21 Eylül 2011 Çarşamba

Kia GT Concept


2011 Frankfurt otomobil fuarının sürpriz yapan üreticileri arasında Güney Kore merkezli üretici Kia da bulunuyor. Son yıllarda oldukça popüler bir akım haline gelen "Dört kapılı coupé" tarzında bir araç tanıtan firma böylece ilk defa arkadan itişli bir otomobil sergilemiş oldu.

Firmanın tasarım anlamında gelecekte uygulayacağı planı yansıtan bir otomobil olan GT Concept yuvarlak burun kısmının yan taraflarına eklenen hava girişleriyle dikkat çekiyor. Karbon fiberden üretilen dev jantlara sahip olan konseptin aynaları yerine kameralar kullanılırken arka kapıları geriye doğru açılıyor. Dar bir açıyla eğim verilen arka kısmına eklenen difüzör dikkat çekerken aydınlatma grubunda LED teknolojisi kullanılmış.

4.690 mm boya, 1.890 mm genişliğe ve 1.380 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 2.860 mm olarak belirtilmiş.

Özellikle A sütununda kullanılan bakır kaplamaları ilginç bir görünüm sunan aracın iç mekanında da bakır rengi görülebiliyor. Sportif bir direksiyon simidi ve üç boyutlu göstergelere sahip olan aracın orta konsolu bulunmuyor. Birbirlerine ters yönde açılan dört kapısı sayesinde iç mekana giriş ve çıkışlarda sorun yaratmayan aracın deri döşemeli koltuklarında dört kişi için yer bulunuyor.

Kaputunun altında, son zamanların trendi olan hibrit bir motor barındırmayan aracın turbo beslemeye sahip 3.3 litre hacimli v6 motoru 395 beygir güç, 534 Nm tork üretebiliyor. Arkadan itiş sistemine sahip olan GT Concept'in şanzımanıysa 8 ileri vitesli otomatik bir ünite.

1 yorum:

  1. bilmiorum neden ama içimden bi ses bu araç olmamış hala eksikleri var diyor. hani böyle adlandıramıyorum ama bir şeyler yanlış bu araçta..

    YanıtlaSil