26 Aralık 2011 Pazartesi

Toyota Aqua ve Prius C


Geçtiğimiz ay seri üretim modelleri tanıtılan ve Japonya dışında Prius C olarak adlandırılacak olan Toyota Aqua piyasaya sürüldü. Detaylı teknik verileri de yayınlanan otomobil ile birlikte TRD ve Modellista isimli iki görünüm paketi de tanıtıldı.

Standart haliyle de oldukça sportif bir duruşa sahip olan otomobilin TRD donanımlı versiyonunda LED aydınlatma eklenmiş ön splitter, genişleyen yan etekler, daha sportif görünümlü jantlar, alt kısmı difüzör şekilli arka tampon eki, daha büyük bir bagaj üstü spoiler ve çift çıkışlı egzoz sistemi standart olarak sunulurken bu aracın süspansiyon sistemi de sertleştirilmiş.


Biraz daha lüks görünen Modellista paketinde ön panjurun üst ve alt kısmı, kapıların altı ve bagaj kapağının tamponla buluştuğu noktalarda kromajlı cıtalar kullanılırken sportif görünümlü jantlar, daha sade bir ön splitter, hafifçe genişletilmiş yan etekler, alt kısmı uzatılmış arka tampon, bagaj üstü spoiler ve kromajlı tek çıkışa sahip egzoz sistemi standart olarak sunuluyor.

Aqua'da görev yapan hibrit ünitenin 1.5 litre hacimli benzinli motoru 74 beygir güç, 111 Nm tork üretebilirken elektrik motoru 61 beygir güç, 169 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 10.7 saniyede ulaşabilen otomobilin ortalama yakıt tüketiminin 3 litre/100 km barajının altında olduğu belirtiliyor.

5 yorum:

  1. normal prius'dan daha ufak sanırım bunlar? güzel olmuş hoş olmuş. normal prius'a soğuktum benim gibi adama çok büyük araç ama bu mantıklı bir seçim olur. hem ekoloji için hem yakıta dünya para vermeyiz.

    YanıtlaSil
  2. fiyatı ne kadar olur acaba

    YanıtlaSil
  3. Evet, araç bildiğimiz Prius'tan daha küçük.

    Japonya pazarında fiyatı 1.69 Milyon Yen seviyesinden başlıyor ki bu da yaklaşık 41.250 TL ediyor. Dolayısıyla Türkiye'ye getirilirse Diesel motorlu bir Auris'ten daha pahalı olmaması gerekir.

    YanıtlaSil
  4. eger bir gun gelirse, Turkiye'deki mevcut vergilendirmeden dolayi fiyati Auris'in cok ustunde olacak diye tahmin ediyorum.

    Bu araca alternatif Avrupa uretimi Yaris Hibrit yakinda piyasaya cikacak. Dis tasarim yukaridaki aractan farkli olacak fakat yeni Yaris ile benzerlikler gosterecek.

    YanıtlaSil
  5. Fiyat farkı daha çok güçlü Yen'den dolayı fazla olacaktır zira içten yanmalı motorunun hacmi 1.5 litre olduğundan ÖTV'si zaten en alt seviyeden alınacak.

    YanıtlaSil