21 Haziran 2011 Salı

Mini Coupé


İki hafta önce neredeyse tamamen kalkmış olan kamuflajıyla ilk fotoğrafları basına dağıtılan Mini Coupé'nin resmi tanıtımı yapıldı.

Tasarımı Mini için bir yenilik olsa da yıllardır sergilenen konsept versiyonlardan farklı olmayan otomobil iki kişilik oturma kapasitesine ve standart Mini modellerininkinden 52 mm daha alçak konumlandırılmış kask şekilli tavana sahip. Arka camın üst kısmına bir spoiler eklenen otomobilin bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler 80 km/s süratin üzerinde otomatik olarak yükselmekte.

İç mekan tasarımını diğer Mini modellerinden alan aracın boyu 3.73, eni 1.68, yüksekliği 1.38 ve aks mesafesi 2.47 metre.

Aracın motor seçenekleri ve teknik verileriyse şu şekilde:

Mini Cooper Coupé: 1.6 litre hacimli benzinli motor. 122 beygir güç, 160 Nm tork. 0-100 km/s: 9 Saniye. Maksimum sürat: 204 km/s. Ortalama yakıt tüketimi: 5.4 litre/100 km.

Mini Cooper S Coupé: 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motor. 184 beygir güç, 260 Nm tork. 0-100 km/s: 6.9 Saniye. Maksimum sürat: 230 km/s. Ortalama yakıt tüketimi: 5.8 litre/100 km.

Mini John Cooper Works Coupé: 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motor. 211 beygir güç, 280 Nm tork. 0-100 km/s: 6.4 Saniye. Maksimum sürat: 240 km/s. Ortalama yakıt tüketimi: 7.1 litre/100 km.

Mini Cooper SD Coupé: 2 litre hacimli, turbo beslemeli Diesel motor. 143 beygir güç, 305 Nm tork. 0-100 km/s: 7.9 Saniye. Maksimum sürat: 216 km/s. Ortalama yakıt tüketimi: 4.3 litre/100 km.

Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan araçlardan John Cooper Works haricinde kalanları 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla da alınabilecek.

6 yorum:

  1. çok kötü olmamış gibi.. beğendim diyebilirim.. cooper sd coupe'nin fiyatıyla ilgili bir bilgi var mı Koray Bey? ve genel olarak Mini Cooper için artı/eksi olarak neler söyleyebilirsiniz? yanılıyor olabilirim ama bmw üretiyor gibi bir şeyler duymuştum..

    YanıtlaSil
  2. Hız göstergesi ortada olduğu sürece kullanılmaz bu araba.

    YanıtlaSil
  3. Mini, BMW'nin bir alt markası dolayısıyla bu firmanın mühendislik bilgisinden faydalanıyor. Motorlarsa PSA grubuyla ortak. Peugeot RCZ ve 308 gibi araçlarda Mini'de kullanılan motor görev yapıyor.

    Tasarım olarak çok orijinal olan Mini modellerinin kaliteden yana da büyük sorunları bulunmuyor. Başarılı yol tutuşu ve küçük hacimden alınan yüksek motor performansı aracı çok başarılı kılarken eleştirilebilecek tek nokta sert süspansiyon ve küçük iç hacim olabilir. Gerçi performanslı araç kullanmak isteyen bir veya iki kişiyseniz bunlar sorun olmaz.

    Coupé'nin fiyatı aynı motorla donatılan standart Mini modellerinden yaklaşık %10 daha pahalı olacak. SD ise şimdi olduğu gibi büyük ihtimalle Türkiye'ye gelmeyecek.

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim vakit ayırdığınız için :) küçük ama performansı iyi bir araç ben için güzel bir alternatif olacak..

    YanıtlaSil
  5. jcw sinin tr fiyatı kaç olur ve tavsiye edermisiniz?

    YanıtlaSil
  6. Benim zevkime göre biraz aşırıya kaçan bir tasarımı var fakat sürüş karakteristiğinin hatchback kardeşininkinden iyi olacağı kesin. Avrupa'da aynı motoru paylaştığı hatchback kardeşleriyle arasındaki fiyat farkı %10 bile değil ama Türkiye'de ne olur bilemiyorum.

    YanıtlaSil