26 Şubat 2011 Cumartesi

Opel Zafira Tourer


2011 Cenevre otomobil fuarının konsept çalışmalarından biri de Opel'den geliyor. Organizasyona lüks bir MPV ile katılacak olan firma böylece yeni nesil Zafira'nın da yüzünü göstermiş oluyor.

Genel hatlarıyla büyümüş bir Meriva ile bir Ampera'nın birleşmesine benzetebileceğimiz aracın bi-xenon farları bumerang şekilli tasarımın içerisine yerleştirilirken 20 inç çaplı jantlar sportif bir görüntü sunuyor. LED teknolojisi kullanan ince stopları oldukça şık duran aracın cam tavanında ambiyans ışıkları bulunuyor.

İç mekana geçildiğinde ön kısımda bir sürpriz olmadığı görülüyor. Orta konsolun büyük bölümünü kaplayan LCD'den navigasyon ve müzik sistemi kontrol edilebilirken direksiyon simidi ve havalandırma kumandalarının şekli diğer Opel modellerinden tanıdık.

Güncel Zafira gibi 7 kişilik oturma kapasitesi sunan Tourer'ın 3. koltuk sırası bagaj zeminine gizlenebilirken 2. sıra büyük değişkenlik sunuyor. Orta koltuğu öne doğru yatırılıp yanlarda bulunan iki koltuk için kol dayanağı vazifesi görürken kenarlarda bulunan koltukların geriye ve içeriye doğru alınıp bacak ve omuz mesafelerinin artırılabilmesi sağlanmış.

Daha önce Zafira ailesinde sunulan bu donanımların yanında dikkat çeken bir diğer nokta da yana döndürülüp kafanın yan kısımlarına da destek sağlayabilen kafalıklar. Aracın tavanında olduğu gibi kapı ve konsollarda da LED ambiyans ışıklandırması kullanılmış.

Konseptin turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli bir motorla donatıldığını belirten Opel ünitenin gücünü açıklamasa da bu motorun ailede kullanımda olan 140 beygir gücündeki ünitenin aynısı olduğunu tahmin etmek hatalı olmayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder