2 Aralık 2011 Cuma

Renault Scénic ve Grand Scénic


Renault'nun küçük boy minivanı Scénic ve 7 kişilik kardeşi Grand Scénic makyajlandı. Görünümü gençleşen araçta yeni motor seçenekleri de sunuluyor.

Makyajlanan yüzünde geriye doğru uzanan farlar ve tamamen yenilenen ön tampon dikkat çeken araçlar LED gündüz farlarıyla donatılmış. Yeni jant ve gövde rengi seçenekleri donanıma eklenirken arka kısımda stopların büyüdüğü görülebiliyor.


İç ekana geçildiğinde tasarımın büyük oranda aynı kaldığı görülüyor. Bu kısımda da yeni renk kombinasyonları sunan Renault donanıma yeni radyo ünitesini eklerken orta konsol ve gösterge tablosunda hafif makyaja gidilmiş.

Donanımı genel olarak zenginleşen araçlar Renault'nun Visio sistemiyle donatılan ilk otomobiller olma özelliğini taşıyor. Şeritte kalma asistanı ve otomatik far aydınlatma şiddeti ayarına sahip olan bu sistem yol güvenliğini artırıyor. Bunun haricinde yokuş kalkış sistemini artık standart olarak sunan Scénic ailesi Energy donanımında düşük yuvarlanma direncine sahip lastikler, start/stop ve fren enerjisi geri kazanım sistemlerini standart donanıma eklemiş.

Kaputun altında da yenilikler sunan araçlarda kullanılmaya başlanan 110 beygir gücündeki 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor, 4.1 litre/100 km tüketim ortalamasına sahipken aynı ünitenin 130 beygir güç üretebilen versiyonu 4.4 litre/100 km ortalama sunmakta.

Benzinli motor seçeneklerinde de yeniliğie giden Renault, turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli ünitenin 115 beygir güç üretebilen versiyonunu da tanıtırken bu ünitenin, 1.6 litre hacimli eski motordan %20 daha az yakıt tükettiğini de açıkladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder