9 Şubat 2011 Çarşamba

Dodge Charger SRT8


R/T ile yetinemeyenlere müjde! 2011 Chicago otomobil fuarında beş modelinin sportif R/T versiyonlarını tanıtan Dodge şimdi de Charger'ın en güçlü versiyonu SRT8'i otomobilseverlerin beğenisine sundu.

Daha sert bir süspansiyon sistemiyle donatılan Charger SRT8, yenilenen ön tampon ve panjur, 20 inç çaplı jantlar, yan etekler, daha kaslı bir kaput, arka spoiler ve yeniden şekillendirilmiş arka tampon gibi detaylardan tanınabiliyor.

İç mekanında SRT logolu, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, süet eklemelere sahip deri koltuklar, ön ve arka için sunulan koltuk ısıtması, karbon fiber desenli alüminyum kaplama, havalandırmalı ön koltuklar, 19 hoparlörlü ve 900 Watt kapasiteli ses sistemi gibi donanımları standart olarak sunan araçta büyük ekranlı navigasyon sistemi de bulunuyor.

Kaputunun altında 6.4 litre hacimli bir v8 motor bulunan aracın 465 beygir güç, 630 Nm tork üretebildiği açıklanırken bir silindir sırasını iptal edebilen motor bu sayede ortalama yakıt tüketimini aşağıya çekebiliyor. 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan Charger SRT8'in vitesleri, direksiyon simidinin arkasında bulunan kulakçıklar yardımıyla değiştirilebiliyor.

0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresinin 5 saniye altında kalacağı tahmin edilen aracın maksimum süratiyse 282 km/s. Brembo tarafından üretilen bir fren sistemiyle donatılan otomobilin ön diskleri 360 arkadakilerse 350 mm çaplı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder