28 Temmuz 2011 Perşembe

Hennessey V1000 CTS-V Coupé


Cadillac'ın, 2010 yılının başında tanıttığı sportif coupé modeli CTS-V standart haliyle de oldukça güçlü bir otomobil olsa da Hennessey gibi firmalar elde edilen verileri yeterli bulmayabiliyor.

Yapılan modifikasyonlara dış mekanla başlayan şirket ön tampon altına karbon fiberden üretilen bir splitter eklerken kaput üzerinde ek hava çıkışları açmış. Ön panjuru boşaltıp siyaha boyayan Hennessey genişletilen çamurluklara uygun olarak makyajladığı yan eteklere de hava çıkışları eklemiş. 20 inç çaplı jantlarla donatılan aracın arka tamponu artık bir difüzöre sahipken bagaj kapağı üzerinde bir spoiler bulunuyor.

İç mekanına geçildiğinde Alcantara ile kaplanmış tavan, daha kaliteli deri döşemeler, karbon fiber kapı eşik kaplamaları, koltuk kafalıkları üzerinde Hennessey logoları, kontrast dikiş iplikleri ve özel paspaslar dikkat çekmekte.

Süspansiyon sistemi 25 mm alçaltılan aracın modifiye edilen fren sisteminde karbon seramik diskler görev yapıyor. Dört tekerlekte de 384 mm çaplı disklere yer verilen aracın ön aksında 8, arka aksındaysa 6 pistonlu kaliperler görev yapmakta.

7 litre hacimli v8 motoru çift turbo beslemeyle donatılan araç 1.000 beygir güç, 1.286 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 3.5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 370 km/s olarak açıklanıyor. 400 metreyi 10.9 saniyede geride bırakabilen otomobilden sadece 12 adet üretileceği de açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder