16 Kasım 2011 Çarşamba

Ford Escape


2011 Los Angeles otomobil fuarı sırasında tanıtılan araçlar kervanına Ford'un küçük SUV modeli Escape'in yeni nesli de katıldı. Avrupa pazarında Kuga ismiyle pazarlanacak olan Escape'in görünümü Vertrek konseptinden tanıdık.

Genel hatları güncel Ford modellerinden esinlenilerek tasarlanmış gibi duran otomobil Vertrek konseptinin seri üretim versiyonu. Hem ön hem de arka kısımda yeni nesil Focus izleri görülebilen Escape'in yan kısımlarıysa güncel Kuga'yı andırıyor.


İç mekan tasarımında da güncel modellere göndermeler yapan Ford, SYNC ve MyFord Touch gibi sürücü arayüzlerini bu aracında da kullanmış. Tavana kadar  971 litre yükleme hacmi sunan bagajı arka koltuklar yatırılarak 1.928 litreye genişletilebilen Escape'in donanımında kör nokta uyarı sistemi, otomatik park yardımcısı ve bir ayak hareketiyle açılıp kapanabilen bagaj kapağı da bulunuyor.

A.B.D. pazarı için üç adet benzinli motor seçeneği bulunacak olan araçta 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak. Giriş modelinde kullanılan 2.5 litre hacimli motor 170 beygir güç, 227 Nm tork üretebilirken EcoBoost ailesine mensup diğer motorlar performans konusunda daha başarılı.

1.6 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 175 beygir güç, 240 Nm tork üretebilen Escape'in 2 litre hacimli motoru yine turbo besleme sayesinde 240 beygir güç, 340 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder