18 Eylül 2011 Pazar

Rimac Concept_One


2011 Frankfurt otomobil fuarı elektrik motorlu otomobillerin şov alanına döndü. Alman markalarının şehir kullanımı için tasarladığı küçük otomobillerden hibrit araçlara kadar geniş bir yelpazede sunulan elektrik motorları şimdi de yeni bir marka olan Rimac'ın ilk konseptine güç veriyor.

Yuvarlak hatlara sahip bir coupé olan Concept_One, LED aydınlatma grubu, büyük bir splitter ve dev jantlar gibi özelliklere sahipken iç mekanda dört bir yanda görülebilen deri döşemeler ve dijital göstergeler dikkat çekiyor. Hem iç hem de dış aynaları yerlerini kameralara bırakan otomobilde dış mekan görüntüleri içerideki küçük ekranlara aktarılıyor.

Dört adet elektrik motoruna sahip olan araç toplam 1.088 beygir güç, 3.800 Nm üretebiliyor. 92 kWh kapasiteli pilleriyle 600 km gibi uzun bir menzil sunabilen aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 2.8 saniye sürerken maksimum sürati 305 km/s olarak açıklandı.

Karbon fiber gövde, dört tekerlekten çekiş sistemi ve karbon seramik fren diskleri gibi özellikler sunan aracın ağırlığı 1.650 kg olarak açıklandı. 2013 yılında teslimatlara başlamak isteyen Rimac bu araçtan toplam 88 adet üreteceğini de belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder