8 Temmuz 2011 Cuma

Land Rover Discovery 4 ve Range Rover Sport


2012 model yılına yeniliklerle giren markalar arasına İngiliz Land Rover da katıldı. Markanın Discovery ve Range Rover Sport serilerinde kullanılan küçük turbo Diesel motor modifiye edilirken donanımda da değişiklikler bulunuyor.

Yeni gövde rengi ve jant seçeneklerinin yanında iç mekan renklerinde de yenilikler barındıran Discovery 4 donanmında Bluetooth ve Dijital radyo destekleyen ses ile arka koltuklar için kablosuz eğlence sistemi, ses aktivasyonlu arayüz ve (Opsiyonel) Harman Kardon marka, 825 Watt kapasiteli, 17 hoparlörlü ses sistemi bulunuyor. Donanıma eklenen yardımcı sistemlerse yokuş kalkış yardımcısıyla yokuş sabit sürat kontrolü.

Range Rover Sport modellerinde sunulan yenilikler de Discovery modelindekilere benzer. Yeni renk ve jant seçenekleriyle zenginleştirilen donanım bu araçta da dikkat çeken detaylar arasında. Araçta kullanılan alüminyum bagaj kapağı artık elektrikli olarak açılıp kapanabilirken dokunmatik navigasyon ekranına çift açı opsiyonu eklenmiş. Kablosuz arka koltuk eğlence sistemiyle birlikte Harman Kardon ses sistemini de opsiyonlar arasına alan aracın Autobiography versiyonları artık daha zengin standart donanım sunmakta.

Her iki araçta da kullanılan 3 litre hacimli v6 turbo Diesel motor 256 beygir güç, 600 Nm tork üretecek şekilde modifiye edilirken motorlarla birlikte gelen 8 ileri vitesli otomatik şanzıman tüketim değerlerini ortalama %5 aşağıya çekmiş. Direksiyon arkasından manuel olarak da kumanda edilebilen şanzımanın geri ve boş vites seçimleri ara konsol üzerinde bulunan yuvarlak düğmeden yapılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder