16 Eylül 2011 Cuma

Toyota Avensis


2011 Frankfurt otomobil fuarının sürprizleri arasında Toyota'nın makyajlı Avensis modeli bulunuyor. Toyota'nın gelecekte tanıtılacak olan modellerinde kullanılması beklenen ön yüzle donatılan otomobilin kaputu altındaki yeniliklerse pek etkileyici değil.

LED gündüz farları eklenen daha sportif görünümlü farlar ve bunlara uygun şekilde şekillendirilen ön panjur ile ön tamponuyla daha dinamik bir görünüme kavuşan araçta yeni jant seçenekleri sunuluyor. Stoplarının desenleri de yanilenen Avensis'in arka tampon tasarımı da yenilenmiş.

İç mekanında yapısal bir farklılık olmayan aracın orta konsolu biraz daha derli toplu görünüyor. Daha zengin donanım paketlerine sahip olan makyajlı Avensis'in yeni navigasyon sistemi ekranından eglence sistemi de kontrol ediliyor. Bu ekranı kullanan Touch And Go Plus, 3 boyutlu harita, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantısı, ses algılama, geri görüş kamerası, 11 hoparlör, trafik haritası ve müzik tanıma programı gibi özellikler sunuyor.

Güvenlik donanımları arasında adaptif farlar, radarlı hız sabitleme ve sınırlandırma, şeritte kalma asistanı ve kaza önleme sistemi bulunan araçta çekiş kontrol sistemi ve ESP standart olarak sunulmakta.

Kaputunun altında büyük bir yenilik bulunmayan aracın 2 litre hacimli benzinli motoru aileye veda ederken kalan motorların tüketim değerleri aşağıya çekilmiş. 1.8 litre hacimli benzinli motoru 148 beygir güç üretebilen aracın iki turbo Diesel motorundan ilki 2 litre hacimden sadece 124 beygir güç alabilirken 2.2 litre hacimli ünite 148 beygir gücünde.

6 ileri vitesli manuel şanzıman motor seçeneklerinin tamamında sunulurken 2.2 litre hacimli ünite 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla da alınabilecek. Diğer motorlardaysa sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) opsiyonu sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder