15 Haziran 2011 Çarşamba

BMW M5


BMW 5 Serisi model ailesinin en tepesinde bulunan M5'in yeni modeli ile hem şık hem de sportif bir görünüm sunmayı amaçlıyor. Basına sızan ilk fotoğraflara bakılırsa bu amacına ulaşabilecek potansiyele sahip olan araç artık daha güçlü.

Dış görünüşüne bakıldığında Nisan ayında tanıtılan konsept versiyonundan farksız olduğu görülebilen aracın tamponları, yan etekleri ve aynaları daha sportif tasarıma sahip bir hale gelirken yan aynalar da daha aerodinamik bir biçim kazanmış. Ön çamurluklarının arkasında bulunan dekoratif hava çıkışları, dört egzoz çıkışı ve bagaj kapağı üzerinde bulunan ince spoiler diğer M modellerinden de tanınabilecek unsurlar olarak sportifliğe katkıda bulunuyor.

İç mekanında tasarım anlamında bir yenilik sunmayan aracın bu kısmında sunulan renk seçenekleri ve konsol kaplamaları daha zengin seçeneklere sahip.

Motor kaputunun altında bulunan çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 ünite, ilk verilere göre 560 beygir güç, 680 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olabilen M5'in 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.4 saniye alırken 200 km/s sürate 13 saniyede ulaşılabiliyor. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılan araç M sürüş paketiyle bu seviyeyi 305 km/s'e çekebiliyor.

4 yorum:

  1. Acaba xDrive sistemide eklenenebilir mi bu arabaya eklenirse olacakları düşünemiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. M5 ve M6 modellerine eklenecek xDrive.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki tam olarak ne zaman gelir vur duyumunuz var mı ?

      Sil
    2. Yok malesef ama çabuk gelse BMW için iyi olur. En büyük rakipler sunuyor artık.

      Sil