7 Temmuz 2011 Perşembe

Ford Fiesta Sport Special Edition


Ford, küçük hatchback modeli Fiesta'ya bir özel seri daha ekledi. Geçtiğimiz yıl yeni modelleriyle birlikte Sport+ isimli versiyonu tanıtılan aracın bu ay tanıtılan modelleri de sportif kullanımı benimseyen sürücüleri hedefliyor.

Sadece 3 kapılı gövde seçeneğine sahip olan aracın iki motor versiyonu bulunuyor. Her ikisi de 1.6 litre hacimli olan motorların biri benzinli diğeriyse turbo Diesel. Motor versiyonuna göre donanımda hafif değişiklikler olan aracın benzinli versiyonunda siyah renkli jantlar 17 inç çaplıyken turbo Diesel'de 16 inç.

Dışarıdan bakıldığında alt kısmına splitter eklenen ön tampon, daha geniş yan etekler, yeni arka tampon ve bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler gibi donanımlardan ayrılabilen aracın iç mekanında ısıtmalı ve yüksek yan destekli ön koltuklar, kontrast renkli dikişler, metalik gri kapı eşikleri, alüminyum pedal seti ve piyano siyahı kaplamalar sunulmakta.

USB girişli yeni DAB radyo opsiyonu da sunan Fiesta'nın turbo Diesel motoru 95 beygir güç sunarken ortalama yakıt tüketimi 4.1 litre/100 km olarak açıklanıyor. Benzinli motoru 134 beygir güç, 160 Nm tork üretebilen Sport Special Edition 0'dan 100 km/s sürate 8.7 saniyede ulaşırken maksimum sürati 195 km/s olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder