12 Nisan 2011 Salı

Volvo S80, V70 ve XC70


Volvo'nun yeni model atağı devam ediyor. S60 ve V60 gibi iki yeni modeli piyasaya sürmesinin ardından İsveç merkezli üretici daha büyük modellerine de ufak bir makyaj yaptı.

Dikkatli gözlerin fark edebildiği değişikliklerden oluşan operasyon sırasında farlar hafifçe rötuşlanırken yan aynalara LED teknolojisi sunan sinyaller eklenmiş. Değişik tasarımlı jantlarla daha taze bir görünüm yakalamak isteyen Volvo'nun gövde için sunduğu renk sayısı da artmış.

İç mekanda sadelik korunurken makyajın bu bölümde daha yoğun olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Daha sportif bir direksiyon simidiyle donatılan otomobillerin orta konsolunda kullanılan çizgiler yumuşatılırken bu kısmın üst tarafına sabit ekranlı navigasyon sistemi eklenmiş. Anahtar yuvası daha yukarıya alınırken kabinde kullanılan malzemelerin kalitesi artırılmış. Araçların donanımına daha güçlü bir ses sistemi ekleyen firma iç mekan renklerine de eklemeler yapmış.

Motor kaputunun altında da yenilikler sunan Volvo S60 ve V60 modellerinde kullandığı 2 litre hacimli turbo Diesel motoru daha büyük kardeşlere de uygulamış. 163 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen bu ünitenin performansını yeterli bulmayanlarsa gücü 215 beygire, torkuysa 440 Nm'ye yükseltilen 2.4 litre hacimli turbo Diesel motoru tercih edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder