26 Kasım 2010 Cuma

Opel Corsa


Opel'in başarılı satış rakamlarına ulaşan küçük otomobili Corsa makyajlandı. Genel hatlarında büyük değişiklikler olmayan aracın ön görünümü Meriva modelini andırıyor.

Farlar, tamponlar, ön panjur ve sis farları yeniden tasarlanan aracın topları da hafifçe makyajlanmış. İç mekanında daha kaliteli malzemelerle birlikte yeni döşeme kumaşları ve konsol kaplama renkleri kullanılmaya başlanırken orta konsola 5 inç büyüklüğünde dokunmatik ekrana sahip bir navigasyon sistemi eklenmiş. 2 ve 3 boyutlu haritaları destekleyen sistem ayrıca Bluetooth, iPod ve USB de destekliyor.

Donanımına özel paketler de eklenen otomobil Linea paketiyle birlikte gövdeyi boydan boya geçen şeritler, şeritlerle aynı renge boyanmış ayna ve 17 inç çaplı jantlara sahipken Color Edition isimli versiyonlarda açık yeşil ve turuncu gibi özel renkler, siyah renkli tavan ve jantlar bulunuyor.

Motorları hakkında detaylı bilgi verilmeyen aracın 65 ile 192 beygir arasında güç üretebilen versiyonları bulunuyor. Küçük yenilemeler gören motor seçenekleri ortalama olarak %13 daha az yakıt tüketirken birçok modelde güç artışı yaşanmış.

1.25 litre hacimli turbo Diesel motora sahip ecoFLEX versiyonunun 3 kapılı modelleri 95 beygir güç, 190 Nm tork ile birlikte ortalama 3.5 litre/100 km mazot tüketimine imza atarken CO2 emisyon değeri 94 gram/ km'ye kadar gerilemiş.

24 Kasım 2010 Çarşamba

Mercedes-Benz BIOME


Alman üretici Mercedes, 2010 Los Angeles otomobil fuarı sırasında fütüristik konseptini tanıttı. BIOME isimli otomobili yaratırken doğadan esinlendiklerini belirten tasarımcılar bu aracı, markanın California'da bulunan Ar-Ge merkezinde üretmiş.

Yere oldukça yakın bir yapısı bulunan araç 2+2 oturma düzenine sahip bir otomobil. Yolcularını, savaş uçaklarınınkine benzeyen bir fanus tarafından koruyan otomobilin ağırlığıysa 460 kg'ın altında tutulmuş.

Otomobilin hayali motoruysa yine hayali bir yakıt olan BioNectar4534 ile çalışıyor. Şasi ve tekerlekler gibi alışılmadık yerlerde depolanan bu yakıt güneş panelleri sayesinde ışık kullanılarak da üretilebiliyor.

Acura TSX


Acura, TSX modelini makyajladığını duyurdu. Toyota Corolla ile birlikte 2010 Los Angeles fuarının, oldukça zor fark edilen değişikliklere uğramış iki Japon otomobilinden birisi olan araçta ufak tefek teknik yenilik de bulunuyor.

Ön panjuruna yapılan makyaj sonrasında diğer Acura modellerine biraz daha benzeyen otomobilin ön tamponunda bulunan sis farları ve tamponu da hafifçe makyajlanmış. Jant seçenekleri de yenilenen aracın stopları da eskisinden farklı.

İç mekanında da küçük değişiklikler bulunan TSX'in konsolu daha koyu renkliyken navigasyon sisteminın ekranı artık çok daha yüksek çözünürlük sunuyor. İçeride bulunan kapı açma kollarını değişik bir malzemeden üretmeye karar veren Acura, otomobilin sessizliğini daha da ileriye götürebilmek için yeni bir ön cam, daha kalın yan camlar ve daha bol yaıtım malzemesi kullanmış.

Avrupa pazarında Honda Accord ismiyle satılan TSX, Kuzey Amerika'da 2.4 ve 3.5 litre hacimli iki motor seçeneğine sahip. Her iki motorun da işletim sisteminde modifikasyona giden Acura güç artışı sağlamazken yaklaşık %4'lük bir yakıt ekonomisini mümkün kılmış.

Toyota Corolla


Toyota'nın en çok satan modelinin Kuzey Amerika'da üretilen kardeşi makyajlandı. Bu bölgenin de en çok satılan otomobilleri arasında bulunan Corolla'nın bu versiyonu merakla beklense de yapılan yenilikleri ilk bakışta fark etmek zor.

2010 Los Angeles otomobil fuarı sırasında meraklılarıyla buluşan otomobilin görünümünde yapılan hafif değişiklikler sonucunda genel duruş Avrupa'da satılan modele daha da yaklaşmış. Sportif versiyon "S" daha geniş yan ve arka eteklere kavuşurken iç mekanda yeni bir döşeme kumaşı ve yeni bir renk kullanılmış.

1.8 litre hacimli motoru 132 beygir güç, 173 Nm tork üretebilen otomobil standart olarak 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulurken 4 ileri vitesli ve oldukça eski teknolojili otomatik şanzıman opsiyonel olarak sunuluyor.

Cadillac ULC


Büyük boyutlu otomobilleriyle ünlen Amerikan markası Cadillac, Los Angeles otomobil fuarı sırasında kalabalık şehirler için tasarlanmış hibrit aracı Urban Luxury Concept'i (ULC) tanıttı.

Güncel Cadillac ailesi gibi keskin köşelere sahip bir tasarım anlayışını benimsemiş olan otomobilin ön camı tavanla birleşik biçimde çizilmişken yanlarda bulunan iki büyük kapı yukarıya doğru açılmakta. Son zamanlarda üretilen birçok araçta gördüğümüz LED aydınlatma grubu bu araçta da görülürken 19 inç çaplı jantlar konseptin sportif görünmesini de sağlamış.

3.835 mm boya, 1.730 mm ene ve 1.446 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.467 mm gibi cömert bir rakam.

Dışı gibi iç mekanı da fütüristik ve minimalist bir tasarıma sahip olan aracın dijital gösterge paneli ve ince yapılı orta konsolu düğmelere gereksinimi en aza indirirken alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve alçak tasarlanmış koltuklar sportifliği vurguluyor.

Hibrit sisteminde kullanılan 1 litre hacimli benzinli motoru üç silindire ve bir turbo beslemeye sahip olan otomobil şehir kullanımında 4.2, otoyoldaysa 3.6 litre/100 km'lik ortalama yakıt tüketimine sahip. Çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanla donatılan araçta fren enerjisi geri kazanım sistemi ve Start &  Stop bulunuyor.

Arden AJ 22

Jaguar'ın en büyük sedan modeli XJ için sunulan modifikasyon kitlerine bir yenisi eklendi. İngiliz markaların modifikasyonu konusunda uzmanlaşmış Alman firması Arden, bu otomobil için hem görünüm hem de performans kiti sunuyor.

Parlak renkli ön panjurla birlikte LED aydınlatma grubu hafifçe makyajlanan aracın 21 inç çaplı jantları ve dört çıkışlı egzoz sistemi sportif görünümü destekliyor. Fren ve süspansiyon sistemi de yenilenen aracın 3 litre hacimli turbo Diesel motoru üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen performans verileri henüz açıklanmasa da ikinci motor seçeneği için durum farklı. Otomobilin kompresir beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motoru 605 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye edilmiş.

Heico Volvo V60


Heico Sportiv, S60 için geliştirdiği kitin ardından bu aracın station wagon versiyonu olan V60 için tasarlanan görünüm ve performans kitlerini de tanıttı.

Sade bir sportifliğe sahip olan Heico görünüm kitinde ön tampon için splitter ve arka tampon için difüzör bulunurken çift veya dört çıkışlı egzoz sistemi de sportif görünümü destekliyor.

Yol tutuşun iyileştirilmesi için süspansiyon sistemini geliştiren firma 18, 19 ve 20 inç çaplı jant seçenekleri de sunuyor. İç mekanda da büyük bir değişiklik yapmayan firma yeni vites topuzu ve pedal takımıyla standart V60'ın sadeliğini yıkmaya çalışıyor.

Kaputun altında yapılan değişikliklerse oldukça kapsamlı. T3, T4 ve T5 versiyonları için geliştirilen modifikasyon kitleri üzerinde hala çalışılırken turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorun gücü 297 beygire, torkuysa 350 Nm'ye yükseltilebiliyor. T6'da görev yapan 3 liter hacimli motorun üzerinde yapılan çalışmalardan sonraysa 330 beygir güç, 460 Nm tork elde edilebilmiş.

23 Kasım 2010 Salı

Porsche Cayman R


Alman üretici Porsche, Cayman gamının en sportif modelini 2010 Los Angeles otomobil fuarı sırasında tanıttı. Cayman S temelli araç hem daha hafif hem de daha güçlü.

Dış tasarımında hafif değişiklikler yapılan otomobilde 19 inç çaplı jantlar standart olarak sunulurken siyah yan aynalar, kapıların alt kısımlarında Porsche çıkartmaları ve sabit arka spoiler dikkat çeken diğer yenilikler.

İç mekanda, gövde rengi kaplamalar ve yarış koltuklarıyla sportif karakterini belli eden aracın emniyet kemerleri de değişik renklerde alınabiliyor.

Cayman S modeline göre 20 mm alçaltılan süspansiyon sistemi daha iyi bir yol tutuş karakteristiği sağlarken 1.295 kg'a çekilen ağırlık hem performans hem de tüketim değerlerinde iyileşme sağlıyor.

3.4 litre hacimli Boxer mmotoru 330 beygir güç üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla sipariş edilebiliyor. Manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyede ulaşabilen otomobil yarı otomatik şanzımanla aynı hıza 4.9 saniyede ulaşıyor. Opsiyonel olarak sunulan Chrono paketiyle birlikte bu zaman 4.7 saniyeye iniyor.

Şanzıman seçenekleri maksimum sürate de etki ediyor. Manuel şanzımanla araç 282 km/s sürate ulaşabilirken yarı otomatik şanzımanla birlikte bu sürat 280 km/s'e düşüyor. Yakıt tüketimindeyse maksimum süratin tersi bir durum söz konusu. Manuel şanzımanlı aracın ortalama yakıt tüketimi 9.7 litre/100 km olarak açıklanırken diğer seçenekle birlikte tüketim 9.3 litre/100 km seviyesine iniyor.

Satışına 2011 yılının Şubat ayında başlanacak olan otomobilin Almanya pazarındaki başlangıç fiyatıysa 69.830 Euro olarak belirlendi.

Aston Martin Rapide Luxe


İngiliz üretici Aston Martin, dört kapılı modeli Rapide'in standart versiyonlarını yeterince dikkat çekici bulmayan müşteriler için otomobilin daha lüks donanıma sahip bir versiyonunu tanıttı.

Tasarımında bir yenilik bulunmayan otomobilin gövdesi için sunulan renk seçenekleri zenginleştirilirken jantları 20 inç çaplı olarak seçilmiş.

İç mekanda da yeni renk kombinasyonlarına yer veren Aston Martin donanıma yeni ahşap ve metal kaplama seçenekleri, 1.000 Watt kapasiteli Bang & Olufsen ses sistemi, ısıtmalı ve havalandırmalı koltuklar ve arka koltuk eğlence sistemini eklemiş

Aracın ilginç donanımlarından biriyse 6 parçalı bavul seti. Bagajı tam olarak dolduran bir yapıya sahip olan bu set iç mekanda kullanılan deriden üretilmiş.

Otomobilin yürüyen aksamındaysa bir değişiklik bulunmuyor. 5.9 litre hacimli v12 motoru 477 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen araç 0'dan 100 km/s sürate 5.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 296 km/s'i bulunuyor.

Irmscher Astra Sports Tourer


Irmscher, Insignia Sports Tourer'ın ardından Astra'nın da büyük bagajlı versiyonu için geliştirdiği gövde kitini tanıttı. Sportif bir görünüm sunan bu kitle birlikte daha önceden tanıtılmış olan i1600 motor modifikasyon parçaları da ısmarlanabiliyor.

Ön tampon altı splitter, yeni yan etekler, 18, 19 veya 20 inç çaplı jantlar, 30 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi, yeni ön panjur ve daha büyük arka spoiler gibi parçalar sunan Alman firma turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motorun gücünü 215 beygire kadar yükseltebiliyor.

Bentley Continental Flying Spur Series 51


Bentley, Series 51 isimli özel donanım serisini Continental'in Flying Spur ve Flying Spur Speed modellerinde de sunmaya başladı. Bu seri ilk olarak geçtiğimiz yıl Continental GT ve GTC modellerinde tanıtılmıştı.

Toplam 14 versiyon kombinasyonuna sahip olan Series 51 donanımlı Flying Spur modellerinde çift gövde rengi ve üç tonlu iç mekan gibi opsiyonlar sunuluyor. Ön çamurlukların arkasında bulunan "51" amblemleriyle kolayca tanınabilen araçlarda 19 inç çaplı jantlar ve mavi renkli fren kaliperleri de sunuluyor.

İç mekanda sınırlı üretim bir ahşap kaplama sunan araçlarda değişik renkli deri döşemelerle birlikte makyajlanan Continental GT'den alınan dokunmatik ekranlı eğlence sistemi bulunuyor. Navigasyon sistemiyle birlikte 15 GB sabit disk sunan ses sistemine de sahip olan aracın klima kontrolleri de yeniden tasarlanmış.

HAMANN X5M Flash EVO M


BMW'nin sportif SUV modelleri X5M ve X6M'i modifiye eden firma sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu iki kardeşten X6 bazlı olanını geçtiğimiz aylarda HM 670 isimli kitle donatan firma aynı kiti bu sefer de X5 temelli araca yerleştirmiş.

Dışarıdan bakıldığında baştan aşağıya karbon fiberle kaplandığı fark edilebilen aracın ek hava girişli motor kaputu, daha sportif görünümlü ve entegre LED aydınlatmalı ön tamponu, 22 veya 23 inç çaplı seçeneklere sahip jantları, yeni yan etekleri, genişletilen çamurlukları, dev boyutlardaki çiftli egzoz çıkışları ve alt kısmına difüzör yerleştirilmiş yeni tamponu yanilenen parçalar arasındayken bagaj kapağının üzerine istenirse ikinci bir spoiler eklenebiliyor.

İç mekanda sayısız döşeme kombinasyonuna sahip olan Flash EVO M'in bu kısmında kullanılan kaplamaların da rengi veya malzemesi değiştirilebiliyor. Sportif pedal takımı ve direksiyon simidini de donanımları arasına koyan HAMANN paspas ve bagaj halısı gibi aksesuarları da yün olarak sunabiliyor.

Egzoz ve süspansiyon sistemi modifiye edilen aracın ön aksında 405, arka aksındaysa 340 mm çaplı fren diskleri görev yapıyor. Bu diskler sırasıyla 6 ve 4 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş.

X6M'in çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motorunu da modifiye eden firma ilk aşamada 610 beygir güç, 780 Nm tork alabilirken HM 670 isimli kitle güç 670 beygire, torksa 950 Nm'ye yükseliyor. Maksimum sürati 300 km/s olarak açıklanan araç standart modele göre yere 30 mm daha yakın.

BMW Individual 7 Serisi Composition


BMW, ünlü piyano üreticisi Steinway & Sons ile yaptığı çalışma sonrasında ortaya çıkan özel 7 Serisi donanımı Composition'ı tanıttı. ActiveHybrid7 versiyonunda tanıtılan bu yeni donanım diğer 7 Serisi versiyonlarında da sunulacak.

Sadece siyah ve beyaz gövde rengi seçeneklerine sahip olan bu özel donanımda araçların dış mekanının bir piyano gövdesi gibi parlaması için üç kat cila kullanılmış. Yan kısmında altın renkli bir şeritle dikkatleri üzerine çeken aracın jantları 20 inç çaplı.

İç mekanda bakılan her noktada Steinway & Sons logoları dikkat çekerken koltuklar için özel deri döşeme ve konsol için piyano siyahı kaplamalar kullanılmış. Gövdeye kontrast oluşturacak iç mekan renklerine sahip olan araçlarda deri kaplı küçük yastıklar, yün paspaslar ve Alcantara kaplı tavan standart olarak sunulmakta.

G-POWER M6 Hurricane RR


BMW M5 temelleri üzerine geliştirdiği Hurricane RR modeliyle dikkatleri üzerine çeken modifikasyon firması G-POWER şimdi de bu araçla aynı motoru paylaşan büyük coupé M6'nın süperspor modelini geliştirdi.

Hafifçe büyütülmüş arka spoiler, 20 inç çaplı jantlar, tasarımı biraz daha sportifleştirilmiş splitter ve yan eteklerin yanında egzoz çıkışları da makyajlanan aracın iç mekanında da yeni deri döşeme ve karbon fiber kaplamalar dikkat çekiyor.

5 litre hacimli v10 motoruna çift kompresör besleme uygulanan otomobil 800 beygir güç, 800 Nm tork üretebiliyor. Standart şanzımanla maksimum sürati 345 km/s olan araç, değişik vites oranlarıyla 372 km/s'e kadar hız yapabiliyor.

Fren ve süspansiyon sistemlerinde de geliştirmeler yapılan aracın hızlanma verileriyse heyecan verici. 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak için 4.35 saniyeye ihtiyaç duyan otomobilin 200 km/s sürate ulaşması 9.5, 300 km/s'e ulaşmasıysa 24.9 saniye sürüyor.

Audi RS3 Sportback


Alman üretici Audi, A3 serisinin uzun zamandır beklenen en sportif versiyonu RS3'ü tanıttı. Uzun versiyon Sportback amblemini taşıyan araç etkileyici teknik verilere sahip.

Görünümünde Audi'nin S ve RS ailelerine uyguladığı tipik makya sahip olan otomobilde ek hava girişleri bulunan sportif görünümlü ön tampon, RS5 modelinden tanıdığımız 19 inç çaplı jantlar, mat alüminyum yan ayna muhafazaları, genişletilmiş yan etekler, çift çıkışlı egzoz sistemi, bagaj kapağı üzerinde büyük spoiler ve arka tampon altı difüzör standart olarak sunulmakta.

İç mekanda da alıştığımız değişiklikler dikkatlerden kaçmıyor. Recaro tarafından üretilmiş sabit kafalıklı sportif koltuklar, kırmızı dikiş iplikleri, alüminyum pedal takımı ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidi bu otomobilin donanımları arasında yer almış.

Motor olarak TT-RS modelinden alınan turbo beslemeye sahip, 2.5 litre hacimli üniteyi kullanan araç 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift debriyajlı, yarı otomatik şanzımanla donatılan araç dört tekerlekten çekiş sistemini de standart donanımda sunuyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilen RS3 Sportback'in maksimum sürati elektronik olarak 250 km/s'te sınırlandırılmış. 1.575 kg ağırlığa sahip olan aracın ortalama yakıt tüketimi 9.1 litre/100 km olarak açıklandı.

Modifiye edilen süspansiyon sistemi, aracı standart bir A3'ten 25 mm daha alçak bir hale getirirken Önde 370, arkadaysa 310 mm çaplı fren diskleri, 4 pistonlu kaliperlerle birlikte en iyi duruş performansını garanti ediyor.

Satışına 2011 yılının ilk aylarında başlanacak olan otomobilin fiyatı Almanya pazarında 49.900 Euro seviyesinden başlayacak.