10 Ağustos 2011 Çarşamba

Opel Insignia


Opel'in şık sedan modeli Insignia 2012 model yılı için ufak yenilikler sunacak. Tasarım anlamında bir değişim yaşamayan aracın motor seçeneklerinin de çoğu aynı kalmış.

Dış görünüşünde bir değişiklik bulunmayan otomobilin jant seçenekleri yenilenirken Luxor isimli metalik renk seçenekler arasına eklenmiş. İç mekanda da tasarım anlamında bir yenilik sunmayan otomobilin navigasyon sistemleri CD temelliden SD kart kullananlara dönüşmüş. Donanımına, yol işaretlerini okuyabilen ve gerektiğinde çarpışma uyarısı için kullanılan ileri görüş kamerası ekleyen Opel opsiyonel olarak Nappa deri döşeme de sunmaya başlamış.

Kaputunun altında yeni bir motora yer veren Insignia bu üniteyle sınıfının en cimri benzinli motoruna sahip olmuş. Astra ve Meriva gibi modellerde de kullanılan turbo beslemeli 1.4 litre hacimli ünite 140 beygir güçle yerini aldığı 1.8 litre hacimli motordan aşağı kalmıyor. 200 Nm tork üretebilen ünite ecoFLEX donanım seviyesinde, düşük yuvarlanma dirençli lastikler, daha aerodinamik gövde altı yapısı, oranları yenilenmiş 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve start/stop sistemiyle birlikte sunuluyor. Sedan modeli 100 km mesafede 5.7 litre yakıt tüketen aracın Sports Tourer versiyonlarıysa 5.9 litre/100 km ortalamasına sahip. Maksimum sürati 205 km/s olarak açıklanan sedan modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 10.9 saniye sürüyor.

Yakıt tüketim değeri aşağıya çekilen bir diğer motor seçeneğiyse turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli ünite. Start/stop, aerodinamik taban ve düşük yuvarlanma dirençli lastiklerle donatılan araç ortalamada 0.5 litre/100 km seviyesinde bir düşüşle 100 km mesafede 7.6 litre benzin tüketiyor.

Güçlendirme çalışması yapılan motorsa bu aracın dört tekerlekten çekişli versiyonunda bulunuyor. Gücü 250 beygire, torkuysa 400 Nm'ye yükseltilen 2 litre hacimli motor manuel şanzımanlı sedan modeli 0'dan 100 km/s sürate 7.5 saniyede ulaştırırken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış. Start/stop ve düşük yuvarlanma dirençli lastikleri bu araçta da kullanan Opel ortalama tüketim değerini 8.4 litre/100 km'ye indirebilmiş.

5 yorum:

  1. 1.4 koca insignia için yeteli olur mu bilmem..

    acaba şehir içi tüketim kaç gerçekleşir 1.4 motorda?

    YanıtlaSil
  2. motorun torkuna ve hangi devirden itibaren verdigine bakmak lazim

    YanıtlaSil
  3. Motor özellikleri Astra 1.4 ile aynı. Performans beklentisi minimum düzeydeyse yeterli olur ama çıtayı biraz yükselttiğinizde mutlu etmeyecektir.

    Tüketim değeri konusunda da fabrika verisi ve gerçek değerler arasında büyük fark olması olası. Tabi herşey sürücü kullanım alışkanlıklarına bağlı.

    YanıtlaSil
  4. Super araba conforlu genis guzel ama tek sorun arabayi nasil bi fiyata aliyiruz sonra nasil bi fiyata dusuyor yazik 2011 modelini 60000 aldik dimdiki fiyatina bakin 2009 model bi vv oassatla ayni fiyata yazik

    YanıtlaSil
  5. İşte bu nedenle ikinci el olarak alınması çok mantıklı Opel modellerinin.

    YanıtlaSil