1 Kasım 2011 Salı

Scion Numeric xB


Scion’un 2011 SEMA Show’da sergilediği en renkli otomobil şüphesiz Numeric xB isimli araç. Bolca sponsor eşliğinde hazırlanan otomobil üzerinde işlem yapan firmalardan en alışılmadık olanıysa New Balance.


686’nın 20. Yaşını kutlamak amacıyla Scion Racing ile birlikte hazırlanan araçta snowboard teması hemen belli oluyor. Bütün gövdesi, su geçirmez 686 kumaşla kaplanan aracın lastikleri de New Balance tarafından hazırlanmış. Gövdesi genişleyen xB’ye 18 inç çaplı jantlar eklenirken hafifçe makyajlanan ön tampona üç adet projektör tarzı sis farı eklenmiş. Ön çamurlukların tampon tarafı ve ön kapılarda fermuarlı cepleri bulunan otomobilin çerçevesiz camları sarı film ile kaplanırken arka kapılar artık geriye doğru açılıyor. Aracın belki de en orijinal tasarımlı kısmıysa 686 sayısı şeklindeki egzoz çıkışları.

İç mekanı da baştan yaratılan aracın kapılarına geniş gözler eklenirken arka kısımda snowboard ekipmanlarına özel kısımlar tasarlanmış. Ön koltukları yüksek yan destekli yarış üniteleriyle değiştirilen bu xB’nin yolcuları bir takla kafesiyle korunuyor. Yenilenen direksiyon simidinin arkasında yer alan kollar dışında kalan bütün yüzeyleri yenilenen kokpitte dijital göstergeler, özel tasarım havalandırma kontrolleri, büyük ekranlı eğlence sistemi ve Sparco’dan alınan vites kolu sunulmakta. İçerisinde, yolcuların kullanımına sunulan iPad 2 için özel bir bölme de bulunan araçta kar küremek için çeşitli aletler ve çığ altında kalanları arama-kurtarmaya yarayan detektör ve reflektörler bulunuyor. Yan aynaları bulunmayan aracın geri görüşü kameralarla sağlanıyor.

Yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemiyle birlikte TRD kaynaklı fren sistemine de sahip olan Numeric xB’nin 2.4 litre hacimli motorunda sadece hava emiş modifiye edilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder