13 Temmuz 2011 Çarşamba

Audi S5


A5 Coupé, Cabriolet ve Sportback'in ardından 2011 Frankfurt otomobil fuarında tanıtılacak makyajlı araçlar arasına bu otomobillerin daha sportif S versiyonları da katıldı.

Daha düşük performanslı kardeşlerinde olduğu gibi makyajın büyük kısmı aracın ön kısmında yoğunlaşmışken süspansiyon sistemi üzerinde yapılan değişiklikler daha kapsamlı olmuş. 18 inç çaplı jantlar araçların standart donanımına alınırken iç mekanda S logolu direksiyon simidi, vites topuzu ve sportif koltuklar gibi donanımlar dikkat çekiyor.

Araçlarda yapılan en büyük değişiklikse Coupé versyionda da kullanılmaya başlanan motor. 4.2 litre hacimli v8 ünite yerine yerleştirilen motor aşırı beslemeye sahip 3 litre hacimli bir v6. Önceki motordan ortalama %20 daha az yakıt tükettiği açıklanan ünite Coupé kasa seçeneğinde 8.1 litre/100 km gibi bir ortalama tüketime sahip.

Daha önce Cabriolet ve Sportback modellerde kullanılan ve 333 beygir güç, 440 Nm tork üretebilen motorla birlikte 0'dan 100 km/s sürate 4.9 saniyede ulaşabilen S5 Coupé'nin maksimum süratiyse diğer S5 kasa seçeneklerinde olduğu gibi 250 km/s'te elektronik olarak sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder