17 Ocak 2012 Salı

Castagna Fiat 500 Limo


Karoseri üretimine hızlı bir şekilde giren Castagna Milano, Fiat'ın minik modeli 500'den üç değişik limuzin geliştirdi.

Bütün versiyonlarda aracın standart haliyle 3.5 metre olan boyu 5.32 metreye ulaşmış. Aks mesafesi de 2.3'ten 4.1 metreye ulaşan aracın yüksekliği de 9 cm artarak 158 cm'ye ulaşmış.

LimoSun isimli ilk versiyon 500c temelleri üzerine geliştirilirken arka kısımda hem yanda hem de tavanda büyük açıklıklar bulunuyor. Bez tavan brandasının yanında bir de cam tavana sahip olan otomobilin açık bırakılan yan kısmı şeffaf panellerle kapatılabiliyor. Aracın arka kısmında bulunan dört koltuk birbirlerine bakacak şekilde yerleştirilmiş.


Bu otomobilin kapalı versiyonu olan LimoCity'de elektrikli kayar arka kapılar dikkat çekerken otomobilin tavanında standart boyutlarda cam kısım bulunuyor. İç makanda uzun ve tekli bir koltuk bulunan aracın donanımına mini bar da eklenmiş.


Son olarak A.B.D. için özel olarak tasarlanan LimoCity Presidential'da kullanılan çift elektrik motoru aracı 160 km/s maksimum sürate ulaştırıp 250 km'lik menzil sunabiliyor. Bu araç, 500'ün A.B.D. için üretilen versiyonlarını temel almış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder