26 Şubat 2011 Cumartesi

RENNTECH GLK 350 Hybrid Pikes Peak Rally Car


Mercedes'in SUV modellerinden GLK, RENNTECH tarafından hazırlanan bir modifikasyon kitiyle ünlü tırmanma yarışı Pikes Peak'e hazır hale getirildi. Aslında 2008 yılında düzenlenen SEMA Show'da sergilenip ödül de alan aracın geliştirilmesiyle elde edilen otomobilin yarışlara katılması malesef düşünülmüyor.

Gövdesi siyah renkli filmle kaplanan aracın çamurlukları genişletilirken bu kısımlara ek hava giriş ve çıkışları eklenmiş. Yeniden şekillendirilen tamponunda splitter, deflektörler ve büyük hava girişleri bulunan otomobilin yan etekleri de deflektörlerle donatılmış. 20 inç çaplı jantları dikkat çeken aracın arka kısmında genişleyen tamponla birlikte büyük bir difüzör, yeni egzoz çıkışları ve dev bir spoiler de bulunuyor.

İç mekanı da yarışmaya hazır olan aracın fren, süspansiyon ve egzoz sistemleri güçlendirilirken 3.5 litre hacimli v6 motor üzerinde yapılan iyileştirmelerle maksimum güç 355 beygire yükseltilmiş. Otomobile Hybrid ekini veren elektrik motoruysa 54 Nm ek tork değeriyle çekişe katkıda bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder