalı bayrak çıkartmaları bulunuyor. Yol tutuşu iyileştirmek için alçaltılan bir süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin bagaj kapağının üzerine bir spoiler yerleştirilmiş.

1.2 litre hacimli benzinli motorun iki değişik versiyonuyla donatılan otomobilin atmosferik emişli motorla donatılan modeli 68, TSI motorla donatılan versiyonuysa 85 beygir güç üretiyor. Aracın başlangıç fiyatı Almanya için 15.560 Euro olarak açıklandı.

3 Haziran 2010 Perşembe

Cam Shaft Ferrari 458 Italia Nighthawk




Cam Shaft adlı Alman firma, ülkemizde lansmanı 29 Mayıs tarihinde yapılan Ferrari 458 Italia'nın ilginç görünümlü bir versiyonunu tanıttı.

F-117 Nighthawk adlı uçaktan esinlenilerek yaratılan otomobilin mat siyah gövdesine biraz daha yakından bakıldığında perçin atılmış gibi görünen bir kaplamaya sahip olduğu görülebiliyor.

Üzerinde "Tehlike-Fırlayan koltuk", "Basmayın", "Açmak için kolu çekin" gibi uçakların üzerinde bulunan tarzda uyarılar barındıran otomobilin camlarının kenarlarında da yine uçakların cam kenarlarında görülebilen vidalar taklit edilmiş.

Aracın ayakları yere basan modifikasyonları arasındaysa ön tamponda bulunan soğutma yarıklarının çevrelerinin kaplanması ve 20 inç çaplı jantlar bulunuyor.

Volkswagen Polo Sedan




İlk fotoğraflarını dün yayınladığım Sedan kasaya sahip Polo'nun yeni fotoğrafları yayınlanırken ölçüleri de açıklandı.

4.38 metre uzunluğa, 1.70 metre genişliğe, 1.46 metre yüksekliğe ve 2.55 metre aks mesafesine sahip olan küçük sedanın yerden yüksekliği de hatchback kardeşininkine oranla15 mm artmış.

60:40 oranında katlanabilen arka koltuklarında üç adet kafalık ve yine üç adet üç noktadan bağlantılı emniyet kemeri bulunan otomobilin bagaj hacmi 460 litre.

Üretimi Rusya'nın Kaluga şehrinde yapılacak olan otomobilin 1.6 litre hacimli benzinli motoru 105 beygir gücünde.

Evening at the Races ve Ferrari 458 Italia



Geçtğimiz hafta sonu koşulan 2010 Turkish Grand Prix nedeniyle ülkemizde olan Scuderia Ferrari, cumartesi yapılan sıralama turlarının ardından Yeniköy'de bulunan Sait Halim Paşa Yalısında iki kutlamayı bir arada yaptı.

Mustafa Koç ve Ali Pandır'ın katılımıyla gerçekleştirilen kutlamaların ilki, takımın 800. Grand Prix startı şerefineydi. Sıralamalarda 8. ve 12. sıraları edinseler de bu yarıştan ümitli olan Scuderia Ferrari pazar gününün sonunda 7 ve 8. sıraların sahibiydi.

İkinci kutlamaysa Ferrari'nin 458 Italia modelinin Türkiye lansmanı içindi. Felipe Massa ve Fernando Alonso'nun haricinde Scuderi Ferrari takım patronu Stefano Domenicali'nin de söz aldığı tanıtımda aracın Formula 1 otomobilleri ile paylaştığı teknolojiler üzerinde duruldu.

Ülkemizde 378.284 Euro seviyesinden başlayan anahtar teslim satış fiyatına sahip olan 458 Italia 4.527 mm uzunluğa, 1.937 mm genişliğe, 1.213 mm yüksekliğe ve 2.650 mm aks mesafesine sahip. Üzerinde uzun saatler harcanan tasarımı sayesinde 200 km/s süratte 140 kg bastırma kuvveti oluşturabilen aracın ön kısmında bulunan aerolastik kanatçıklar hız arttıkça radyatör girişlerini küçülterek hava direncini azaltabiliyor.

458 Italia'nın yeni geliştirilen v8 motoru 4.5 litre hacimli. 9.000 d/d'da 570 beygir güç üretebilen motor 540 Nm'lik maksimum torkunu 6.000 d/d'da elde ediyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımana sahip olan araç 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşırken maksimum sürati 325 km/s'i buluyor. 1.380 kg boş ağırlığa sahip olan otomobilin yakıt tüketimi potansiyel müşterileri pek ilgilendirmese de ortalama değer 13.7 litre/100 km seviyesine çekilmiş.

Hatırlayacağınız gibi Mercedes de 27 Mayıs tarihinde kendi süperspor aracı SLS AMG'nin Türkiye lansmanını Michael Schumacher ve Norbert Haug'un katıldığı bir törenle yapmıştı.

Evening at the Races organizasyonu sırasında çektiğim fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Emotion Wheels BMW M3




İsminden de anlaşılabileceği gibi jantlar konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Emotion Wheels BMW M3'e jantlardan çok daha fazlasını verme kararı almış.

Dış görünüşünde büyük değişiklikler bulunmayan aracın karbon fiberden üretilen motor kaputu, alçaltılan süspansiyon sistemi, yenilenen egzoz sistemi, yeni yan etekler ve 19 inç çaplı jantları dışarıdan görülebilecek değişiklikleri oluşturuyor.

Motor kaputunun altına göz gezdirdiğimizde X5 M ve X6 M modellerinde kullanılan, çift turbo beslemeye sahip, 4.4 litre hacimli v8 motoru görüyoruz. standart haliyle 555 beygir güç üretebilen bu motor modifikasyon çalışması sonrasında 717 beygir güç üretebilecek hale gelmiş.

2 Haziran 2010 Çarşamba

Volkswagen Polo Sedan




Volkswagen'in yeni Polo temelleri üzerine geliştirdiği sedan modeli sonunda gün ışığına çıktı. Fotoğrafları Volkswagen Rusya tarafından paylaşılan otomobil bu ülkede Polo Sedan adıyla satılırken bazı ülke pazarlarında ismi Vento olacak.

Teknik verileri henüz açıklanmayan otomobilin görünümünde büyük bir sürpriz bulunmuyor. C sütununa kadar hatchback kardeşiyle aynı tasarımı koruyan otomobilin arka kısmı, 3. nesil Polo modellerinin sedan versiyonları gibi yüksek bir bagaj çizgisine sahip.

Bagaj hacmi 460 litre olarak açıklanan otomobilin tanıtılan tek motoru 105 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli ünite. Standart olarak 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan bu motorla birlikte opsiyonel olarak 6 ileri vitesli otomatik şanzıman da alınabiliyor.

Diğer Volkswagen modellerinden de tanıdık Trendline, Comfortline ve Highline donanım paketlerine sahip olan aracın başlangıç fiyatıysa 399.000 Ruble (Yaklaşık 21.000 TL)

Volkswagen Touran BlueMotion


Alman üretici Volkswagen, Nisan ayında tanıttığı yeni Touran'ın motor seçeneklerini genişletti. Ailenin en küçük benzinli motoru 1.2 TSI'ı BlueMotion teknolojisiyle donatan firma bu şekilde en cimri benzinli Touran'ı yaratmış oldu.

1.2 litre hacimli, üç silindirli, turbo ve kompresör besleme desteğine sahip olan motor 105 beygir güç, 175 Nm tork üretebiliyor. Aracı 0'dan 100 km/s sürate 11.9 saniyede ulaştırabilen motorun izin verdiği maksimum süratse 188 km/s.

Bu motorla donatılan Touran'ın tüketim değerleri de etkileyici. 100 km mesafede ortalama tüketim değeri 5.9 litreye gerileyen otomobilin kilometre başına yaptığı CO2 salınım miktarı 139 gram.

Fiat Punto Evo


Fiat, Punto Evo'nun en ekonomik versiyonunu tanıttı. 2009 yılında piyasaya sürülen Punto Evo'nun bu modelinde de 1.25 litre hacimli turbo Diesel motor görev yapmakta.

Gücü 85 beygire düşürülen motorun 100 km mesafede tükettiği mazot ortalama 3.6 litre olarak açıklanırken yapılan CO2 salınımı 95 gram/km'ye kadar düşürülmüş.

Bu tüketim değerine ulaşmayı sağlayan donanımlardan en önemlisiyse Start&Stop sistemi.

Seat Ibiza SC Sport Edition




Seat, Almanya pazarında Ibiza SC modelinin özel donanımlı bir versiyonunu satmaya başladı. Ibiza SC Sport Edition adını alan otomobilden 300 adet üretilecek.

Turuncu gövde rengiyle sunulan aracın 17 inç çaplı jantları, dikiz ayna muhafazaları ve tavanı siyaha boyanmış. Daha iddialı bir görünüme sahip ön tamponda artık daha geniş hava girişleri bulunurken yan etekler ve arka tampon sportif görünümü tamamlayan detaylar arasında. Bagaj kapağının üzerinde standart modelinkinden büyük bir spoiler görev alırken alt kısmında bir difüzör bulunan arka tamponun ortasına alınan egzoz çıkışları artık dörtgen şekilli.

İç mekana geçildiğinde kapı tutamakları, vites topuzu ve havalandırma ızgarası çerçevelerinin turuncuya boyandığı gözlerden kaçmıyor. Manuel kumandaya sahip havalandırma sistemi ve alüminyum pedal setiyle donatılan aracın vites kolunun önünde bulunan plakada sınırlı seride kaçıncı araç olduğu yazıyor.

Görünümü oldukça iddialı olan otomobilin motoru için aynı şeyi söylemek zor. 105 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli motor, tasarımdaki vahşiliği yola yansıtmakta güçlük çekiyor. Otomobilin satış fiyatı 20.620 Euro olarak açıklandı.

Audi


Alman üretici Audi, A6 Avant ve A6 Allroad Quattro modellerinin Avrupa'da N1 sınıfı ticari araç olarak da alınabileceğini duyurdu.

Dört veya beş kişilik oturma kapasitesine sahip şekilde ısmarlanabilen araçlar RS6 ve RS6 Plus modelleri haricinde kalan bütün motor ve donanım seçenekleriyle ısmarlanabiliyor.

Avrupa'da kurulmuş şirketlerin filo masraflarını aşağıya çekmek için düşünülen bu sınıf değiştirme işlemi sonunda birliğe üye ülkelerde araçların satış fiyatları değişmezken çeşitli vergilerden muaf olma imkanı doğuyor.

Audi, yüklü ağırlığı 3.5 tona kadar olan ticari araçları kapsayan N1 sınıfına daha önce Q7'yi dahil etmişti.

1 Haziran 2010 Salı

2010 Turkish Grand Prix


Formula 1'in 7. ayağı Turkish Granp Prix, 28-30 Mayıs tarihleri arasında Istanbul Park'ta koşuldu.

Cuma günü yapılan antrenmanların ardından cumartesi günü, bulutlu ve serin bir havada koşulan sıralama turlarında sonuç şu şekilde oldu:

1 Mark Webber RBR-Renault
2 Lewis Hamilton Mclaren-Mercedes
3 Sebastian Vettel RBR-Renault
4 Jenson Button Mclaren-Mercedes
5 Michael Schumacher Mercedes GP
6 Nico Rosberg Mercedes GP
7 Robert Kubica Renault
8 Felipe Massa Ferrari
9 Vitaly Petrov Renault
10 Kamui Kobayashi Bmw Sauber-Ferrari
11 Adrian Sutil Force India-Mercedes
12 Fernando Alonso Ferrari
13 Pedro de la Rosa Bmw Sauber-Ferrari
14 Sebastien Buemi STR-Ferrari
15 Rubens Barrichello Williams-Cosworth
16 Jaime Alguersuari STR-Ferrari
17 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth
18 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes
19 Jarno Trulli Lotus-Cosworth
20 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth
21 Timo Glock Virgin-Cosworth
22 Bruno Senna HRT-Cosworth
23 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth
24 Karun Chandhok HRT-Cosworth

Sıralamaların en büyük sürprizi Ferrari'nin her iki aracının da gridin oldukça gerisinde kalmasıydı. Mercedes GP kendisini toparlamış gibi görünürken Renault da takım olarak Ferrari'den daha başarılı bir sıralamaya imza attı. Sürprizlerden bir diğeri de Bmw Sauber pilotu Kamui Kobayashi'nin kendisine 10. sırada yer bulması oldu.

Yarış günü geldiğinde Formula 1 severleri güneşli bir gökyüzü karşılarken yarışın başlamasıyla birlikte bulutlar da yüzünü gösterdi. Yarışın ortalarına doğru piste ulaşan yağmur bulutları izleyenleri umutlandırsa da yağışın çok hafif olması nedeniyle ek pit ziyaretleri yaşanmadı.

Yarış sırasında en çok tartışılan olaysa şüphesiz Red Bull pilotları Sebastian Vettel ve Mark Webber'in 12. viraj girişinde birbirlerine temas etmeleri oldu. Temas sonucunda Vettel yarışa devam edemezken Red Bull takımı da ilk iki sırada sürdürdüğü yarışta sadece üçüncü sırayı elde edebildi.

Bir diğer takım içi yarış da Mclaren Mercedes pilotları Jenson Button ile Lewis Hamilton arasında yaşandı. Hamilton'ın ön sırayı almasıyla biten mücadele izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.

Bir diğer heyecan verici mücadele de Renault'nun Rus pilotu Vitaly Petrov ile Ferrari'den Fernando Alonso arasında yaşandı. Rakibini uzun süre arkasında tutmayı başaran Petrov Ferrari'nin baskılarına yarış sonuna kadar dayanamadı.

Yaklaşık 1.5 saat süren yarışın sonunda sıralama şu şekilde oldu:

1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes
2 Jenson Button McLaren-Mercedes
3 Mark Webber RBR-Renault
4 Michael Schumacher Mercedes GP
5 Nico Rosberg Mercedes GP
6 Robert Kubica Renault
7 Felipe Massa Ferrari
8 Fernando Alonso Ferrari
9 Adrian Sutil Force India-Mercedes
10 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari
11 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari
12 Jaime Alguersuari STR-Ferrari
13 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes
14 Rubens Barrichello Williams-Cosworth
15 Vitaly Petrov Renault
16 Sebastien Buemi STR-Ferrari
17 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth
18 Timo Glock Virgin-Cosworth
19 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth
20 Karun Chandhok HRT-Cosworth

Hafta sonu süresince Formula 1'in yanında Porsche GT3 Cup ve GP2 gibi organizasyonlar da düzenlendi. Yarışlar boyunca çektiğim fotoğraflara ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklamanız yeterli:

Formula 1 sıralama turları
Formula 1 yarış
GP2
Porsche GT3

Citroën C4




Daha ilk fotoğraflarının internete düşmesinin üzerinden bir gün geçmeden yeni C4'ün iç mekan fotoğrafları ve sınırlı da olsa teknik verileri gün yüzüne çıktı.

Dış mekan tasarımında olduğu gibi iç mekanda da DS High Rider konseptinden etkilendiği görülebilen aracın direksiyon simidinin artık sabit göbeğe sahip olmadığı görülebiliyor. Dalgalı bir şekilde tasarlanmış gösterge siperliği, üç adet yuvarlak göstergenin üzerinde oldukça dikkat çekerken otomatik şanzımanın küçük kumanda kolu iki koltuk arasında çok küçük bir yer kaplıyor.

Son dönem Citroën modellerinden alıştığımız şekilde yüksek tasarlanan ön koltuk yan destekleri sportif görünüme katkıda bulunurken iç mekanın daha ferah olmasını sağlayan panoramik tavan opsiyonu bu araca da eklenmış.

4.33 metre boya, 1.79 metre ene ve 1.49 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin boyutları bir önceki modelinkinden sırasıyla 5, 2 ve 3 cm daha fazla. Alçak yükleme eşiğine sahip olan bagajın hacmiyse 408 litre olarak açıklandı.

Masajlı ön koltuklar gibi lüks opsiyonlara da sahip olan otomobilde kullanılacak olan 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorun start&stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemiyle donatılmış bir versiyonu da sunulacak.

Merdad Cayenne Coupé



Başkanının kayıplara karışmasının ardından kapılarını kapatan modifikasyon firması Gemballa ile yakın ilişkiler içerisinde olan İngiliz modifikasyon firması Merdad, yeni nesil Porsche Cayenne temelleri üzerine geliştirdiği 3 kapılı aracının ilk çizimlerini paylaştı.

Tamamen yenilenen tampon tasarımları ve genişletilmiş çamurlukların yanında yan kısımda bulunan geniş hava yarıkları dikkat çeken tasarım detayları arasında. Arka kapıları iptal edilen aracın dev jantlarla donatılmış olması da sportif görünüme katkıda bulunuyor. Yeni yan etekler, arka spoiler ve dört çıkışlı egzoz sistemiyle donatılan aracın yerden yüksekliği azaltılırken fren sistemi modifiye edilmiş.

Motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 ünitenin gücü 750 beygire yükseltilmiş.

TopCar Stingray




TopCar tarafından Porsche Panamera temelleri üzerine geliştirilmiş bir otomobil olan Stingray'in ilk resmi fotoğrafları geçtiğimiz aylarda su yüzüne çıkmıştı. Bu modeli için değişik versiyonlar sunmaya karar veren TopCar Black Matt, White ve Carbon Edition adlı araçlarını tanıttı.

Araçların tamamında yeni tamponlar, yan etekler, 21 inç çaplı jantlar, sabit arka spoiler ve dört çıkışlı egzoz sistemi bulunuyor. İç mekan renkleri, isimlerini taşıdıkları versiyonlara göre renk değiştiren otomobillerin çift turbo beslemeye sahip 4.8 litre hacimli v8 motorları 750 beygir güç üretebiliyor.

Black Matt Edition mat siyah, White Edition da beyaz gövde rengiyle dikkat çekerken yenilenen parçaları karbon fiberden üretilen Carbon edition diğer iki versiyondan daha hafif.

Citroën C4



DS High Rider konseptinin iç mekan fotoğraflarının basına dağıtılmasından yaklaşık bir ay sonra Fransız üretici Citroën, bu araca benzeyen bir tasarıma sahip yeni C4 modelinin üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Ön kısmına bakıldığında büyük kardeşi C5'e olan benzerliği gözlerden kaçmayan otomobilin arkasındaysa sade fakat oldukça şık çizgiler kullanılmış. Yan tasarımda, DS3 modelinde kullanılanlara benzeyen tasarım oyunlarından kaçınan Citroën, yeni C4'ün oldukça oturaklı bir görünüşe sahip olmasını sağlamış.

Motor seçenekleri hakkında henüz bir bilgi verilmeyen otomobilde e-HDI olarak bilinen hafif hibrit turbo Diesel motor ailesinin kullanılacağı tahmin ediliyor.

31 Mayıs 2010 Pazartesi

PRIOR Mercedes-Benz SL




Mercedes'in efsanevi roadster modeli SL için görsel modifikasyon sunan firmalar arasına PRIOR Design da yeni bir kitle katıldı. Standart bir SL'i, BRABUS'un VANISH ve STEALTH 65 modellerinin temellerini oluşturan SL65 AMG'ye benzer bir hale getiren kit oldukça dikkat çekici yenilikler sunuyor.

Ön tamponda, yeni bir petek tasarımına sahip hava emiş ızgaralarının altına bir splitter yerleştirilirken bu tamponun yan kısımlarında hava yarıkları açılmış. Panjurda bulunan Mercedes yıldızını kendi logosuyla değiştiren PRIOR Design aracın çamurluklarını da genişletmiş.

Yan etekleri, genişleyen çamurluklara uygun biçimde uzatılan aracın seviye ayarlı süspansiyonunun sunduğu en alçak konum artık yere daha da yakın. Kapı ile ön çamurluk arasında bulunan alana araç rengiyle kontrast oluşturan hava yarıkları eklenirken 20 inç çaplı jantlar sportif görünümü pekiştiriyor.

Arkaya geçildiğinde yenilenen tampon tasarımıyla birlikte egzoz sisteminin oval tasarımlı dört çıkışı, tampon altı difüzör ve bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler dikkat çeken detayları oluşturuyor.