16 Ekim 2010 Cumartesi

Mercedes-Benz Concept 358


Alman üretici Mercedes, 2010 Avustralya otomobil fuarı sırasında C63 AMG modelinin konsept bir versiyonunu sergiledi. Gövde rengiyle dikkat çeken araçta, normalde opsiyon olarak sunulan donanım paketleri bulunuyor.

Turuncu renkli gövdesiyle dikkatleri üzerine çeken aracın 19 inç çaplı jantları, ön panjuru, yan aynaları, spoiler ve difüzörü siyah renkli. Model ismini yazan harf ve rakamlarda da bu rengi tercih eden Mercedes, aracı AMG Performance Package Plus isimli performans paketiyle donatırken iç mekanda da özel renkli döşemelere yer vermiş.

6.2 litre hacimli v8 motoru 487 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.4 saniye sürerken maksimum sürat, 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

15 Ekim 2010 Cuma

Volkswagen Passat


Volkswagen'in küçük tasarım değişiklikleriyle 7. neslini Eylül ayında tanıttığı Passat modeli hakkında detaylı bilgiler basınla paylaşıldı. Boyutlarında ufak tefek oynamalar olan otomobilin motor seçeneklerinin performans değerlerindeyse neredeyse hiç değişim olmamış.

Daha köşeli hatlarla ailenin diğer modellerine benzeyen otomobil genel hatlarıyla yeni nesil Jetta'yı andırıyor. Yeni renk ve jant seçeneklerine sahip olan otomobilin iç mekanında da nesil atladığına dair tasarım detayları bulunmuyor. Yeni döşeme kumaşları ve yeni iç mekan renklerine ek olarak orta konsola bir analog saat eklenirken son zamanların modası ambiyans ışıkları da donanıma katılmış.

Boyutlarında küçük değişiklikler yapılan aracın sedan versiyonunda  boy 4.769, genişlik (Aynalar dahil) 2.062, yükseklikse 1.472 mm olarak açıklanırken aks mesafesi 2.712 mm olmuş. Station wagon versiyondaysa (Variant) ölçüler sırasıyla 4.771 mm boy, 2.062 mm genişlik (Aynalar dahil), 1,481 mm yükseklik ve 2.712 mm aks mesafesi olarak açıklandı. Bu arada bagaj hacmi de büyüyen otomobilin sedan modeli 565, Variant modeliyse 603 litre hacim sunuyor.

Aracın sunduğu yardımcı sistemlerse övgüyü hak ediyor. Bu sınıfta ilk olarak Passat'ta sunulan yorgunluk sensörü, sürücünün hareket ve duruşundan yorgunluk belirtilerini anlayıp sesli ve görüntülü uyarılar yayımlıyor. İkinci bir yardımcıysa adaptif hız kontrol sistemine entegre edilen kaza önleme sistemi. 30 km/s'in altındaki hızlarda devreye giren sistem acil bir durumda otomatik olarak fren yapabiliyor. Trafik işareti ve kör nokta algılama sistemleri her geçen gün daha da yaygınlaşırken adaptif ve viraj aydınlatmalı bi-xenon far sistemiyle birlikte otomatik ışık şiddet ayarı da sunuluyor. Aracın kendi kendine park edebilmesini sağlayan yardımcı sistemin ikinci nesli Passat'ta sunulan donanımlar arasına girerken sürekli lastik basınç kontrolü de donanımlar arasına katılmış.

Toplam 10 motor seçeneğine sahip olan Passat'ın giriş modeli olan 105 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor artık ortalama 4.2 litre/100 km tüketim değerini yakalarken motor gamındaki genel tasarruf oranı %18'i buluyor.

2 litre hacimli turbo Diesel blok yine 140 ve 170 beygir güç üretebilen iki versiyona sahipken 1.4 litre hacimli TSI ünite daha çok seçenek sunuyor. 122 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen motor ve BlueMotion donanım paketiyle ortalama tüketim değeri 5.9 litre/100 km'ye inen otomobil 205 km/s (Variant 202 km/s) maksimum sürate ulaşırken 0'dan 100 km/s sürate 10.3 saniyede (Variant 10.6 saniye) ulaşabiliyor.

1.8 litre hacimli TSI motor 160 beygir güç, 250 Nm tork üretebilirken ortalama tüketimi yarım litre düşüşle 6.9 litre/100 km seviyesine geriliyor. Maksimum sürati 220 km/s (Variant 218 km/s)olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasıysa 8.5 saniye (Variant 8.7 saniye) sürüyor.

2 litre hacimli TSI motordaysa güçlendirme yapılmış. 211 beygir güç, 280 Nm tork üretebilen bu motor daha önce Golf GTI ve Scirocco 2.0 TSI'da da kullanılmıştı. Hem sedan hem de Variant modellerinde 7.2 litre/100 km tüketim ortalamasına ulaşabilen bu motor, aracı 0'dan 100 km/s sürate 7.6 saniyede (Variant 7.7 saniye) ulaştırabilirken maksimum sürat 238 km/s'i (Variant 235 km/s) buluyor.

Motor seçeneklerinin tepesindeyse 3.6 litre hacimli v6 ünite bulunuyor. 300 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen bu motor dört tekerlekten çekiş sistemi 4MOTION ile birlikte sunuluyor. Ortalama tüketim değeri 9.3 litre/100 km seviyesine indirilen bu araç 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede (Variant 5.7 saniye) ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

1.4 litre hacimli motorun doğalgazla çalışan versiyonu (EcoFuel) 150 beygir güç üretebilirken E85 ile çalışabilen seçeneği (MultiFuel) 160 beygir gücünde.

6 silindirli model haricinde bütün Passat modellerinde 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulurken 1.6 TDI haricinde kalan bütün modellerde 6 veya 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman (DSG) alınabiliyor.

RUF Roadster


Porsche modelleri ile yaptığı çalışmalarla tanınan Alman modifikasyon firması RUF, Roadster isimli özel üretim modelini tanıttı. Porsche 911 temelleri üzerine geliştirilen aracın tasarımı, 60'lı yılların Targa modellerine gönderme yapıyor.

Yeni spoiler, tampon ve jantlara sahip olan aracın en dikkat çekici yanıysa tavanı. Eski targa modellerinde olduğu gibi bir yuvarlanma koruyucusuna sahip olan aracın tavanı, iki adet çıkarılabilir karbon fiber parçadan oluşuyor. Arka camın çevresi kumaştan üretilen otomobilin bu kısmı da istendiğinde açılabiliyor.

3.8 litre hacimli Boxer motoru 400 beygir güç üretebilen otomobil standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve arkadan itişli olarak sunulsa da çift debriyajlı yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonlar arasında.

Başlangıç fiyatı, vergiler hariç 195.000 Euro gibi bir rakam olan araç 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 295 km/s olarak açıklanıyor. RUF, daha fazla performans talep eden müşterilere aracın çift turbo beslemeyle donatılan versiyonunu da sunuyor. Bu otomobilin gücüyse 560 beygir olarak açıklandı.

Mazda BT-50


Ford'un yeni nesil Ranger'ı tanıtmasının hemen ardından Japon üretici Mazda da bu aracın teknnik ikizi konumundaki modeli BT-50 üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Tasarım olarak Mazda ailesinde bulunan sedan ve SUV modellerden esinlendiği belli olan aracın büyük ön panjur ve farlara sahip yüzü güçlü görünüme katkı sağlarken sade görünümlü yan yüzeyde şişkin çamurluklar dikkat çekiyor. Arkada da ailenin diğer üyelerine gönderme yapan bir stop tasarımına sahip olan aracın boyutları eskisinden çok daha büyük.

İç mekana geçildiğinde de bu pick up modelini teknik ikizi Ranger'dan ayırmak oldukça kolay. Sade bir tasarıma sahip olan kokpit gerek dizilimi gerekse boyutlarıyla markanın SUV modellerinde kullanılana benziyor.

Motor seçenekleri hakkında henüz kesin bir bilgi bulunmasa da araçta Ranger'ın motor ailesinin kullanılması olası.

Ford Ranger


Ford'un pick up modellerinden Ranger yenilendi. Tanıtımı Avustralya'da yapılan aracın görünüşünden teknik özelliklerine kadar her şeyi eski modelinkinden çok daha üstün.

Yuvarlak hatlı tasarımıyla şık görünümlü bir araca dönüşen Ranger'ın ön yüzü, belki de sürpriz olmayan bir şekilde Explorer'ı andırıyor. Yan yüzeylerde Japon üreticilerin pick up modellerinden izler görmek mümkünken arka kısımda bulunan köşeli stoplar da Explorer ve F-150 gibi Ford modellerinden izler taşıyor.

İç mekanda tam bir devrim geçiren aracın kokpiti derli toplu görünümüyle oldukça çekici görünüyor. Orta konsolun üst kısmına yerleştirilen ekrandan araç bilgisayarı, ses sistemi ve navigasyon bilgileri takip edilebilirken göstergelerin görünümü de oldukça sportif bir hal almış.

Kasa hacmi artırılan aracın taşıma kapasitesi de modeline göre 1.500 kg'ı buluyor. 3.220 mm'ye uzayan aks mesafesiyle birlikte aracın kasası 1.549 mm uzunluğunda ve 1.560 mm genişliğinde yükleri taşıyabiliyor. Yeni pick up'ta ayrıca römork dengeleme programı, yüke duyarlı stabilite kontrolü ve geri görüş kamerası da donanıma eklenmiş. İki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilen araçta dört tip kabin, iki değişik gövde yüksekliği ve dört değişik donanım paketi seçeneği bulunuyor.

Kaputunun altında üç değişik motor seçeneğine yer verilen aracın benzinli seçeneği 2.5 litre hacimden 166 beygir güç alabiliyor. 5 ileri vitesli şanzımanla sunulan bu motoru 2.2 litre hacimli turbo Diesel ünite izliyor. 150 beygir güç, 375 Nm tork üretebilen bu motorun hem manuel, hem de otomatik şanzımanlı seçenekleri 6 ileri vitesli. Aynı şanzıman seçenekleri 3.2 litre hacimli v6 turbo Diesel motor için de geçerli. 200 beygir güç üretebilen bu motorun maksimum torku 470 Nm.

13 Ekim 2010 Çarşamba

Cadillac SRX


Mercedes'in C ve E serilerinde karşılaşılan probleme benzer bir sorunla karşılaşan Cadillac, crossover modeli SRX'i geri çağırdığını açıkladı.

Direksiyon sisteminde meydana gelebilecek bir çatlaktan sıcak motor parçalarına ulaşabilme riski olan hidrolik direksiyon sıvısı nedeniyle geri çağırılan aracın bu problemden önce hidrolik destek kaybı gibi durumlarla karşılaşması da mümkün.

2010 model yılında üretilmiş toplam 3.996 aracı geri çağıran Cadillac bu araçların 3.460 adedinin A.B.D.'de, 341 adedinin Çin'de, geriye kalanlarınsa diğer ülkelerde satıldığını açıkladı.

Honda Fit


Honda'nın, Avrupa'da Jazz ismiyle sattığı modelinin Japonya'daki ikizi Fit yenilendi. Ağustos ayında tanıtılan hibrit motorlu Jazz'ın tasarım özelliklerinden bazılarına sahip olan yeni modelin iç mekanında da geliştirme çalışmaları yapılmış.

Ön far, panjur, ve tampon tasarımı yenilenen araçta yeni jant seçenekleri sunuluyor. Arka tamponu da makyajlanan aracın stop lambalarında da yeniliğe gidilmiş. RS donanımında koyulaştırılmış far ve stoplara yer verilirken bu modelin tampon ve jantları daha sportif bir görünüme sahip.

İç mekana geçildiğinde elden geçirilmiş bir gösterge tablosuyla birlikte yeni döşeme renkleri ve kumaşları donanıma eklenmiş. Aracın RS donanım paketinde gövde rengine uygun döşeme kumaşlarıyla kaplanmış koltuklar ve yine bu renge boyanmış dikiş iplikleri dikkat çekiyor.

Motor seçeneklerinde bir yenilik bulunmayan otomobil, Japonya'da, şimdiye kadar 10.000 adet üzerinde sipariş alan hibrit versiyonuyla da satılacak.

Mercedes-Benz


Amerikan Ulusal Karayolları Trafik Emniyet Dairesi (NHTSA) bu aralar oldukça meşgul. Geçtiğimiz günlerde Aston Martin'in bir açığını yakalayan kuruluş bu sefer de Mercedes-Benz modellerinde bir hata buldu.

Hatalı birleştirilen parçalar nedeniyle hidrolik direksiyon pompasından sıvı kaçırabilen araçlarda direksiyon sistemi hidrolik desteği tamamen kaybolabiliyor. 2010 ve 2011 model C ve E Serisi modellerini kapsayan geri çağırmaya E Serisi Coupé ve Cabriolet modelleri de dahil edilmiş.

İlerleyen günlerde diğer ülke pazarlarını da etkileyebilecek global bir geri çağırmaya dönüşebilecek operasyon dahilinde A.B.D. çapında 85.078 araç geri çağırılıyor.

Aston Martin


İngiliz üretici Aston Martin A.B.D. sınırları dahilinde satılan üç modelini geriçağırdığını açıkladı. Tek fabrikada üretilen bu otomobiller büyük ihtimalle yakında geriye kalan pazarlarda da servise çağırılacak.

V8 Vantage, DB9 ve DBS modellerini kapsayan operasyonun nedeniyse ön aks alt süspansiyon kolunun bağlantı civatasının çatlayıp direksiyon sisteminde kontrol kaybına ve dolaylı olarak kazaya sebebiyet verebiliyor olma riski.

2007 ve 2008 model yıllarını kapsayan operasyon toplam 1.090 aracı etkiliyor.

Cobra Volkswagen Touareg


Volkswagen'in yeni Touareg modeli için aksesuar geliştiren firmalar ürünlerini tanıtmaya başladı. Bu firmalardan birisi de Cobra N+ markasıyla çeşitli üreticilerin araçlarını modifiye eden firma Cobra Technology oldu.

Araç için sundukları aksesuarlar arasında ön ve arka tampon altı için koruma boruları ve yan basamaklar bulunan firmanın kataloğunda bulunan jantlar 20 inç çaplı. Ön koruma borusu için 395 Euro talep eden üretici yan basamaklar için 763, jantların tanesi içinse 510 Euro istiyor.

Volkswagen Touareg Exclusive Edition


Volkswagen, Touareg modeli için yeni bir donanım paketi sunmaya başladı. Exclusive isimli paket daha önce opsiyon listesinde bulunan ve tek tek alınabilen bazı donanımları paket olarak sunmakta.

Dışarıdan bakıldığında siyah veya metalik renkli tavan rayları ve 19 inç çaplı jantlarla diğer modellerden ayrılabilen araçlarda 20 inç çaplı jantlar opsiyonel olarak sunuluyor.

İç mekdanda çift renkli deri döşeme sunan aracın koltuklar için sunulan renk kombinasyonları koyu sarı-siyah ve vişne çürüğü-siyah şeklinde. Kapı içleri de aynı kombinasyonda deriyle kaplanan Touareg Exclusive'in ahşap kaplaması da bu versiyona özel.

Kapı eşiklerinde özel metalik kaplamalar bulunan aracın ahşap kaplamasına alüminyum parçalar eşlik ederken ön koltuklar elektrikli ve ısıtmalı olarak sunuluyor. Bu arada iç mekanda kullanılan deri döşeme, ısı tutmama özelliği sayesinde direkt güneş ışığında bırakılsa da fazla ısınmıyor.

Şimdilik sadece Almanya pazarında satılacağı açıklanan Exclusive modellerinin fiyatlarıysa v6 TDI versiyonu için 58.150 Euro seviyesinden başlıyor.

Peugeot RCZ Asphalt


Peugeot'nun Zagato tarafından tasarlanan coupé modeli RCZ'ye yeni bir versiyon ekleniyor. İlk fotoğrafları basınla paylaşılan aracın teknik verileriyse henüz gün yüzüne çıkmadı.

İsmini hak eder şekilde özel bir siyah gövde rengine sahip olan aracın 19 inç çaplı jantları da koyu renkli. İç mekanında yapılan değişiklikleri de henüz açıklamayan Peugeot, ön koltuklarda "Asphalt" armaları bulunacağını görsel olarak teyit etti.

FAB Design SLS Gullstream


İsviçre merkezli modifikasyon firması FAB Design, Mercedes'in süperspor otomobili SLS AMG için geliştirdiği modifikasyon kitini tanıttı. Motorun gücünü inanılmaz seviyelere çıkartmayan firma görünüm değişikliği üzerinde daha fazla durmuş.

Farların uzantısı gibi görünen hava girişlerine sahip yeni ön tampon çok daha sportif bir tasarıma sahipken alt kısmında bir de splitter bulunuyor.Yan etekleri aşağıya doğru genişletilen araçta 20 inç çaplı jantlar kullanılmış.

Tavanına ek hava girişi yerleştirilen otomobilin arka tamponu da hava çıkışlarına kavuşurken bu parçanın altına büyük bir difüzör eklenmiş. Bagaj kapağı üzerine bir spoiler yerleştirilmiş olan otomobilin yenilenen egzoz sistemi dört geniş çıkışa sahip.

6.2 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan modifikasyon çalışmaları sonucunda gücü 615 beygire yükselen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 0.2 saniye düşüşle 3.6 saniye olmuş. Maksimum tork değeri 690 Nm seviyesine çıkan motor sayesinde 325 km/s maksimum sürat ve 11 saniyelik 0-200 km/s süreleri mümkün.

Toyota iQ Disco


Toyota'nın Almanya kolu, şehir otomobili iQ'yu yürüyen diskoya çevirdi. Dikkat çekici bir görünüşe sahip olan otomobilin geldiği oldukça uzaktan duyulabilecek.

Parlak gri gövde rengi, yukarıya doğru açılan kapılar ve 18 inç çaplı jantlara sahip olan aracın iç mekanına toplam 1.000 Watt çıkış gücü bulunan bir ses sistemi yerleştirilmiş. Bagaj kapağının iç tarafına mikserler eklenirken durağan halde kullanılabilen büyük hoparlörler tavana yerleştirilebiliyor.

12 Ekim 2010 Salı

Ford Transit SportVan


Ford'un en popüler ticari araç modeli Transit'in sportif versiyonu olan SportVan, yeni versiyonuna kavuştu. Önceki versiyonlarında olduğu gibi tek renk seçeneğine sahip olan aracın üretimi 100 adetle sınırlı.

Alt kısmı gövde rengine boyanan sportif tasarımlı bir ön tampona sahip olan aracın LED teknolojisi kullanan gündüz farları ve koyu renkli, 18 inç çaplı jantları modelin kolayca tanınmasını sağlıyor. Kırmızı üzerine çift beyaz şeride sahip olan gövdesi sportif görünüşü pekiştirirken genişleyen çamurluklar ve yeni yan etekler bu havayı devam ettiriyor.

Çift egzoz çıkışına sahip olan ticari aracın camları koyulaştırılırken arka tampona park yardımcısı eklenmiş. İç mekana geçildiğinde deri kaplı direksiyon simidi ve vites topuzu haricinde direksiyondan kumanda edilebilen, 6 CD değiştiricili ses ve navigasyon sistemi dikkat çekiyor.

ABS ve EBD gibi elektronik yardımcıları standart donanımında sunan Transit SportVan, hız sabitleme sistemi, klima, elektrikli cam ve aynalar, alarm, uzaktan kumandalı merkezi kilit sistemi, LED kargo alanı aydınlatması, deri koltuklar ve sis farlarını da standart veya opsiyonel olarak sunuyor.

2.2 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan araç 140 beygir güce ve 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip. SportVan'ın İngiltere başlangıç fiyatıysa 22.630 Sterlin.

Chrysler 200


Eylül ayında yakından çekilmiş birkaç fotoğrafı su yüzüne çıkan yeni Chrysler modeli 200'ün resmi fotoğrafları basına dağıtıldı. Sebring yerine piyasaya çıkacak olan 200, sadeleşmiş tasarımıyla dikkat çekiyor.

Önden görünüşü Opel Astra'yı andıran aracın LED teknolojisi kullanan gündüz farları, ana far grubunun üst kısmına yerleştirilirken stoplarda da aynı teknolojinin kullanıldığı görülüyor.

Temelleri hala Sebring'e dayanan otomobilin süspansiyon sistemi tamamen yenilenirken fotoğrafları henüz dağıtılmayan iç mekanında kalite artırılmış.

İlk etapta 2.4 ve 3.6 litre hacimli iki motor seçeneğine sahip olacağı belirtilen otomobilin 175 beygir gücündeki küçük motorunda 4 veya 6 ileri vitesli otomatik şanzıman seçenekleri sunulurken 283 beygir güç üretebilen v6 motorda sadece 6 ileri vitesli otomatik şanzıman bulunuyor.

delta4x4 Volkswagen Amarok


Tanıtımı 2009 yılında yapılan ve iki kapılı versiyonları da geçtiğimiz ay su yüzüne çıkan pick up Amarok modifiye edildi. Alman firma delta4x4 tarafından yapılan işlemler aracın motor performansını artırmasa da arazide ilerleme kabiliyetinin üst düzeye taşınacağı kesin.

Değişime 18 inç çaplı jantlar ve 33 inç çaplı lastiklerle başlayan firma kasa için tutunma barları ve bunların üzerine eklenen sis farları da sunuyor. Tekerlek takımıyla birlikte yüksekliği 50 mm artan aracın yeni süspansiyon sistemi de yerden yüksekliği 40 mm yukarıya çekmiş.

Honda Civic


Japon üretici Honda, İngiltere'de ürettiği Civic Hatchback modellerini hafifçe makyajladı. Dikkatli gözlerin fark edebileceği yenilikler haricinde donanımda da bazı geliştirmeler yapılmış.

Type-R modellerindekine benzeyen ön panjuru hemen dikkatleri çeken otomobilin ön tamponu da hafifçe makyajlanırken donanım seviyesi ve motor seçeneğine göre çapları 16 veya 17 inç olan jantlara yeni tasarımlar eklenmiş.

Artık bronz gövde rengiyle de ısmarlanabilen otomobilin iç mekanında en büyük yeniliği deri ve Alcantara kaplı, ısıtmalı ön koltuklar oluşturuyor.

Chevrolet Volt


GM markalarından birisi olan Chevrolet, merakla beklenen hibrit modeli Volt'un resmi teknik verileri ve fiyatını paylaştı. Bir seri hibrit olan Volt, gerektiği zaman evlerde bulunan standart prizlerden de şarj edilebiliyor.

Genel hatlarıyla Toyota'nın Prius modelini andıran otomobil bu araçtan daha büyük. Yuvarlak burun ve yüksek arka kısım sayesinde oldukça aerodinamik bir yapıya sahip olan aracın 17 inç çaplı jantları da sadece 8.1 kg ağırlığında.

İç mekana geçildiğinde kokpit tasarımının tanıdık olduğu görülüyor. Bir diğer GM markası olan Opel'in Insignia ve Astra modellerinde de gördüğümüz bu tasarım kişiselleştirilebilen dijital gösterge tablosuyla farklılaştırılmış.Orta konsolunun üzerinde büyük bir dokunmatik bilgi ekranı bulunan aracın Bose marka ses ve navigasyon sistemi buradan kontrol ediliyor.

2.685 mm ile oldukça etkileyici bir aks mesafesine sahip olan otomobilin 198 kg ağırlığındaki pilleri "T" şekline getirilip tabana yerleştirilmiş. 16 kWh kapasiteye sahip olan bu piller araca 80 km menzil sağlayabiliyor. Bu menzilin sonunda 84 beygir güç üretebilen 1.4 litre hacimli benzinli ünite devreye girerek aracı şarj etmeye başlıyor ve gidilebilecek yol 500 km'ye uzuyor.

Bu tür araçlarda görmeye alıştığımız fren enerjisi geri dönüşüm sistemi ve düşük yuvarlanma dirençli lastikleri Volt'ta da görebiliyoruz. Otomobilin 151 beygir güç, 368 Nm tork üretebilen elektrik motoru 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresini yaklaşık 9 saniyeye indirirken çeyrek mil (Yaklaşık 400 metre) 17 saniyeden daha çabuk geçiliyor.

Kabloyla şarj edildiği durumlarda şarj başlama saati ayarlanabilen otomobilin pillerinin doluluk durumu uzaktan kumandayla kontorl edilebiliyor. A.B.D.'de 41.000 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlarla satılacak olan Volt'un fiyatı, federal hükumetten alınan vergi indirimiyle 33.500 Dolar seviyesine kadar düşüyor.

Peugeot 308 CC


Fransız üretici Peugeot, 308 ailesini genişletmeye devam ediyor. Mayıs ayında ailenin sportif versiyonu GTI'ı tanıtan üretici şimdi de bu versiyonun Coupé Cabriolet seçeneğini piyasaya sürdü.

Turbo beslemeye sahip olan 1.6 litre hacimli motoru 200 beygir güç, 275 Nm tork üretebilen otomobil standart olarak 18 inç çaplı jantlarla sunulacak. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla birlikte 0'dan 100 km/s sürate 8.3 saniyede ulaşabilen aracın ortalama yakıt tüketimi 7 litre/100 km seviyesinde gerçekleşiyor.

308 GTI'da olduğu gibi önde 340, arkadaysa 290 mm çaplı fren disklerine sahip olan otomobilin Fransa pazarı için başlangıç fiyatı 33.900 Euro olarak açıklandı.

11 Ekim 2010 Pazartesi

Audi TT RS SP4T


Audi'nin sportif coupé modeli TT RS'i modifiye eden firmaların ardı arkası kesilmezken markanın kendi teknik merkezi, Quattro ile birlikte aracın yarış versiyonunu geliştirdi.

Audi'nin DTM'e dönüş bileti olacakmış gibi görünen otomobilin tasarımında yönetmeliklerin izin verdiği ölçüde değişikliğe gidilmiş. Dört bir yanında büyük spoiler ve deflektörler bulunan aracın genişliği de artırılmış.

İç mekanı da yarışa hazır hale gelen araçta turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motor görev yapıyor.

Dbilas Dynamic Corsa OPC


Alman modifikasyon firması Dbilas Dynamic, Opel'in küçük sporcusu Corsa OPC'yi modifiye etti. Görünüşünde büyük değişiklikler bulunmayan aracın motor özellikleriyse çok daha etkileyici.

Alev şeklindeki grafikleri haricinde siyah renkli ve 19 inç çaplı jantları ve karartılmış stop lambalarıyla dikkat çeken aracın bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler de büyümüş. Yol tutuşun daha kararlı olması için alçaltılan süspansiyon sistemiyse aracı yere 20 mm daha yaklaştırmış.

1.6 litre hacimli motorunun turbo beslemesinden pistonlarına, egzoz sisteminden hava filtrelerine kadar neredeyse her parçası yenilenen otomobil 320 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Ağırlığı 1.100 kg civarında olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 264 km/s olarak açıklanıyor.

SSC Tuatara


Shelby SuperCars'ın, en hızlı seri üretim otomobil rekorunu Bugatti Veyron 16.4 Super Sport'tan alması beklenen aracı yeni Ultimate Aero'nun yüzü sonunda gün ışığına çıktı.

Tasarım detaylarıyla birlikte sınırlı da olsa teknik verisi de açıklanan aracın görünümü ilk Aero'dan çok daha etkileyici. Pininfarina'nın 2005 yılında, 75. yaşını kutlamak için tasarladığı konsepti Birdcage 75th'i andıran otomobilin yuvarlak ve köşeli hatları uyumlu bir beraberlik sunuyor.

Dışarıdan bakıldığında bir savaş uçağının yaşam alanını andıran kabini, arka kısıma doğru yerleştirilen deflektörleri, LED teknolojisi kullanan stopları, merkeze yerleştirilen çift egzoz çıkışı ve büyük difüzörleriyle etkileyici bir duruşa sahip olan aracın bazı havalandırma yarıklarının dairesel tasarımları da konsept araçlarına göndermeler yapıyor.

Motor özellikleri de yavaş yavaş açıklanan otomobilde görey yapan v8 ünite çift turbo beslemeye ve 1.350 beygir güce sahip. 9.000 d/d çevirebilen motor, ağırlığı 1.200 kg civarında tutulan otomobili 443 km ürate ulaştırabiliyor.

Bugatti Veyron modellerinin aksine arkadan itişli olan aracın başlangıç fiyatıysa 970.000 Dolar olacak.