6 Mart 2011 Pazar

MANSORY Siracusa


MANSORY, 2011 Cenevre otomobil fuarına en iyi hazırlanan modifikasyon firmaları arasında yer alıyor. Fuarın ev sahibi konumundaki üretici, Mercedes SLS AMG temelli Cormeum ve Lotus Evora'nın modifiye edilmiş modeliyle birlikte Ferrari 458 Italia bazlı bir araç olan Siracusa'yı tanıttı.

Görünüşü oldukça değişmiş olan otomobilin ön tamponu yeniden şekillendirilirken daha büyük hava girişleri, büyük bir splitter ve deflektörler bu kısımda dikkat çeken yenilikler olarak sıralanabilir. Kaputu ve yan etekleri de yenilenmiş olan aracın arka kısmında birisi büyük diğeriyse daha ufak boyutlu çift spoiler bulunurken arka tamponda makyajdan payına düşeni almış.

Diğer araçlarında olduğu gibi Siracusa'da da bol miktarda karbon fiber kullanmış olan MANSORY, motor kaputunu yenierken stop lambalarını daha koyu olanlarla değiştirmiş. Arka tamponun altına büyük bir difüzör yerleştiren firma yenilediği egzoz sistemine kare biçimli çift çıkış yerleştirmiş. Aracın siyah renkli yeni jantlarının çaplarıysa önde 20, arkadaysa 21 inç.

İç mekanında da değişiklikler bulunan aracın direksiyon simidi yeniden tasarlanırken kapı içleri, ön panel ve hatta koltuklarda bol miktarda karbon fiber kullanılmış. Otomobilde kullanılan deri döşemelerin dikiş ve kenar şeritleri de sarı dış renge uygun şekilde renklendirilmiş. Aracın genelinde kullanılan karbon fiber sayesinde ağırlık, standart 458 Italia'ya göre 70 kg aşağıya çekilebilmiş.

Motorunda da hafif  bir modifikasyon çalışması yapılan otomobil artık 590 beygir güç, 560 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 330 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder