25 Ağustos 2011 Perşembe

Aston Martin V12 Vantage GT3


İngiliz üretici Aston Martin, şık coupé modeli V12 Vantage'ın yarış versiyonlarından GT3'ü tanıttı. FIA'in belirlediği birçok klasmanda pist yarışçıları üreten firma bu otomobiliyle v8 motorlu GT4'e de bir kardeş üretmiş oldu.

Büyük boyutlu ön splitter ve arka spoiler, genişletilmiş gövde, alçak süspansiyon sistemi, çok katlı difüzör ve dev havalandırma çıkışları dikkat çeken araçta hafifletilmiş 18 inç çaplı jantlar kullanılıyor. İç mekanında da beklendiği gibi FIA'nın zorunlu koştuğu yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, takla kafesi ve yangın söndürme sistemi standart olarak sunulan aracı hafifletmek için içeride de bol bol karbon fiber kullanılmış.

Aracın yol versiyonunda da kullanılan 6 litre hacimli v12 motor 600 beygir güç, 700 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye edilirken şanzıman 6 ileri vitesli yarı otomatik bir ünite.

Standart olarak ayarlanabilir süspansiyon sistemi ve yarış tipi frenlerle sunulan 1.250 kg ağırlığındaki aracın fiyatı İngiltere pazarı için 298.000 Sterlin olarak açıklandı.

1 yorum:

  1. onur bey alakasız oldu ama yeni mercedes B serisini çok merak ediyorum en kısa zamanda görüşlerinizi almak istiyorum.

    YanıtlaSil