21 Nisan 2011 Perşembe

Ford Taurus ve Taurus SHO


Ford'un Amerika kıtasında satılan en popüler modellerinden olan Taurus makyajlandı. Daha sportif bir görünüme bürünen otomobilin motor seçeneklerinde de yenilikler yapılmış.

Markanın global tasarım anlayışında önemli bir yere sahip olan altı kenarlı ön panjur bu araçta da kendisine yer bulurken kaput ve farlar da makyajdan paylarına düşeni almış. Tamponları da yeniden şekillendirilen aracın jant seçenekleri de artırılmış.

Daha sportif bir görünüme sahip olan Taurus SHO'nun modele özel 19 inç çaplı jantları ve bagaj kapağında bulunan küçük spoiler dikkat çekerken çift çıkışlı egzoz sistemi diğer modellerden daha derin bir ses çıkartıyor.

İç mekanında da yenilikler bulunan Taurus modelleri sade fakat şık kokpitleriyle çekici bir tasarım anlayışına sahip. 8 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan navigasyon ve ses sistemi, ısıtmalı direksiyon simidi, masaj fonksiyonlu koltuklar, anahtarsız motor çalıştırma ve geri görüş kamerası gibi donanımlara sahip olan aracın kapsamlı bir elektronik yardımcı listesi de bulunuyor.

Motor seçeneklerinin tamamı benzinli olan otomobilin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli ünitesi 240 beygir güç, 340 Nm tork üretebilirken 3.5 litre hacimli v6 motor 290 beygir güç, 345 Nm tork üretebiliyor. SHO modelinde görev yapan motorsa v6 ünitenin turbo beslemeye sahip bir versiyonu. 370 beygir güç, 475 Nm tork üretebilen bu ünite de diğerleri gibi 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder