21 Ağustos 2010 Cumartesi

Mazda


Geçtiğimiz hafta A.B.D. pazarında yaklaşık 200.000 aracını geri çağırdığını açıklayan Mazda bu hafta da aynı operasyonun kapsamının 500.000 araca genişlediğini açıkladı.

Sistem içerisinde oluşabilen pasın sensörleri tıkayarak hidrolik direksiyon desteğini güvenli moda geçirmesi nedeniyle yapılan geri çağırma 2007, 2008 ve 2009 model 3 ve 5 modellerini kapsıyor. A.B.D.'nin ardından Çin, Avustralya ve Avrupa'ya da sıçrayan operasyonda incelenecek olan modeller 3 (Bazı pazarlarda Axela) ve 5'in (Premacy) Nisan 2007 ile Kasım 2008 arasında üretilmiş olan modelleri.

3 serisi araçlar 1.6 ve 2 litre hacimli benzinli motorlara sahipken 5 modellerinde 1.8 ve 2 litre hacimli benzinli motorlar kullanılmış.

20 Ağustos 2010 Cuma

MKB P1000


700 beygire yaklaşan gücü ve çift turbo beslemeye sahip v12 motoruyla oldukça etkileyici bir otomobil olan Mercedes SL65 AMG Black Series'i yeterli bulmayan müşteriler için BRABUS'un VANISH ve STEALTH 65, RENNTECH'inse kendi modifikasyon kiti uygulamaları bulunuyor.

Aracın motor gücünü 800 beygirin üzerine çıkartabilen bu firmalar sayesinde SL65 AMG Black Series'in sınırlarına dayanıldığını düşünenlerse yanılıyor, zira Alman firma MKB bu aracın gücünü dört haneli rakamlara taşıyor.

Süspansiyon, fren ve egzoz sistemleri modifiye edilen otomobilin jant ve lastikleri de yenilenmiş ve bu şekilde 350 km/s'in üzerindeki hızlara hazır bir hale getirilmiş.

6 litre hacimli v12 motorun her köşesinde modifikasyon çalışması yapan firma, çift turbo beslemeye sahip olan bu üniteyi 1.015 beygir güç, 1.300 Nm tork üretebilir hale getirmiş. 0'dan 100 km/s sürate ulaşması, arkadan itişli olması sebebiyle inanılmaz derecede hızlı olmayan (3.6 saniye) otomobilin 0'dan 200 km/s sürate ulaşmasıysa 8.9 saniye sürmekte. Durağan halden 300 km/s sürate ulaşması 21.5 saniye süren otomobilin maksimum sürati henüz ölçülmemiş olsa da teorik olarak 370 km/s mümkün görünüyor.

Aracın modifikasyon bedeliyse tahmin de edilebileceği gibi oldukça tuzlu. Avrupa'da bile yaklaşık 250.000 Euro bedelle alınabilen SL65 AMG Black Series'in P1000 ismini alabilmesi için 116.800 Euro ödenmesi gerekiyor.

Arash AF10


İşte İngiliz süperspor otomobili Arash'ın son hali. Boyutları ve sahip olması beklenen motor gücü açıklanan otomobilin fiyatınınsa önceden açıklanan değerin çok üzerinde olacağı düşünülüyor.

2009 yılında tanıtılan otomobilin boyu 4.66, eni 2.05, yüksekliğiyse 1.14 metre olarak açıklanırken köşeli tasarım ve yukarıya doğru açılan kapıların korunduğu görülüyor. Önde 19 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin arka aksta bulunan jantlarıysa 20 inç çapında. Fren performansının da göz kamaştırıcı olması için seramik fren diskleriyle donatılan otomobilde kullanılan bu parçalar ön aksta 380, arkadaysa 362 mm çaplı. AP Racing tarafından sağlanan kaliperlerse önde 8, arkadaysa 6 pistonlu.

İç mekan fotoğrafları da yavaş yavaş gün yüzüne çıkan otomobilin yarış koltukları, beş noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine sahipken ön ve koltuklar arasındaki konsolun neredeyse tamamı karbon fiberden üretilmiş. Siperliği deri kaplanan gösterge panelinin önünde Lamborghini ve Audi modellerinden hatırlayabileceğimiz direksiyon simidi görev yaparken alüminyum pedallar yere dik olarak yerleştirilmiş.

Chevrolet Corvette Z06 modelinden alınacak olan 7 litre hacimli v8 motorunun 550, 800 ve 1.200 beygir üretebilen versiyonlarının bulunması beklenen otomobilin en güçlü versiyonunun satış fiyatı yaklaşık 1.6 milyon Euro olacak. Açıklanan bu fiyat, geçtiğimiz yıl verilen 320.000 Sterlin (Yaklaşık 360.000 Euro) seviyesindeki fiyatı oldukça aşmış.

Jeep Wrangler


Jeep'in, artık klasikleşen bir tasarıma sahip olan modeli Wrangler yenilendi. Dış mekandaki en büyük yeniliği, 2011 model yılıyla birlikte sunulmaya başlanan 5 yeni gövde rengi olan aracın asıl makyajıysa içeride gerçekleşmiş.

Wrangler ve Wrangler Unlimited Sahara versiyonlarında gövde rengine boyanmış bir hard top sunmaya başlayan Jeep aynı zamanda ses izolasyonunu da artırarak iç mekanın çok daha sessiz olmasını sağlamış.

Kokpitle birlikte kapı içleri ve koltukları da yenilenen otomobilde cam açma kumandaları orta konsola, havalandırma ızgaralarının arasına alınırken kapı içlerine yeni tutamaklar yerleştirilmiş. Yeni tasarım direksiyon simdi üzerinden kumanda edilebilen bir ses ve navigasyon sistemine sahip olan Wrangler, MP3 çalar ve flash diskler için bir USB girişi de sunuyor.

Ön yolcu konsolu üzerinde bulunan tutamağın üstünde "Jeep Since 1941" yazısı dikkat çekerken kilitlenebilir torpido gözü ve fileli depolama alanları yeni model yılında sunulan aksesuarlar. Sürücünün görüş açılarını da iyileştiren Jeep, elektrik kontrollü ve ısıtmalı yan aynalarla birlikte arka camların alanını da artırmış.

Üretimi geçtiğimiz hafta başlayan yeni Wrangler'ın fiyatlarıysa henüz açıklanmadı.

Škoda Superb 1.6 TDI


Volkswagen'in 1.6 litre hacimli turbo Diesel motoru kendisine Škoda'nın en büyük modeli Superb'de de yer buldu. 1.9 litre hacimli TDI motorun yerini alan ünite yakıt tüketimini geriye çekerken performansta bir düşüş yaşatmıyor.

Yeni motorun ürettiği 105 beygir güç ve 250 Nm tork değerleri 1.9 litre hacimli TDI motorun Superb'de kullanılmaya devam eden versiyonlarının performansını birebir yakalarken tüketim miktarı yaklaşık %14 oranında düşmüş.

Sedan/Hatchback modelde 5 litre/100 km ortalama mazot tüketimine imza atan motor Combi versiyonda 5.2 litre/100 km'lik bir ortalama yakalıyor. CO2 salınım miktarı sırasıyla 130 ve 133 gram olarak gerçekleşirken araçların maksimum süratleri 188 ve 186 km/s olarak açıklandı. Şimdilik sadece manuel şanzımanla satılacak olan araçların 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleriyse 12.5 ve 12.6 saniye olarak açıklandı.

Izaro GT-E


Son zamanların yükselen trendlerinden olan alternatif yakıt kullanan spor otomobillere İspanya'dan bir katılım olacak gibi görünüyor. Izaro isimli firma, üreteceği GT-E isimli aracın hem elektrik motorlu hem de hibrit sistemli bir modelini sunacak.

Magnezyum ve alüminyum gibi malzemelerden üretilecek aracın ağırlığı, herşey planlandığı gibi giderse 1 tonun biraz üzerinde olacak. Elektrik motorlu versiyonu yaklaşık 500 beygir güç üretebilecek olan aracın hibrit modelininse 416 beygir gücünde olması planlanıyor.

Her iki modelinin de 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini 4 saniyenin altında tutmaya çalışacak olan firma maksimum sürat olarak 280 km/s gibi bir sayı veriyor. Elektrik motorlu modelin tahmini menzilini 250 km olarak açıklayan üretici diğer aracın menzilini 690 km olarak açıkladı.

Etkileyici performans verilerine sahip olan bu otomobillerin fiyatlarının 55-60.000 Euro seviyesinden başlaması düşünülüyor.

Mazda Bongo

Japon üretici Mazda, ülkemizde E serisi olarak tanınan ticari araç serisinin Japonya'da satılan versiyonu olan Bongo'yu yeniledi.

Genel hatlarında büyük değişiklikler olmayan aracın ön kısmı makyajlanarak daha yuvarlak hatlara sahip bir hale getirilmiş. 1 ton yük taşıma kapasitesine sahip olan pick up versiyonunun kasa uzunluğu artırılırken yan kapakların yüksekliği de 45 mm artırılmış.

Van modellerinde 2 veya 5 kişi taşıma kapasitesine sahip olan araç 2 veya 4 tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. 1.8 litre hacimli, üstten tek eksantrikli benzinli motorunun yanında aynı hacme sahip ve üstten çift eksantrikli 108 beygir gücündeki motoru da sunan araç 5 ileri vitesli manuel veya 4 ileri vitesli otomatik şanzıman seçenekleriyle ısmarlanabiliyor.

Çift hava yastığı, elektrikli sola ayna, yeni tasarım konsol, ve elektrikli ön camları standart donanımında sunan aracın camlı modellerinde arka camlar karartılmış olarak da sunulmakta.

19 Ağustos 2010 Perşembe

Smart Fortwo GB-10


Geçtiğimiz ay makyajlanan Smart Fortwo, İngiltere'de 10. yılını kutlayan markanın sadece 100 adet üretilecek özel bir modeline temel oluşturacak. Araçlardan 50 adedi mhd coupé, 10 adedi mhd cabrio, 30 adedi cdi coupé, kalan 10 adediyse cdi cabrio olacak.

Dış mekanda BRABUS kitiyle dikkat çeken aracın 15 inç çaplı jantları ve ön tamponunda bulunan LED farlar, arkada bulunan LED 3. stop lambasıyla birlikte bu firmanın raflarından alınmış. Güvenlik kafesinin dışarıdan görünen kısmı kırmızı grafiklerle süslenen otomobilin coupé modellerinde panoramik cam tavan standart olarak sunuluyor.

İç mekanda da BRABUS aksesuarları dikkat çeken araçta deri kaplı vites topuzu ve el freni körüğü bu firmadan alınan donanımlar. Kırmızı renkli deri döşemeyle dikkatleri üzerine çeken iç mekanda konsolun alt kısmı da deriyle kaplanmış. Isıtmalı koltuklar, deri direksiyon simidi, Pioneer AVIC-F910BT gelişmiş ses ve navigasyon sistemi gibi donanımları standart olarak sunan aracın koltuklarında gri renkli dikiş iplikleri kullanılırken konolun üstü Alcantara ile kaplanmış.

İç mekanda aracın kimliğini belli eden GB-10 logoları da bulunan otomobilin fiyatıysa 10,695 Sterlin seviyesinden başlayacak.

Mercedes-Benz CLS Serisi


Mercedes'in 2010 Paris otomobil fuarında tanıtacağı ikinci nesil CLS serisi modellerinin broşürü internete sızdı.

Dış görünüş olarak, bu yıl Şangay'da tanıtılan Shooting Break konseptine benzeyen otomobilin iç mekanında da büyük bir sürpriz bulunmuyor. S ve E serisi modellerini andıran kaslı yan çizgisi aracı oldukça güçlü gösterirken yan aynaların cam bitiminden değil kapı üzerinden başlaması sportif görünümü pekiştirmiş.

İç mekanda tipik Mercedes çizgileri dikkat çeken otomobilin bu kısmında da Shooting Break'in etkileri görülebiliyor. İlk nesil CLS serisinde olduğu gibi yolcu önünde bulunan konsol üzerinde geniş bir kaplama yüzeyi bulunacak olan otomobilin arka kısmında iki kişi için yer olacak.

Motor seçenekleri henüz kesinlik kazanmamış olsa da 204 beygir gücündeki CLS 250 CDI ve 265 beygir güç üretebilen CLS 350 CDI'ın ilk turbo Diesel motor seçenekleri olması kesin gibi. Bu ünitelerin yanında 306 beygir güç üretebilen CLS 350, 435 beygir güç üretebilen, çift turbo beslemeli 4.7 litre hacimli v8 motoruyla CLS 500 ve 544 beygir güç üretebilen, çift turbo beslemeli, 5.5 litre hacimli v8 motoruyla CLS 63 AMG'nin benzinli seçenekleri oluşturması bekleniyor.

Bentley Continental GT


Bentley, oldukça başarılı bir satış grafiğine sahip olan modeli Continental GT'yi makyajlıyor. Resmi tanıtımı 7 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan otomobilin ilk videosu ortaya çıktı bile.

Video'dan alınan pozlara bakacak olursak aracın genel duruşunda bir değişiklik olmadığı görülüyor. Artık tamamen xenon ampulü ve LED'den oluşan farları da ana hatlarıyla eskisinden farklı olmayan otomobilin iç mekan tasarımında daha büyük değişiklikler bulunuyor.

Standart paletine yeni renk seçenekleri eklenen iç mekanda gösterge paneli sadeleştirilirken 3 boyutlu yeni navigasyon sistemi ve havalandırma kumandaları artık birbirlerine daha çok uyan kontrollere sahipler.

Nissan Note


Nissan, küçük hatchback-MPV modeli Note'u hafifçe makyajlıyor. Operasyon sonrasında daha dinamik bir görünüme kavuşan aracın motor seçenekleri de artık Euro 5 uyumlu.

Ön tampon ve panjurunda hafif değişiklikler yapılan aracın kapı kolları için gri renk seçilirken B ve C sütunları parlak siyah renge boyanmış. Bagaj kapağında krom çıta kullanılan otomobilde koyu renkli jant seçeneği sunulurken gövde için de birisi kırmızı diğeri gri olmak üzere iki yeni seçenek sunulmaya başlanmış.

İç mekana adım atıldığında donanım seviyesine göre ön kapı eşiklerinde koruma, daha güçlü bir ses sistemi, akıllı anahtar, otomatik yanan farlar, otomatik silecekler, yeni bir iç mekan rengi, koyu renkli arka camlar ve navigasyon sistemi gibi ekipmanların standart olarak sunulduğu görülüyor. Sürüş güvenliği konusunda da ilerleyen Note'un bütün modelleri ESP'yi standart olarak sunuyor.

1.4 ve 1.6 litre hacimli benzinli motorları artık Euro 5 egzoz normlarına uyan aracın bu motorlarıyla ilgili performans verileriyse henüz açıklanmadı. Nissan, donanımı zenginleştirilen aracın Avrupa fiyatında bir değişiklik olmayacağı müjdesini de verdi.

18 Ağustos 2010 Çarşamba

Seat Exeo


B7 kodlu Audi A4'ün platformuyla beraber tasarım, parça ve motorlarını da kullanan Seat modeli Exeo, Volkswagen grubunun güncel motor ailesiyle donatılmaya başlandı.

Yenilenen motorlardan ilki olan 2 litre hacimli ve turbo beslemeli benzinli ünite eski versiyonda 200 beygir güç üretebilirken yeni modeller 210 beygir gücünde (320 Nm tork). Sedan Exeo bu motorla 0'dan 100 km/s sürate 7.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 244 km/s'e yükselmiş. Station wagon versiyon Exeo ST'de bu veriler 7.3 saniye ve 239 km/s olarak gerçekleşirken yakıt tüketimi ve CO2 emisyon oranlarında da önceki nesil motora oranla düşüş kaydedilmiş. Bu motorla donatılan Exeo'nun ortalama yakıt tüketimi 6.9 litre/100 km olarak açıklanırken CO2 emisyon miktarı 159 gram/km olarak açıklanıyor. Exeo ST'deyse bu veriler 7 litre/100 km ve 162 gram/km olarak gerçekleşiyor.

Yenilenen ikinci motor da turbo beslemeye sahip ve benzinli. 1.8 litre hacimli motor eski modellerde 150 beygir güç üretebilirken artık 160 beygir gücünde (250 Nm tork). Exeo'nun kaputu altında ortalama 7.3 litre/100 km benzin tüketen motorun CO2 emisyon değeri 169 gram/km olarak açıklanırken Exeo ST'de bu değerler 7.4 litre/100 km ve 172 gram/km olarak gerçekleşiyor.

Rolls-Royce Bespoke Baynunah


İşte Yas Eagle ve Shaheen'in ardından Arap yarımadasına özel donatılmış bir diğer Rolls-Royce modeli. Standart Phantom modeli üzerine geliştirilmiş olan otomobilin görünüşü diğer iki donanım kardeşinden daha sade.

Dışarıdan bakıldığında kum rengine boyanan gövde, A ve C sütunuyla birlikte kahverengi deriyle kaplanan tavan ve altın kaplı Spirit of Ecstasy ile dikkatleri üzerine çeken otomobilin 19 inç çaplı jantları da füme renkli.

İç mekanında özel desenlere sahip ahşap kaplamayla dikkat çeken aracın neredeyse her köşesi deriyle kaplanırken paspasları kuzu yününden üretilmiş.

Jaguar XJ Sentinel


Jaguar'ın büyük sedan modeli XJ sonunda zırhlı versiyonuna kavuştu. Uzun aks mesafeli XJ L temelini kullanan bu otomobilin iç mekan lüksü aynen korunurken performansında ağırlıktan ileri gelen düşüş var.

Dışarıdan bakıldığında zırhlı olduğu anlaşılmayan araçta 19 inç çaplı jantlar ve Run-flat teknolojisi sunan lastikler kullanılmış. B7 seviyesine kadar balistik koruma sunabilen otomobil 15 kg ağırlığında TNT'nin yakın mesafede patlamasına da karşı koyabiliyor.

Artan ağırlığı karşılayabilmek için şaside güçlendirme çalışmaları yapılırken süspansiyon ve fren sistemi de modifiye edilmiş.

5 litre hacimli v8 motoru 385 beygir güç üretebilen otomobil 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış. 0'dan 60 mil/s (96 km/s) sürate 9.7 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 195 km/s'te sınırlandırılmış.

Rolls-Royce Bespoke Shaheen


İngiliz üretici Rolls-Royce'un araç kişiselleştirme programı Bespoke'un en popüler olduğu yer olan Ortadoğu'da piyasaya sürülen Yas Eagle adlı Phantom modellerinin ardından şahin temalı Phantom Coupé Shaheen'i tanıttı.

Gövdesinin büyük kısmı beyaz renge boyanan aracın ön panjuru, kaputu ve A sütunuysa gümüş gri renkli. İç mekana geçildiğinde koltuklardan orta konsola kadar hemen hemen her yerde beyaz ve kırmızı rengin hakimiyetinde olan aracın ön panelinde beyaz renkli piyano boyası ve kırmızı-siyah karbon fiber kaplama kullanılmış.

Yüksek kaliteli deriyle kaplanan kapı içleri, koltuklar ve ön panelin haricinde otomobilin bütün koltuk kafalıklarında şahin logosu bulunuyor.

mcchip-dkr Volkswagen Golf R


Chip tuning alanında tanınmış firmalardan olan mcchip-dkr, Volkswagen Golf'ün en sportif modeli Golf R için geliştirdiği performans kitini tanıttı.

Dış görünüşüyle fazla oynanmamış olan otomobilin 19 inç çaplı jantlaro OZ Racing tarafından üretilirken 350 Euro karşılığında alçaltılan süspansiyon sistemi daha yi bir yol tutuşu beraberinde getiriyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru, yeni bir egzoz sistemi ve elektronik kontrol ünitesi yazılımı yenilenmesi sonucunda 315 beygir güç, 440 Nm tork üretebilen aracın bu modifikasyonları için 899 Euro bedel istenmekte.

Aston Martin Super Sport


Görünen o ki Super Sport ismiyle rekor kıran otomobiller Bugatti Veyron 16.4 Super Sport ile sınırlı kalmayacak. Rekoru, yol otomobilleri maksimum sürat kategorisinde kıran Bugatti'nin aksine Aston Martin, ceplerde yaratılacak boşlukla isminden söz ettirecek.

Henüz bir söylentiden ibaret olsa da 8 örneği üretileceği söylenen bu otomobilin 7.500.000 Euro gibi astonomik bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Yukarıya doğru açılabilen kapılara, Brembo'dan alınan karbon seramik fren disklerine ve karbon fiber gövdeye sahip olan otomobilin donanımının da zengin olması bekleniyor.

İç mekanda Alcantara döşemeler ve karbon fiber kaplamalar kullanacağı düşünülen aracın Recaro marka yarış koltuklarına ve navigasyon sistemine sahip olacağı sanılıyor.

Çift turbo beslemeye sahip 5.4 litre hacimli v8 motoru 800 ile 950 beygir arasında güç üretebilecek olan otomobilde 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulurken istek üzerine direksiyon üzerinden vites değiştirmeye olanak tanıyan yarı otomatik şanzıman da donanımda bulunacak.

Porsche Panamera


Alman üretici Porsche, Panamera modeli için yeni kitler sunmaya başladı. Hem görsel hem de motor modifikasyonu için ürünler sunan üretici, Panamera Turbo'nun fabrika çıkışında daha performanslı olmasını sağlamış.

Sport Design Package adlı pakette daha geniş hava girişlerine sahip yeni bir ön tampon sunan Porsche, aynı paket dahilinde yeni yan etekler ve alt kısmında gövde rengine boyanmış bir difüzör bulunan yeni bir arka tampon sunuyor. Paketin tamamı için 4.582 Euro isteyen firma isteyenlere yan etekleri ayrı olarak 970 Euro ücretle satıyor.

Bütün Panamera modellerine uygulanabilen gövde kitinin yanında takımı 1.589 Euro'ya yeni tasarım 20 inç çaplı jantları da sunmaya başlayan Porsche bu jantları, isteyenlere gövde rengine boyanmış şekilde de satıyor.

Şimdilik sadece Panamera Turbo için Powerkit adlı modifikasyon kitini sunan Porsche, titanyum-alüminyum türbinlere sahip yeni turbo beslemeler ve modifiye edilmiş motor işletim sistemi yardımıyla 4.8 litre hacimli v8 motordan 540 beygir güç, 750 Nm tork almayı başarabilmiş.

Powerkit ile birlikte Sport Chrono Turbo Package adlı zaman tutma kitini de sunan Porsche, bu aksesuarla beraber, maksimum tork değerini 800 Nm'ye yükselten Sport Plus adlı modu da donanıma dahil ediyor. 16.696 Euro karşılığında sunulan Powerkit ile birlikte Sport Plus paketi de alındığında aracın maksimum sürati 305 km/s'e yükselirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3.9 saniyeye iniyor.

Nissan Frontier


Nissan'ın A.B.D. kolu, pick up modeli Frontier'ın 951 örneğini geri çağırdı. Amerikan federal yasalarının şart koştuğu koltuk yönetmeliğine uymadığı ortaya çıkan araçlar 2010 yılının Haziran ayında üretilmiş.

Çocuk koltuklarının sabitleme mekanizmasının zorunlu koşulan şartlara uymadığını belirten Nissan kaza anında bu koltuklarda oturan çocuklar için yeterli seviyede koruma sağlanmadığını belirtti.

Kia POP


Güney Kore merkezli üretici Kia, elektrik motorlu minik otomobil konsepti POP'un ilk fotoğraflarını Paris otomobil fuarı öncesinde basına dağıttı.

Teknik verileri açıklanmayan otomobilin 3 metre boyunda olduğu ve 3 kişilik oturma kapasitesi sunduğu biliniyor. Panoramik tavanı da bulunan araçta yer alan güneş panelleri sayesinde park halinde aşırı ısınma da engellenecek.

Aydınlatma için harcanan elektriğin minimuma indirilmesi için LED teknolojisi kullanan otomobilin görünümü, bu tip farlar ve stoplar sayesinde daha da fütüristik bir hale getirilebilmiş.

Anderson Germany Ferrari California


Araçlarının performansını yeterli bulmayan Ferrari California müşterilerinin yardımına koşan firmalar arasına Alman Anderson Germany de eklendi.

Tamamı karbon fiberden üretilen gövde kitinde ön tampon altı splitter, yan etekler, yan ayna muhafazaları, yan hava çıkışları, kapı kolları, arka tampon altı difüzör ve bagaj üstü spoiler bulunan otomobil için sunulan jant seçenekleri 21 ve 22 inç çaplı.

İç mekan için de kapsamlı bir karbon fiber paketi sunan firma, otomobilin koltuk ve paspaslarına istenilen yazı veya logoyu işleyebiliyor.

Süsüpansiyon sistemi de yenilenen araç yüksek süratlerde standart halinden 35 mm daha alçak olabilirken kasis geçişlerinde yükseklik 40 mm artırılabiliyor.

4.3 litre hacimli v8 motorunda da modifikasyon çalışması yapılan otomobil artık 515 beygir güç üretebiliyor. Motorun elektronik kontrol ünitesinde yapılan yazılım güncellemesi sayesinde bu güce ulaşabilen aracın yenilenen egzoz sisteminde kullanılan valfler yardımıyla ses seviyesi 3 kademeli olarak ayarlanabiliyor.

Cobra N+ Nissan Qashqai


Cobra N+, makyajlı Nissan Qashqai için geliştirdiği gövde kitini tanıttı.

Otomobile sonradan da rahatça uygulanabilecek olan kitin ilk parçası ön hava girişine uygulanan krom ızgara. Bunun haricinde ön tampon için koruma boruları sunan firma bu ürünün altına konvansiyonel, üzerineyse LED teknolojisi kullanan sis farları ekleyebiliyor.

Yan kısımda kromajlı basamakları dikkat çeken aracın jant seçeneklerinin çapları 17 ile 20 inç arasında değişiyor. Arkaya geçildiğinde egzoz sisteminin çift çıkışıyla birlikte tampon üzerine eklenen ince krom çıta ve koruma borusu dikkat çekiyor.