21 Nisan 2011 Perşembe

Opel Corsa OPC Nürburgring


Opel, küçük Corsa'nın en güçlü modeli olan OPC'yi daha da güçlendirdi. Sınırlı üretim bir model olarak tanıtılan yeni araç efsanevi pist Nürburgring Nordschleife'nın ismini taşıyor.

İki yeni gövde rengi seçeneğinin yanında ön tampon altında bulunan yeni splitter, çift egzoz çıkışı, koyu renkli, 18 inç çaplı jantlar ve B sütununda bulunan Nürburgring armasından kolayca tanınabilen aracın yenilenen süspansiyon sistemi yerden yüksekliği azaltırken güçlendirilmiş fren sistemi Brembo'dan alınmış.

İç mekanına geçildiğinde beyaz dikiş iplikleri ve Nürburgring armalı kapı eşikleri dikkat çekerken sportif tasarımlı direksiyon simidinin piyano siyahı eklemelere sahip olduğu görülüyor.

Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 210 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen araç overboost fonksiyonu sayesinde torkunu geçici olarak 280 Nm seviyesine yükseltebiliyor. 0'dan 100 km/ sürate 6.8 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 230 km/s olarak açıklandı.

Daha sportif bir sürüş için bütün elektronik yardımcıları yeniden programlanan araca bir de limitli kardırmalı diferansiyel eklenmiş. Yaklaşık 500 örneği üretilecek olan otomobilin Almanya pazarı için başlangıç fiyatı 27.650 Euro olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder