3 Kasım 2011 Perşembe

Volkswagen CC


Volkswagen Passat CC makyajlandı. Yenilenirken ismindeki "Passat"'ı da kaybeden otomobilin görsel değişimi motor kaputunun altındakinden daha büyük olmuş.

LED gündüz farlı bi-xenon farlarla donatılan CC'nin kaput, ön psnjur ve ön tamponu da makyajlanmış. Stopları da LED teknolojisi kullanan otomobilin bagaj kapağı ve arka tamponu da hafifçe makyajlanmış.

İç mekanında büyük bir değişiklik olmayan aracın donanımına havalandırma ve makyaj fonksiyonlu koltuklar, cam tavan, yol işareti tanıma sistemi, sürücü için yorgunluk uyarısı, şeritte kalma asistanı, direksiyonel farlar ve otomatik uzun far ayarı eklenmiş.

Bütün Diesel motor seçeneklerinde Start&Stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemi bulunacak olan aracın 2 litre hacimli TDI üniteleri 140 ve 170 beygir güç üretebiliyor. Aynı hacimli TFSI motoru 211 beygir güç üretebilen CC'nin 1.8 litre hacimli benzinli motoru 160, 3.6 litre hacimli v6 motoruysa 300 beygir güç üretebiliyor.

15 yorum:

  1. off... eski hali de süperdi, bu hali bambaşka olmuş... bayıldım!

    YanıtlaSil
  2. Resit topaloglu3 Kasım 2011 16:59

    İc dizayn fiyata kiyasla gercekten yetersiz, vw nin en pahali araci konumunda olmasina ragmen cekici bir ic dizaynna sahip degil.

    YanıtlaSil
  3. en pahalı araç? phaeton daha pahalı diye biliyorum.. hani şu a8 ile 7 serisi ile s klas ile aynı sınıfta olan.. tamam üçünden de iyi olmayabilir, ama bu aynı sınıfta olmadığını değiştirmez sanırım. gerçi katılıyorum, iç dizayn daha iyi olabilirdi.

    YanıtlaSil
  4. passat'ı batırdıktan sonra CC'den de umudu kesmiştim ama neyse ki güzel olmuş

    YanıtlaSil
  5. Eski halinden çok daha iyi olduğu kesin bir de beyazını görsek tam olacak.

    YanıtlaSil
  6. Evet CC'den daha pahalı Phaeton ve Touareg var.

    Ben genel olarak beğendim tasarımını fakat ön panjur biraz fazla köşeli durmuş gibi geldi.

    YanıtlaSil
  7. VW müşteri profili için en azından 1.4 TSI 160 hp oldukça talep görebilecek bir modelken inatla 1.8 TSI motor ile donatıyorlar.Bu araca 1.4 TSI motor gelsin Mercedes C serisinden daha çok talep görecek.Nedense böyle bir girişimleri yok.

    YanıtlaSil
  8. 1.4 tsi cc gelirse passat satılmaz da ondan

    YanıtlaSil
  9. Volkswagen'in CC için öncelikli pazarlarında böyle bir talep olmadığı için bu şekilde bir girişim yok. En büyük pazarlar olan Avrupa ve A.B.D.'de bizde olduğu gibi motor büyüklüğünü baz alan saçma vergi sistemleri olmadığından daha büyük hacimli motorlar işlerini görüyor.

    YanıtlaSil
  10. bu aracı beğenmek için sebep yok , önden arkadan araç çok klasik , iki led far döşeyince her şey güzel görünüyor bizim memlekete , afedersiniz ama bu iç dizayn ile kendinizi jetta ya da passattan farklı bir arabada hissetmezsiniz. çok daha dinamik olmalı. hala passat cc bu , passat karakterli , spor otomobil ile harmanlanması vasat bir araç. isterse 1,2 500 beygir manyak bir teknoloji çıkarsın bu araç yerine tercih edilebilicek milyon tane araba var. kısaca çok gereksiz bir aracı satmaya devam ediyor vw.

    YanıtlaSil
  11. benim en beğendiğim iç mekanlardan birisi VW'ninki. eğer 500.000 liraya panamera alacak parası olan yoksa kimse şu fiyatlara şu iç mekana laf etmemeli. özellikle yeni DSG vitesin tipi çok hoş, estetik.

    YanıtlaSil
  12. eski kasa 2012 1.8t olanına sahibim.. her ne kadar eski kasasının daha özgün olduğunu düşünsem de yeni 1.4t seçeneği çıkması vergi diliminden faydalanması ne yazık ki eski 1.8t sahiplerini büyün zarara uğrattı.. onun haricinde passat tan sadece dış görüntü ve birkaç tasarım detayı olarak da farkı olsa buna değer diye düşünüyorum çok da memnunum.. şu anda türkiye de kaldı mı bilmiyorum ama 79 binlik fiyatıyla gereksiz, tercih edilmeyecek sıfatlarını kesinlikle haketmediğini düşünüyorum ..

    YanıtlaSil
  13. Arabaya onden bakildiginda arabayi degil sadece panjuru gorebilirsiniz. Parlak buyuk ve koseli panjur cok abartili, halbuki koseli degil de daha sportif akici hatlarla su anki hali guzel olan farlari birlestirebilseydi vw, cok daha agresif ve sportif gorunum kazandirabilirdi, vw bu koseli parlak buyuk panjurla asalet katmaya calismis olabilir ama bence ust sinif bi arac olmadigindan (bmw audi mercedes e oranla) bu panjuru gereksiz buluyorum, genel olarak aracin tasarimini begeniyorum fakat o panjur guzel gorunmuyor uygun da degil bence, ic tasarimi yetersiz bence de ama fiyatina gore normal buluyorum

    YanıtlaSil
  14. mercedes cls'den çal çalabildiğini vw hayat sana güzel :)

    YanıtlaSil
  15. Passat gitmiş, direk mercedes olmuş gelmiş..

    YanıtlaSil