1 Kasım 2011 Salı

Volkswagen Go!


Italdesign Giugiaro ile yakın ilişkileri olan Volkswagen, Go! isimli şehir otomobilini şekillendirmek için bu isimlere güvenmiş. Ortaya çıkan sonuç ise dikkat çekici: Orta menzile sahip elektrik motorlu bir otomobil.

2.700 mm'lik uzun bir aks mesafesine sahip olan aracın boyu 3.990 mm. 400 litre hacimli bagajı gerektiğinde 525 litreye kadar büyütülebilen aracın geniş cam yüzeyleri iç mekandakilerin ferah bir şekilde yolculuk etmelerine yardımcı oluyor. İnce yapılı farları xenon ve LED teknolojilerini barındırırken yan camları ikiye bölen şerit hem görsel hem de işlevsel. Ön kısmında yan aynaların yerine yerleştirilen geri görüş kameralarını barındıran bu şeridin sadece alt kısmında kalan cam açılabiliyor.

İç mekanı oldukça sade bir biçimde tasarlanmış olan otomobil oval bir direksiyon simidine ve ön cam alt kısmı boyunca uzanan göstergelere sahip. Orta konsolu dokunmatik bir ekrandan oluşan Go!'nun ön koltukarı arasında geçişi kolaylaştırmak için vites konsolu iptal edilirken orta kol dayanağı kaldırılabiliyor.

Dört adet tekli koltuğa sahip olan aracın bütün bu koltukları elektrikli olarak ayarlanabiliyor. Kapıları da elektrikli yardımcılarla açılabilen aracın bagaj kapağını açmak için tamponun alt kısmında bulunan algılayıcılara bir ayak hareketiyle sinyal göndermek yeterli oluyor.

Elektrik motorlu bir otomobil olan Go!'nun menzili 240 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder