8 Temmuz 2011 Cuma

Renault Frendzy


Renault, 2011 Frankfurt otomobil fuarında sergileyeceği küçük ticari araç konseptini tanıttı. Fütüristik detayların arasında markanın gelecekteki ön yüz tasarımını barındıran araç elektrik motorlu.

Camın ardına gizlenmiş A sütunları sayesinde Lancia Stratos ve Škoda Roomster gibi araçları andıran aracın Ön panjuru biraz daha sadeleştirildikten sonra yeni nesil Clio modellerine adapte edilecek. Aydınlatma grubunun tamamında LED teknolojisi kullanılan aracın ön kapıları sade bir duruş sergilerken arka kapılarda durum farklı. Üzerine görüntü verilebilen sağ kapı farklı bir menteşe tasarımıyla geriye ve dışarıya doğru açılırken solda bulunan kapı geriye doğru açılıyor. Bagaj kapağı da çift parçalı olarak açılan Frendzy'nin büyük jantlarının iç kısmında bulunan sarı renkli fren kaliperleri dikkat çekiyor.

Bu kadar ilginç görünen dış mekan içeriyi görünce sade bile kalıyor. Ön konsolda bulunan yeşil renkli LED ışıklandırmayla çevreye saygısını gösteren aracın sade tasarımlı kokpitinde dijital göstergeler, göbeği derine yerleştirilmiş direksiyon simidi, ve havada duruyormuş gibi görünen vites konsolu dikkat çekiyor. Ahşap kaplı bir tabana sahip olan aracın orta konsoluna entegre edilen Blackberry PlayBook fonksiyonların çoğunu kontrol etmek için kullanılabiliyor.

İleriye doğru katlanarak bagaj hacmini artıran ön koltukları da havada duruyormuş gibi görünen aracın arka koltukları da tabana gizlenebiliyor. Küçük çocuklu aileler için bagaj kısmının tabanı boyanıp rahatça silinebilen bir panelle kaplanırken eşyaların savrulmaması için bu kısımda manyetik sabitleyiciler kullanılmış. Aracın değişken yapısını sergileyen bir başka özellikse aşırı büyük eşya taşınması sırasında şeklini değiştirebilen kumaş tavan.

Performans verileri henüz açıklanmayan aracın elektrik motoru 60 beygir güç, 226 Nm tork üretebilirken 1.420 kg ağırlığındaki Frendzy'nin maksimum sürati 130 km/s olarak açıklandı.

2 yorum:

  1. torpido gözü nerede bu aracın? adama sormazlar mı ''hacı dayı hem ticari diyorsun hem dımbızlak kokpit yapıyorsun?'' diye. teknoloji başını alsa gitsede bir evrak birşey mutlaka olur sağda solda onu ne yapsın adam? çıkıntı da yok yolcu tarafının ön kısmında o tarz şeyler için. varsa bunlar ben görmediysem renaultdan burada özür de dilerim. fütüristik diye diye adamı iyice bellediler vallahi.

    YanıtlaSil
  2. renault concept modelleriy ile seri üretim modelleri arasındaki farkı çok yüksek tutuyor. bmw mercedes audi gibi markaların concept modellerini incelerim ama renault'nun concept modellerini incelemeye gerek duymuyorum.

    YanıtlaSil