10 Temmuz 2010 Cumartesi

RZR Volkswagen Golf Razor R


RevoZport Racing, Golf GTI'ın ardından bu modelin daha güçlü kardeşi Golf R için de bir gövde kiti geliştirdi. Büyük kısmı karbon fiberden oluşan kitle birlikte motorla ilgili bir değişiklikse tanıtılmadı.

Kit içerisinde bulunan parçalar ve fiyatlarıysa şu şekilde:

Karbon Kevlar Kaput: 731 Dolar
Karbon Ön Panjur: 450 Dolar
Karbon Splitter: 650 Dolar
Karbon Yan Etekler: 538 Dolar
Arka Tampon: 450 Dolar
Karbon Difüzör: 500 Dolar
Karbon Tavan Spoileri: 474 Dolar 
Karbon Ayna Kaplaması: 490 Dolar

SPI Nissan GT-R R1K


Switzer Performance Innovation tarafından hazırlanan ve gücü önce 700, sonra 800 ve en son da 900 beygire ulaşan Nissan GT-R versiyonlarını geçtiğimiz aylarda tanımıştık. Beklentileri boşa çıkarmak istemeyen SPI mühendisleriyse 900 beygirde durmayıp aracı daha da güçlendirmeyi başarmış.

Modifikasyonlar konusunda henüz bir bilgi verilmezken aracın çift turbo beslemeye sahip, 3.8 litre hacimli v6 motorunun 1.000 beygirin üzerinde güç (Tekerlekte 950 beygir), 804 Nm tork üretebildiği açıklandı.

Hofele Cayenne


İkinci nesil Porsche Cayenne için sunulan gövde kitleri arasına Hofele'nin sunduğu takım da katıldı.

Oldukça iddialı bir görünüme sahip olan kit, genişletilen çamurluklar, makyajlanmış ön ve arka tampon, büyütülmiş jantlar, genişleyen yan etekler, arka tamponun alt kısmında bir difüzör, bagaj kapağının üzerinde bir spoiler ve üzerinde uzun hava yarıkları açılmış motor kaputundan oluşuyor.

Fren sisteminin yenilendiğini söyleyen Hofele mühendisleri süspansiyon sistemini de modifiye ederek aracı alçaltmış olsalar da bu konuda sayısal bir veri paylaşmamışlar.

9 Temmuz 2010 Cuma

Kia Soul Echo


Kia'nın İngiltere pazarında piyasaya sürdüğü siyah-beyaz renkli özel seri modeller Rio ve Picanto'nun Domino versiyonlarıyla sınırlı kalmadı. Güney Kore merkezli üretici, Soul modeli için de sadece bu iki gövde rengine sahip olabilen bir versiyon tanıttı.

Dışarıdan bakıldığında gövde rengine kontrast oluşturan renkte şeritler, dikiz ayna muhafazaları ve jantlara sahip olduğu görülen araçların camları da karartılmış. 18 in çaplı jantları oldukça şık görünen otomobilin iç mekanında deri döşeme, klima, Bluetooth ve iPod bağlantıları standart olarak sunulmakta.

Her ikisi de 1.6 litre hacme sahip benzinli veya turbo Diesel motor seçenekleriyle satılan araçda manuel veya otomatik şanzıman opsiyonu da bulunuyor. Kia, Soul Echo'yu İngiltere pazarında 13.995 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlarla satışa sunuyor.

Kia Rio ve Picanto Domino


Suzuki'nin Fransa pazarına özel White and Black Edition adlı siyah beyaz Alto versiyonlarına cevap Kia'dan geldi. İngiltere pazarında Picanto ve Rio modellerinin Domino adlı donanım versiyonunu tanıtan Güney Kore merkezli üretici bu araçların gövdelerinde sadece iki renk seçeneği sunacak.

Standart olarak opak beyaz renkle sunulacak olan otomobillerde opsiyonel olarak metalik siyah boya da sunulmakta. Sis farları ve 14 inç çaplı jantları standart donanımlarında sunan otomobillerde kontrast renkte tampon şeritleri, aynalar ve kapı kolları da alınabiliyor.

Her iki aracın donanımında da ESC, iPod bağlantısı, uzaktan kumandalı merkezi kilit, deri kaplı direksiyon simidi ve vites topuzu bulunurken Rio Domino'nun arka camları elektrik kumandalı olarak sunulmakta.

Picanto Domino sadece 1.1 litre hacimli benzinli motorla ve manuel veya otomatik şanzımanla alınabilirken Rio Domino, 1.4 litre hacimli benzinli veya 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünitelerle ısmarlanabiliyor.

Picanto Domino'nun İngiltere pazarındaki fiyatı 7.995 Sterlin olarak açıklanırken Rio Domino için 9.295 Sterlin talep edilmekte.

BMW X6 Performance Unlimited


Alman üretici BMW, X6 modeli için sunduğu M Pack ve Performance'ın ardından Japonya pazarına özel Performance Unlimited adlı versiyonunu tanıttı.

Yenilenen ve büyütülmüş hava girişiyle dikkatleri çeken ön tampon, siyah BMW böbrekleri, 21 inç çaplı jantlar, yeni yan etekler ve arka difüzörle standart modellerden farklılaşan otomobilin gümüş-inci gövde rengi de özel bir donanım.

Camları koyulaştırılan aracın koltukları, versiyona özel bir deri kombinasyonuyla kaplanırken ön konsol ve kapı içlerinde alüminyum kaplamalar kullanılmış. Sadece 20 örneği üretilecek olan aracın pedal takımı da alüminyumdan üretilirken sınırlı üretimin kaçıncı aracı olduğunu belli eden plaka her X6 Performance Unlimited modeliyle birlikte sunulacak.

Performance versiyonunun aksine sadece 3 litre hacimli benzinli motorla sunulacak olan aracın 306 beygirlik motor gücü veya 400 Nm seviyesindeki torkunda bir değişiklik bulunmuyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabilen X6, Japonya'da 9.450.000 Yen (Yaklaşık 86.000 Euro) seviyesinden başlayan fiyatıyla satışta.

Renault


Renault, doğayı iyileştirmeye yönelik değişim hareketini, WWF Türkiye (World Wildlife Fund - Doğal Hayatı Koruma Derneği) işbirliğiyle gerçekleştirdiği "Değişimin Resmi" kampanyasıyla destekliyor.

Renault ile doğadaki değişim için çevresine değer veren herkesi işbirliğine çağırıyor. Sosyal mecralar kanalıyla doğaya duyarlılığını sergilemek isteyen tüm internet kullanıcılarına açık olan çevresel sorumluluk kampanyası, fotoğraf bağışlarının gerçek bağışlara dönüşmesiyle hayat buluyor.

Sitede yer alan büyük bir resim, kampanyaya katılanların fotoğraflarıyla bir mozaiğe dönüşerek tamamlanacak. Bağışlanan her bir fotoğraf karşılığında Renault, WWF Türkiye’ye doğanın olumlu değişimine katkıda bulunacak miktarda maddi bağışta bulunuyor.

Doğa için değişimin bir parçası olmayı isteyen internet kullanıcıları, Facebook hesaplarında yer alan diledikleri fotoğrafları doğrudan kampanyaya bağışlıyabiliyor. Bağışlanan fotoğraflar, degisiminresmi.com adresinde yer alan mozaikte görülebiliyor.

SPI Porsche 911 Turbo P800


SPI (Switzer Performance Innovation) tarafından Şubat ayında tanıtılan 800 beygir gücündeki Porsche 911 Turbo modeli şimdiye kadar sadece manuel şanzımanla ısmarlanabiliyordu. Özellikle A.B.D.'de Porsche modellerinin büyük çoğunluğunun otomatik şanzımanla satıldığının bilincinde olan Ohio merkezli firma SPI'ın mühendisleri aracın Tiptronic şanzımanını bu güç seviyesi için modifiye etme kararı aldı.

Modifikasyona yazılımla başlayan firma kısa sürede mevcut şanzımanın 700 beygir seviyesinde sınırlarına ulaştığını anlamış ve kendi ürettikleri parçalarla üniteyi yeniden toplamış. Yenilemelerin ardından P800'ün sunduğu 800 beygir güce dayanabilen bir şanzıman üreten SPI, bu şanzımanla donatılan otomobilin 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate 2.8 saniyede ulaşabildiğini açıkladı.

Aracın şanzıman modifikasyonu için istenen ücretse 7.990 Dolar olarak açıklandı.

Mopar '10 Challenger


Chrysler grubu araçlar için modifikasyon çalışmaları yapan Mopar, 2010 model Dodge Challenger R/T modelini temel alan sınırlı üretim modeli '10 Challenger'ı tanıttı.

Basına şimdilik sadece bir skeç verilirken aracın sadece siyah renkte üretileceği ve yan kısımlarında bulunan şeritlerin mavi, gri veya kırmızı renklerde alınabileceği açıklandı. Siyah renkli ve 20 inç çaplı jantlar, üzerinde hava girişi bulunan motor kaputu, siyah ön panjur ve kaputun dışarıdan kilitlenmesine yarayan pinlerin standart olarak sunulduğu aracın camları da standart modellerde bulunanlardan daha koyu.

İç mekanda da yenilikler sunan aracın koltukları özel bir deri ile kaplanırken dikişler, dış mekanda kullanılan şeritlerin renginde alınabiliyor. Vites topuzunun da şeklini değiştiren Mopar araçla birlikte sınırlı üretim plakaları ve tasarımcıların kara kalem çizimleri gibi özel hediyeler sunuyor.

Otomobilin yol tutuşunu iyileştirmek için ön ve arka kule gergileri kullanan Mopar araca özel bir motor üst kapağı da tasarlamış. 5.7 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan değişiklikler sonucunda 15 beygir güçlenen otomobilden sadece 500 adet üretilecek. Otomatik şanzımanlı modellerine 38.000 Dolar değer biçilen aracı manuel şanzımanla almak için 1.000 Dolar ek bedel ödemek gerekiyor.

RDX Volkswagen Scirocco


RDX Racedesign, Volkswagen Scirocco için hazırladığı gövde kitini tanıttı. Standart haliyle bile oldukça sportif hatlara sahip olan hatchback bu kitle birlikte daha da iddialı bir görünüme kavuşmuş.

Ön kısımda tamponun altına eklenen splitter ve siyaha boyanan ön panjurla başlayan tasarım değişiklikleri yanda 19 inç çaplı jantlar ve yenilenen yan eteklerle devam ediyor. Arka tarafta bagaj kapağının üst kısmına yerleştirilen dev spoiler dikkat çekerken arka tamponun alt kısmı da aşağıya doğru uzatılmış.

Otomobilin yol tutuşunu da iyileştiren RDX Racedesign süspansiyon sistemini elden geçirerek aracı alçaltmış.

Honda Freed Spike


Japonya'da 2008 yılında tanıtılan ve 5, 7 veya 8 kişilik oturma kapasitesine sahip olan versiyonları tanıtılan Freed ailesine yeni bir model eklendi. Sadece beş kişilik kapasiteyle sunulacak olan Freed Spike yine Honda Jazz temelleri üzerinde yükselecek.

Yan yüzeyinin en aska kısmında bulunan camın yeri kapatılan Freed Spike iki değişik yükseklik sunan bir bagaj zeminine sahip. Bu sayede arka koltuklar yatırıldığında düz bir yükleme zemini elde edilebilirken koltuklar dik konumdayken bagaj derinleştirilebiliyor. Dijital göstergeleri oldukça rahat okunan aracın vites kolu orta konsol üzerine yerleştirilmiş.


1.5 litre hacimli benzinli motorla satılan Freed Spike'ın önden çekişli versiyonlarında sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) görev yaparken dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan modellerde 5 ileri vitesli otomatik şanzıman bulunuyor.

Freed Spike'ın fiyatları Japonya pazarında 1.598.000 Yen (Yaklaşık 14.250 Euro) seviyesinden başlayarak 2.468.000 Yen (Yaklaşık 22.000 Euro) sınırına kadar yükseliyor.

Fiat 500 ve 500C TwinAir


Fiat, iki silindirli yeni motoru TwinAir'i 500 ve 500C modellerinin kaputları altında tanıttı. Maksimum yakıt ekonomisi için değişik sistemlerle donatılacak olan otomobiller performans konusunda da geride kalmayacak.

0.9 litre hacimli bir motor olan TwinAir'in sunabildiği güç aralığı 65 ile 105 beygir arasında değişiyor. İlk olarak turbo beslemeye sahip, 85 beygir güç üretebilen modelleri tanıtılan motor, aynı performansı sunan daha büyük motorlardan ortalama %43 oranında daha az CO2 salınımı yapıyor.

Start&Stop teknolojisi sayesinde şehir içinde ortalaması %12'ye varan yakıt tasarrufu sağlayabilen otomobil eco:Drive adlı yazılımla sürücüsüne daha da ekonomik yolculuk etmenin püf noktalarını öğretiyor.

8 Temmuz 2010 Perşembe

Nissan Quest


Nissan'ın büyük MPV modeli Quest yenileniyor. Ağır ve kaliteli görünüm sunan bir tasarıma sahip olan yeni modelin temelleri Japonya'da geçtiğimiz ay tanıtılan Elgrand modeline dayanıyor.

Sadece aracın fotoğraflarını yayınlamakla yetinen Nissan teknik özellik veya donanım hakkında açıklama yapmazken araçta 3.7 litre hacimli v6 motorun görev yapması bekleniyor.

Resmi tanıtımı 2010 Los Angeles otomobil fuarında yapılacak olan aracın satışına 2011 yılında başlanacak.

Dacia Duster


Dacia'nın başarılı satış rakamlarına ulaşan SUV modeli Duster'a iki yeni motor seçeneği eklendi. Bazı pazarlarda eski motorların yerini alacak olan bu yeni ünitelerin ikisi de Euro 5 egzoz normlarına uyumlu.

Her ikisi de önden çekişli olarak sunulacak olan araçlardan ilki biyoetanolle (E85) çalışabilen 1.6 litre hacimli üniteye sahip. 105 beygir güç üretebilen bu motor, Fransa'da, aynı gücü üreten benzinli motor yerine geçecek.

Sunulan ikinci seçenekse 85 beygir güç üretebilen 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünitenin yerine geçecek olan 90 beygir gücündeki motor.

Etanolle çalışan aracın başlangıç fiyatı Fransa pazarında 11.700 Euro olarak açıklanırken turbo Diesel ünite için 14.700 Euro isteniyor.

Smart Fortwo Edition Lightshine


Smart, Fortwo'nun makyajlı modelleriyle birlikte özel bir donanım paketini de tanıttı. Edition Lightshine adlı paket, Passion donanım seviyesini temel alıyor.

Coupé ve cabrio gövde seçenekleriyle birlikte alınabilecek olan otomobil yeni renk seçeneklerinden mat yeşil veya metalik maviye sahip olabilecek. Dışında, yeni tasarım 15 inç çaplı jantlar, aynaların kenarında bulunan "Lightshine" logoları, LED gündüz farları ve farların iç kısmının gövde rengi olması dışında bir yenilik sunmayan aracın içerisinde yeni paspaslar, orta konsol üzerinde bulunan ek göstergeler, dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi, iyileştirilmiş ses sistemi ve Bluetooh bağlantısı bulunuyor.

Güvenlik kafesi ve ön panjur çerçevesi gibi kontrast oluşturan elemanları mat krom renkte sunulan araç, 71 veya 84 beygir güç üretebilen benzinli veya 54 beygir gücündeki turbo Diesel motorla birlikte alınabiliyor. Almanya'da Passion donanımlı bir Fortwo'dan 2.065 Euro daha pahalıya satılan araç mat yeşil renk ile alınırsa 155 Euro ek ücret ödeniyor.

Suzuki Kizashi


Japon üretici Suzuki, şık tasarımlı sedan modeli Kizashi'nin A.B.D.'de satılan bazı örneklerini geri çağırdığını duyurdu.

13 Ekim 2009 ile 31 Mayıs 2010 tarihleri arasında üretilmiş toplam 5.107 aracı kapsayan operasyonun nedeni detaylı bir şekilde açıklanmazken sorunun gösterge tablosunda olduğu belirtildi

Nissan X-Trail


Nissan'in köşeli hatlara sahip bir tasarımla dikkatleri üzerine çeken SUV modeli X-Trail makyajlandı. Makyaj operasyonu hafif olan aracın mekaniğindeyse daha kapsamlı değişiklikler bulunuyor.

Ön tamponu, farları ve ön panjuru yenilenen otomobilin arkasında LED teknolojisi kullanan stoplar dikkat çekerken standart olarak sunulan alaşım jantların çapı 17 inçe yükselmiş. İkisi yeni olmak üzere yedi değişik gövde rengi sunan otomobilin iç mekanında daha büyük göstergeler, hız ve devir göstergesinin arasına eklenen bilgi ekranı ve yenilenen koltuk kumaşları kullanılırken sütunların plastik kaplamaları artık ön konsolun renginde alınabiliyor.

X-Trail'in motor seçenekleri arasında katılan ve "Temiz Diesel" olarak adlandırılan 2 litre hacimli ünite 6 ileri vitesli yeni otomatik şanzımanla sunuluyor. Dört tekerlekten çekişli modellerinde gelişmiş bir tepe iniş yazılımı bulunan otomobilin arka koltuklarında üç kişi için kafalık ve üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri artık standart donanımda sunuluyor. Araçta, bu donanımların haricinde ısıtma ve soğutma fonksiyonlarına sahip torpido gözü ve akıllı anahtar bulunuyor.

Mercedes-Benz CL63 ve CL65 AMG


Mercedes, geçtiğimiz hafta makyajlı versiyonlarını tanıttığı CL serisinin AMG versiyonlarını da gün ışığına çıkarttı. Genel hatları standart CL modellerinden farklı olmayan araçlarda AMG'ye özel ufak tefek yenilikler bulunuyor.

Ön tamponlarının alt kısmında kromajlı bir spoiler bulunan otomobilin bu kısımdaki hava girişleri de genişletilmiş. LED teknolojisi kullanan gündüz ve sis farlarıyla donatılan otomobilin yan etekleri de daha sportif çizgilere sahip. Standart olarak 19 inç çaplı jantlarla satılacak olan otomobillerde daha keslin çizgilere sahip bir arka tampon bulunurken bu tamponun alt kısmında ufak bir difüzör bulunuyor. CL63 AMG'nin dörtlü egzoz çıkışları dörtgen şekilliyken CL65 AMG'de oval çıkışlar kullanılmış.

Araçlarda yaşanan asıl değişikliklerse motor kaputlarının altında. CL63 AMG'de kullanılmaya başlanan çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor 544 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Bu motorun gücünü 571 beygire, torkunuysa 900 Nm'ye yükseltebilen "Performance Pack" adlı bir paket bulunsa da sözü geçen paketin CL63 AMG için sunulup sunulmayacağı açıklanmadı.

CL65 AMG'nin kaputu altında görev yapan çift turbo beslemeli v12 motor 6 litre hacminden artık 630 beygir güç çıkartabiliyor. Bu motorun torku, aktarma organlarına zarar vermemesi için 1.000 Nm'de sınırlandırılmış.

Fiat Bravo MultiAir Turbo


İtalyan üretici Fiat, kısa süre önce hafifçe makyajladığı Bravo modeline yeni bir motor seçeneği ekledi. Fiat ve Alfa Romeo markasının diğer modellerinde de kullanılan MultiAir motor 150 beygir güç üretebilen T-Jet ünitenin yerine piyasaya çıkacak.

1.4 litre hacimli yeni motor 140 beygir güç, 230 Nm tork üretebiliyor. Eski motora oranla daha güçsüz olan yeni ünitenin yakıt ortalama tüketimi de aşağıya çekilmiş. Şimdilik sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan otomobilin 100 km mesafede kaydettiği ortalama yakıt tüketimi 5.7 litre olarak açıklanıyor. 0'dan 100 km/s sürate 8.9 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 204 km/s olarak açıklandı.

Diğer birçok Fiat modeli gibi Dynamic, Emotion ve Sport donanım paketleriyle satılacak olan otomobilin fiyatı Avrupa'da 19.700 Euro seviyesinden başlıyor.

Alsa BMW X6 M


Abu Dabi merkezli modifikasyon firması Alsa Engineering, BMW X6 M üzerinde yaptığı çalışma sonucunda aracın gücünü neredeyse 200 beygir yukarıya taşımış.

Dış görünüşünde bir değişiklik bulunmayan X6 M'in turbo beslemeleri yenilenmiş. Bu şekilde ciddi bir güç artışı için motor hacmiyle oynanması da gerekmemiş. Elektronik kontrol ünitesi ve egzoz sistemi yenilenen aracın motoru 724 beygir güç, 945 Nm tork üretebilecek hale gelmiş.

Bu haliyle 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen aracın 0'dan 200 km/s sürate ulaşmasıysa 14.6 saniye sürüyor. Maksimum süratin 325 km/s'in üzerine çıkabildiğini belirten Alsa Engineering yetkilileri modifikasyon kitini 15.000 Euro civarından başlayan fiyatlarla satışa sunuyor.

Daihatsu Terios LPG


Japon üretici Daihatsu, Terios modelinin LPG ile çalışabilen versiyonunu İtalya pazarı dışında da satışa sunacağını açıkladı. 19.240 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacağı açıklanan aracın zengin donanımlı versiyonlarında bu fiyat 25.740 Euro'ya yükselmekte.

105 beygir güç üretebilen 1.5 litre hacimli motorla donatılan aracın menzili 950 km olarak açıklanırken seçenekler arasında iki ve dört tekerlekten çekiş bulunmakta. Şimdilik sadece manuel şanzımanla alınabilen otomobilin fiyatı, aynı motora sahip benzinli versiyonlarınkinden 2.700 Euro daha pahalı.

Hofele Rivage GT 970


Alman modifikasyon firması Hofele, Porsche'nin dev hatchback modeli için bir görünüm kiti tanıttı. Otomobilin görünümünü daha da sportif bir hale getiren kitin yanında teknik geliştirmeler de sunulmakta.

Aracın ön tamponunu yeniden tasarlayan Hofele ortadaki hava girişini bir altıgen şekline sokarken yan kısımlarda LED güdüz farlarını bırakmayı unutmamış. Yan etekleri hafifçe makyajlanan otomobilin 22 inç çaplı jantları da şık görünüme katkıda bulunan değişiklikler.

Arka kısımda, bagaj kapağında kullanılmaya başlanan sabit spoiler dikkat çekerken yan kısımlarına hava çıkışları eklenmiş olan arka tampon, araca biraz Audi R8 havası vermiş. Alt kısmına yeni bir difüzör eklenen arka tamponun köşelerinde yeni egzoz sisteminin çıkışları bulunuyor.

Teknik geliştirmeler arasında ilk olarak süspansiyon sisteminin 40 mm alçaltılması dikkatleri çekiyor. 80 km/s üzerindeki süratlarde aracı standart yüksekliğine çıkartan sistemin haricinde frenler de yenilenmiş. Her tekerlekte 6 pistonlu kaliperler kullanan Hofele ön aksta 370, arkadaysa 342 mm çaplı disklere yer vermiş.

Opel Corsa


Opel, başarılı hatchback modelini Almanya'da geri çağırdı. 15.500 modeli kapsayan operasyon son nesil Corsa modellerini ilgilendiriyor.

Sorunun el freni kablolarında olduğunu belirten Opel en kötü durumda fren gücü kaybı yaşanabileceğini açıklarken Almanya dışındaki pazarlarda henüz bir geri çağırma operasyonu olmadığını da ekledi.

7 Temmuz 2010 Çarşamba

O.CT Chrysler 300C SRT-8


Dodge Challenger SRT-8 temelli çalışmasının ardından vakit kaybetmek istemeyen modifikasyon firması O.CT Tuning, aynı motor kitini Chrysler markasının bir başka modelinde kullandı.

Challenger'ın aksine görünümünde değişiklikler yapılmış olan 300C SRT-8'in mat siyah gövde rengi, 22 inç çaplı jantları, değişen logosuyla birlikte siyaha boyanan ön panjuru ve yukarıya doğru açılan ön kapıları dikkat çeken yenilikler.

6.1 litre hacimli v8 motora bir kompresör uygulayan O.CT Tuning, ünitenin gücünü 550 beygire, torkunuysa 682 Nm'ye yükseltmiş.

Ford Kuga


Ford'un İngiltere kolu, aracın yeni turbo Diesel motorla donatılan versiyonlarını tanıttı. Daha önce S-Max, Galaxy ve Mondeo modellerinde kullanılmaya başlanan motorlar yarı otomatik şanzımanla da sunulacak.

2 litre hacimli turbo Diesel motorlardan ilki 140 beygir güç, 320 Nm tork üretebiliyor. Önden çekişli ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilen tek Diesel motor olan ünite bu kombinasyonla birlikte 5.9 litre/100 km'lik ortalama tüketim değerine ulaşırken aynı şanzıman dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte alındığında ortalam 6 litre/100 km'ye yükseliyor. 6 ileri vitesli, çift kavramalı PowerShift yarı otomatik şanzımanlı modeller sadece dört tekerlekten çekişli olarak sunulurken bu iki donanımla aracın ortalam tüketimi 6.8 litre/100 km'ye yükselmekte.

Aynı turbo Diesel motorun 163 beygir güç, 340 Nm tork üretebilen modeliyse standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte geliyor. Manuel şanzımanla donatılan modelin ortalama yakıt tüketimi olarak 6 litre/100 km açıklanırken yarı otomatik şanzımanla donatılan versiyonlarda bu değer yine 6.8 litre/100 km'ye çıkıyor.

Araçların hızlanma ve maksimum sürat verileriyse şu şekilde:

Kuga 2 litre TDCI 140 beygir 4x2 Manuel: Maksimum sürat 186 km/s, 0-100 km/s hızlanma: 10.2 saniye.
Kuga 2 litre TDCI 140 beygir 4x4 Manuel: Maksimum sürat 183 km/s, 0-100 km/s hızlanma: 10.4 saniye.
Kuga 2 litre TDCI 140 beygir 4x4 Yarı otomatik: Maksimum sürat 183 km/s, 0-100 km/s hızlanma: 10.7 saniye.
Kuga 2 litre TDCI 163 beygir 4x4 Manuel: Maksimum sürat 194 km/s, 0-100 km/s hızlanma: 9.6 saniye.
Kuga 2 litre TDCI 163 beygir 4x4 Yarı otomatik: Maksimum sürat 191 km/s, 0-100 km/s hızlanma: 9.9 saniye.

Subaru Legacy ve Outback


Mayıs ayında geri çağırılmış olan Legacy ve Outback modellerine bir kere daha servis yolu göründü. Subaru'nun A.B.D. ayağı, ülkede satılmış olan 2010 model Legacy ve Outback modellerinin tamamını geri çağırdı.

Yaklaşık 74.000 aracı kapsayan operasyonun nedenini direksiyon simidinin arkasında bulunan kabloların yanlış bir şekilde bağlanmalarından ötürü zamanla aşınıp görev yapamaz duruma gelebilmesi olarak açıklayan Subaru tetkilileri devreden çıkabilecek donanımlar arasında hava yastığı, radyo kumandaları, hız sabitleme sistemi, korna ve vites değiştirme kulakçıkları olduğunu belirtti.

Suzuki Alto SZ-L


Japon üretici Suzuki, Fransa'da piyasaya sürdüğü sınırlı üretim Alto modeli White and Black Edition'ın ardından İngiltere'de de benzer bir modeli tanıttı. Sadece 500 örneği üretilecek olan aracın fiyatı 8.170 Sterlin seviyesinden başlayacak.

Dışarıdan bakıldığında yeni tasarım jant kapakları, siyah çerçeveli ön sis farları, siyah renkli yan çıta, ayna muhafazası ve B sütunları ve SZ-L logolarıyla standart modellerden farklılaşan otomobilin standart donanımında klima, polen filtresi, yan hava yastıkları, paspaslar, gri renkli vites topuzu, havalandırma ızgaraları ve kapı kollarıyla gövde renginde sunulan orta konsol ve kapı içi elemanları bulunuyor.

1 litre hacimli motoru 68 beygir güç üretebilen otomobilin ortalama yakıt tüketimi 4.4 litre/100 km olarak açıklanırken CO2 emisyon değeri 104 gram/km olarak bildirildi.