23 Kasım 2011 Çarşamba

Volkswagen Passat Alltrack


Volkswagen, hafif arazi şartlarına uygun hale getirilen model sayısını artırıyor. Küçük hatchback modellerinin ardından sıra daha büyük araçlara gelirken bu tip “Yarı SUV” otomobillerine verilen isim de değişiyor.

Station wagon gövde tasarımına sahip Volkswagen Passat temelli olan Alltrack genel tasarım anlamında bu otomobilden farksız hatlara sahip. Hafif arazi kullanımı için ön tamponuna daha dayanıklı bir ızgara yerleştirilen otomobilin hem ön hem de arka tamponunun altında metal korumalar kullanılmış. Çamurluklarının dış yüzeyi siyah plastikle kaplanan Passat Alltrack’in jantları büyürken yüksekliği artırılmış.


İç mekanı gövdesinden de az makyaj gören aracın bu kısmında yeni döşeme renkleri ve Alltrack armaları dışında büyük bir değişiklik yok. Standart donanımı, eşdeğer motor gücüne sahip Passat Wagon modellerinden zengin olacak otomobilin opsiyonel donanımında da arazide işe yarayabilecek aksesuarlar sunulacak.

Tamamı turbo beslemeye sahip dört motor seçeneği olan aracın benzinli motorları 1.8 ve 2 litre hacimli. Sırasıyla 160 ve 210 beygir güç üretebilen ünitelerin ardından 2 litre hacimli, 140 ve 170 beygir güç üretebilen Diesel motorlar geliyor. 170 ve 210 beygir güç üretebilen motorlar standart olarak dört tekerlekten çekiş ve çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla (DSG) sunulacakken 140 beygir gücündeki turbo Diesel motorda bunlar opsiyon olacak.

2012 yılının başında piyasada olacak Passat Alltrack’in turbo Diesel modelleri 5.7 ve 5.8 litre/100 km’lik ortalama yakıt tüketim değerleri sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder