19 Şubat 2011 Cumartesi

Audi A8 L Security


Jaguar ve Land Rover'ın ardından şimdi de Audi A8'in uzun aks mesafeli versiyonu A8 L'in zırhlı modeli tanıtıldı. Görünüm olarak standart araçtan farklı olmaması için çalışılan otomobil tam bir yürüyen kale halini almış.

Yüksek güvenlik seviyesiyle korunan bir bölgede üretilen aracın modifikasyonları için yaklaşık 450 adam/saat gerekirken iç mekan için 720, kapılar ve camlar için de 660 kg malzeme kullanılmış. Opsiyonel olarak bagajda seramik kaplı bir süper güvenli bölgesi bulunan otomobil, yolcularını el bombasından tam otomatik tüfeklere kadar geniş bir silah koleksiyonundan koruyabiliyor. VR-7 sertifikasına sahip olan zırhın haricinde donanımda yangın söndürme sistemi ve run-flat lastikler bulunmakta.

Yangın söndürme sistemi herhangi bir yangın halinde aracın altı, çamurluk içleri, benzin deposu ve motoruna köpük uygularken 19 inç çaplı jantlara sarılı lastikler patlasalar bile araç 80 km/s süratle ilerleyebiliyor. Opsiyonel olarak 20 inç çaplı jantlarla da donatılabilen A8 L Security'nin bütün camları neredeyse tamamen açılabilirken kapalı durduklarında dış mekanla iletişimin sağlanabilmesi için hem iç hem de dış mekana hoparlör ve mikrofonlar yerleştirilmiş.

Kimyasal saldırılara karşı oksijen tüpleriyle de donatılabilen aracın konvoy geçişleri için LED aydınlatma grubu da opsiyonel olarak alınabiliyor.

6.3 litre hacimli W12 motoru standart A8 L'de kullanılandan farksız olan araç 500 beygir güç, 625 Nm tork üretebiliyor. Ağırlığı 1.5 tonu bulan zırha rağmen toplam ağırlık konusunda rakiplerinden iyi durumda olan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 7.3 saniye sürerken maksimum sürat 210 km/s'te sınırlandırılmış.

Ağırlık avantajı sayesinde ortalama yakıt tüketim değeri 13.5 litre/100 km olarak açıklanan araç aynı mesafede bir önceki versiyonundan 3 litre daha az yakıt harcıyor. 2012 yılında tüketim değeri 10 ile 11 litre/100 km arasında olacak bir modeli daha tanıtılacağı açıklanan otomobilin bu ünitesinin ne olacağı söylenmese de 4.2 litre hacimli turbo Diesel motor güçlü bir aday gibi duruyor.

1 yorum: