9 Nisan 2011 Cumartesi

Jeep Wrangler Pork Chop ve Renegade


Jeep'in 2011 Easter Jeep Safari için hazırladığı özel modeller birer birer tanıtılmaya başlandı. Wrangler temelli modellerden olan Pork Chop ve Renegade ikilisinden ilki hafiflik, ikincisiyse güç temasını işlemiş.

Kapılar, tavan, yan aynalar, tamponlar ve paspaslar gibi ekipmanları araçtan atan Jeep içleri boşaltılmış alüminyum tamponlar ve alüminyum-karbon fiber motor kaputu gibi donanımlarla aracı hafifletmiş. 17 inç çaplı jantlar ve 35 inç çaplı lastiklere sahip olan aracın süspansiyon sistemi yükseltilip güçlendirilirken çamurluklar daha hafif olan modellerle değiştirilmiş.

İç mekanında Sparco marka yarış koltuklarıyla dikkat çeken Pork Chop'ın takla kafesi yeniden şekillendirilirken ön cam yaklaşık 5 cm alçaltılmış. Büyütülmüş bir yakıt tankına da sahip olan araç bütün bu değişikliklerin ardından yaklaşık 390 kg hafiflemiş.

Renegade'in görünümüyse standart bir Wrangler modelinden çok farklı değil. Ek hava çıkışlarına sahip olan motor kaputu, tampon ve yan eteklerde koruma boruları, yarım kapı paketi, çift parçalı açılabilen tavan ve vinç gibi aksesuarlara sahip olan aracın sunduğu en önemli yenilikse 475 beygir güç üretebilen 6.4 litre hacimli v8 motoru.

8 Nisan 2011 Cuma

Rolls-Royce 102EX


2011 Cenevre otomobil fuarında, son yıllarda bu tür organizasyonlarda sıklıkla gördüğümüz elektrikli otomobiller bol bol bulunuyordu. Kullanım giderlerini oldukça aşağılara çekebilen bu araçların lüks segmentte görülmesine yavaş yavaş alışmaya başlamıştık ki İngiliz üretici Rolls-Royce elektrik motorlu konsept aracını tanıttı.

Özel bir maviye boyanan gövde rengiyle dikkat çeken 102EX tasarım olarak Phantom modelinden farksız. İç mekanda da genel görünüm olarak bu otomobille aynı olan aracın ahşap kaplamaları yerini daha çevreci bir ürüne bırakırken Corinova deri döşemeler bitkisel yağlarla işlenmiş.

Ön konsoluna bir şarj göstergesi yerleştirilen otomobilin şarj ünitesi C sütununa gizlenirken marka amblemi Spirit of Ecstasy şeffaf üretilip ışıklandırılmış.

Toplam güçleri 390 beygire ulaşan iki elektrik motoru yardımıyla hareket eden aracın sahip olduğu tork değeriyse 800 Nm. 0'dan 100 km/s sürate erişme süresini "8 saniyenin altında" olarak açıklayan Rolls-Royce aracın maksimum süratini de 160 km/s'te sınırlanmış.

71 kWh kapasiteli pillerle donatılmış olan aracın çift fazlı şebeke için şarj süresi 8 saat olarak açıklanırken maksimum menzilin 200 km civarında olduğu belirtildi.

Abt A6


Audi'nin yeni nesil A6 modelleri için geliştirilen modifikasyon kitleri yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bu konuda uzmanlaşmış firmalardan olan Abt, hem görsel hem de performans anlamında aracı güçlendiren kitler sunuyor.

Yenilenen tamponları sayesinde daha sportif bir görünüme kavuşan A6 için 19, 20 veya 21 inç çaplı jant seçenekleri sunan firma yan etekleri de yeniden şekillendirirken bagaj kapağı üzerine küçük bir spoiler yerleştirmiş.

Otomobil için daha sert süspansiyon sistemleri sunan Alman modifikasyon firması egzoz sisteminin de çıkışlarını çift veya dörtlü olarak sunabiliyor.

Araçta sunulan 3 litre hacimli, aşırı beslemeye sahip benzinli ve Diesel motorlar için modifikasyon kitleri hazırlamış olan üretici turbo Diesel motorun gücünü Power paketiyle 282, Power S paketiyle 310 beygire yükseltiyor. Modifikasyonlar sonucunda benzinli motorun ulaştığı maksimum güçse 410 beygir.

BRABUS SLS 700 Biturbo


Mercedes'in süperspor otomobilini geçtiğimiz yıl bir gövde kiti ve çeşitli aksesuarlarla donatan BRABUS bu yıl aracın motor gücünü de ciddi anlamda artıran bir kiti üretime aldı.

Görünümü, daha önce sunulan geniş gövde kitiyle donatılan SLS modelinden farksız olan otomobilin yeni aerodinamik elemanlarının tamamı karbon fiberden üretilmiş. Önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlar standart örneklere göre %12 daha hafifken titanyumdan üretilen yeni egzoz sistemi de 12 kg'lık ağırlık tasarrufu sağlıyor. Egzoz sistemine ilave edilenbir kelebek valfi sayesinde kabinden ses seviyesi kontrol edilebilirken 30 mm'ye kadar alçaltılan süspansiyon sistemi sürüşü daha kararlı bir hale getiriyor.

İsteğe bağlı donanımlar arasında sunulan ön aks yükseltme sistemi sayesinde aracın burun kısmı 50 mm yükseltilebilmekte. Daha güçlü bir fren sistemiyle donatılan aracın gövdesi de 20 mm genişletilmiş.

İç mekanda baklava desenli deri döşeme ve karbon fiber kaplamalar gibi dikkat çekici donanımlar sunan BRABUS araca özel paspas takımı ve değişik renklerde ambiyans ışıklandırmasını da donanıma eklemiş.

6.2 litre hacimli v8 motoru çift turbo beslemeyle donatılan araç 700 beygir güç, 850 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanı, otomobili 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaştırabilirken maksimum sürat 340 km/s olarak açıklanıyor. Aracın 0'dan 200 km/s sürate ulaşma süresiyse sadece 10.2 saniye.

Wiesmann Spyder


2011 Cenevre otomobil fuarında sergilenen araçlar arasında küçük üreticilerin ilginç konseptleri de göze çarptı. Bu araçlardan birisi de Wiesmann'ın Spyder isimli konsepti oldu.

Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan küçük otomobilde kapı, tavan veya cam bulunmuyor. Bulunmayan bu özellikler sayesinde ağırlığı 1.000 kg'ın altında tutulabilen aracın performans seviyesi de hayli yüksek.

BMW'nin M3 modelinden alınan 4 litre hacimli v8 motoru 420 beygir güç üretebilen Spyder'ın maksimum sürati yaklaşık 290 km/s olarak açıklanırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 4 saniyenin altına indirilmiş.

Suzuki Swift X-ITE


Japon üretici Suzuki, küçük hatchback modeli Swift için geliştirdiği yeni aksesuar ailesini tanıttı. X-ITE isimli bu ailede, otomobile teknik anlamda bir avantaj sağlamasa da görünüm daha sportif bir hale geliyor.

Yenilenen ön tamponu Kizashi modelini andıran otomobilde koyu renge boyanmış 17 inç çaplı jantlar, yeni yan etekler, gövde için grafikler ve bagaj kapağı için spoiler gibi donanımlar sunulurken arka tampon da yeniden şekillendirilebiliyor.

İç mekan için de ufak tefek yenilikler sunan Suzuki, alümünyum vites topuzu, yeni paspaslar ve paslanmaz çelik kapı eşiği kaplamalarını Almanya'da 65 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla satışa sundu.

Opel Meriva Design Edition



Geçtiğimiz yıl tanıtılan yeni Meriva'ya özel donanımlı bir versiyon eklendi. Design Edition isimli araç teknik bir yenilik sunmasa da tasarımı çok daha çekici.

Toplam 5 gövde rengi seçeneği bulunan aracın jant çapları 18 inçe yükselirken tavanı siyaha boyanmış. Arka camları karartılan otomobilin adaptif farları da koyu renkli. Elektrikli yan aynalar, cruise control, deri kaplı direksiyon simidi, yol bilgisayarı ve klimayı standart donanımda sunan araçların Almanya pazarında başlangıç fiyatları 19.570 Euro olacak.

Anderson Germany Ferrari 458 Italia Black Carbon Edition


Anderson Germany'nin Ferrari 458 Italia yorumu da sade bir sportiflik sunuyor. Yapılan modifikasyonlar sonucunda güçlenen aracın ağırlığı da aşağıya çekilmiş.

Dışarıdan bakıldığında siyah gövde rengiyle dikkatleri üzerine çeken aracın kırmızı fren kaliperleri ve yine siyaha boyanmış 21 inç çaplı jantları etkileyici bir görünüm sunuyor. Bagaj kapağı yenilenen aracın hava emiş yarıkları, yan aynaları ve difüzöründe de karbon fiber kullanılmış.

İç mekanında baklava desenli süet döşeme dikkat çekerken buna uygun deri döşeme ve karbon fiber kaplamalar daha da sportif bir etki yaratıyor. Aracın camları da koyulaştırılırken aynı işlem aydınlatma grubu için de yapılmış.

Otomobilin 4.5 litre hacimli v8 motorunun elektronik kontrol ünitesi yenilenirken yeni egzoz sistemi hem 18 kg daha hafif hem de kabinden kumanda edilebilen kelebek valflere sahip. Bu değişikliklerle gücü 623 beygiri bulan aracın torkuysa 636 Nm olarak açıklandı.

Chevrolet Corvette Centennial Edition


Chevrolet, 100. yaş gününü kutlamak için sportif modeli Corvette'in özel versiyonlarını hazırladığını açıkladı. Bütün Corvette modelleriyle birlikte ısmarlanabilen paket motor gücü artışı içermiyor.

Siyah renkli gövde rengi üzerine yine koyu renkli şeritle dikkat çeken aracın jantları da siyaha boyanırken fren kaliperleri kırmızı renkli. Karbon fiberden üretilen ön splitter ve arka spoiler ile donatılan otomobilin iç mekanında süet kaplı direksiyon simidi, orta kol dayanağı ve koltuklar dikkat çekerken siyah renkli deri döşeme kırmızı ipliklerle tutturulmuş. Aracın dış mekanında olduğu gibi içerisinde de 100. yıl amblemleri bulunuyor.

Araçların donanımına eklenen diğer kalemlerse elektrikli ve ısıtmalı koltuklar, Bluetooth bağlantısı, navigasyon sistemi, Bose ses sistemi, Z06 için karbon fiber motor kaputu, adaptif amortisörler ve Brembo marka karbon seramik fren sistemi olarak sıralanabilir.

7 Nisan 2011 Perşembe

Mercedes-Benz Concept A


Mercedes, yeni nesil A Serisi'nin konsept modelini tanıttı. Üreticinin son zamanlarda sergilediği konseptlerinde kullanılan yuvarlak çizgilerle donatılan otomobil normal bir hatchback görünümüne çok daha yakın.

LED teknolojisi kullanan aydınlatma grubu, küçük yan aynalar, dev boyutlu jantlar, gizlenmiş kapı kolları, çerçevesiz camlar ve abartılı sayılabilecek dalgalardan oluşan yuvarlak hatlara sahip olan aracın iç mekanında sadelik hakim. Yan destekleri oldukça yüksek tasarlanmış dört adet tekli koltukla donatılan otomobilin donanımında panoramik cam tavan, internet bağlantısı ve LED aydınlatmalı göstergeler bulunuyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motoru 210 beygir güç üretebilen aracın şanzımanıysa çift debriyajlı, yarı otomatik bir ünite.

4 Nisan 2011 Pazartesi

VÄTH CL V50 RS



VÄTH, C216 kodlu Mercedes CL Serisi için hazırladığı görünüm ve CL 500 için geliştirdiği modifikasyon kitini tanıttı.

Görünümünde büyük bir değişiklik olmayan aracın ön tamponuna krom çerçeveler eklenirken yan etekler ve arka tamponda AMG versiyonlarının izlerini görmek mümkün. 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin arka cam üstüne bir spoiler eklenirken egzoz sistemine dörtlü çıkış uygulanmış. Aracın bagaj kapağı üzerine yerleştirilen spoiler karbon fiberden üretilmiş.

5.5 litre hacimli v8 motor üzerinde yapılan modifikasyon çalışmalarının ardından 460 beygir güç, 600 Nm elde edilirken maksimum sürat 290 km/s'e yükselmiş.

CSR Volkswagen Scirocco


Volkswagen'in popüler sportif modellerinden Scirocco için gövde kiti geliştiren firmalar arasına CSR Automotive de katıldı.

Motor modifikasyonuyla ilgili bir gelişme olmasa da aracın görünümü oldukça değişmiş. Alçaltılan süspansiyon sistemi ve 20 inç çaplı jantlar sayesinde çok daha oturaklı bir görünüme kavuşan aracın kaput, yan ayna ve tavanında mat siyah folyo bulunuyor.

Ön tampon altına ek bir parça ve splitter uygulanan Scirocco'nun yan etekleri yeniden şekillendirilirken hafifçe makyajlanan arka tamponun altına bir difüzör eklenmiş. Egzoz susturucusu yenilenen otomobilde bu sistem için yeni çıkışlar da sunulmakta.

Wimmer RS C63 AMG Full Force


Alman modifikasyon firması Wimmer RS, Mercedes C63 AMG için yeni bir modifikasyon kiti geliştirdiğini açıkladı. Daha önce Dunlop ile birlikte geliştirilen paket ve bundan sonra da bağımsız modifikasyon kiti tanıtılan araç Wimmer RS tarafından üçüncü defa güçlendirilmiş oluyor.

BBS tarafından üretilmiş 19 inç çaplı jantların yanında 3.600 Euro karşılığında sportif süspansiyon sistemiyle donatılabilen aracın motor modifikasyonu için istenen rakamsa 19.900 Euro. 601 beygir güç, 720 Nm tork üretebilen aracın teknik verileri henüz açıklanmamış olsa da maksimum süratinin 329 km/s olduğu biliniyor.

Heico Volvo XC90


Volvo modelleri üzerinde yaptığı çalışmalarla tanınan modifikasyon firması Heico Sportiv, artık yaşlanmakta olan XC90 modeli için yeni bir gövde kiti tanıttı.

Görünüm üzerinde büyük bir etkisi olmayan bu kit ön tampon altı eklemeler ve splitter, yeni yan etekler ve yeniden şekillendirilmiş arka tampondan oluşuyor. İsteğe bağlı olarak 20 inç çaplı jantlar ve dört çıkışlı egzoz sistemi de sunan firma süspansiyon sistemini de daha sportif bir hale getirebiliyor.

BMW Concept M5


Alman üretici BMW, 5 Serisi'nin en güçlü seri üretim modeli olacak M5'in konsept versiyonunu tanıttı. Üretime hazır bir görüntüsü bulunan araç, M versiyonlarının sahip olduğu genel özelliklerin haricinde sade bir görünüm sunmakta.

Büyük hava girişlerine sahip sportif görünümlü ön tamponun altında bir splitter sunan aracın 20 inç çaplı jantları siyah renge boyanırken ön çamurluğun arkasında bir hava yarığı açılmış. Bagaj kapağı üzerine ince bir spoiler yerleştirilen aracın arka tamponu da daha sportif bir hale gelirken egzoz sistemi dört çıkışa sahip bir hale gelmiş.

Otomobilin iç mekan görüntülerini ve motor özelliklerini açıklamayan BMW, kaputun altında çift turbo beslemeye sahip, yüksek devir çevirebilen bir v8 ünite bulunduğunu belirtti. Bu açıklamaların ardından kullanılacak olan motorun X5 M ve X6 M modellerinde de görev yapan makine olduğu neredeyse kesinleşti.

Edo Koenigsegg CCR Evo 817


Başarılı modifikasyon çalışmalarıyla dikkat çeken Edo Competition'ın şimdiki hedefiyse standart haliyle bile uçuk bir araç olan Koenigsegg CCR.

Hafif bir makyaj gören aracın ön kısmı tazelenirken iç mekanı Alcantara ile kaplanmış. Yeniden şekillendirilmiş orta konsoluna geri görüş kamerasının yolladığı görüntüyü de iletebilen bir eğlence sistemi ekranı yerleştirilen aracın çeşitli yerlerinde karbon fiber kaplamalar kullanılmış.

Çift kompresör beslemeye sahip 4.7 litre hacimli v8 motoru üzerinde yapılan güçlendirme çalışmaları ardından gücü 817 beygire, torkuysa 900 Nm'ye ulaşan aracın şanzıman ve direksiyon sistemleri üzerinde yapılan yenilikler kullanımı kolaylaştırırken maksimum sürati 390 km/s'e düşürmüş. 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilen otomobilin durağan halden 200 km/s sürate ulaşmasıysa 9.7 saniye sürüyor.

JE Design Volkswagen Touareg


İkinci nesil Touareg için geliştirdiği ilk gövde kitini geçtiğimiz yıl tanıtan JE Design aynı araç için hazırladığı ikinci kiti de geçtiğimiz günlerde satışa sundu.

Genişletilmiş çamurluklar, 22 inç çaplı jantlar ve 35 mm alçaltılmış süspansiyon sistemiyle standart araçtan çok daha sportif bir görünüm sunan otomobilin yenilenen ön tamponuna dört adet sis farı eklenirken hava emişleri daha sportif bir tasarımla makyajlanmış. Ön panjuru da yenilenen aracın yan etekleri de genişleyen çamurluklara uygun olarak baştan tasarlanmış.

Arka kısımda da yeni tasarım tamponla birlikte şık egzoz çıkışlarına sahip olduğu dikkatlerden kaçmayan Touareg'in bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler de büyümüş.

Araç için performans artırıcı çalışmalar da yapan üretici 3 litre hacimli v6 TDI motor üzerinde yaptığı modifikasyon işleminin ardından 285 beygir güç çıkışına ulaşabilmiş.